Råd om mått och installation för våra markställ

Axelent erbjuder markplacerade cykelställ i flera olika modeller, med möjlighet till både enkel- och dubbelsidig parkering. Vi har här samlat användbara råd om mått och installation för våra markställ:

Våra markställ finns i olika storlekar, med plats för 2 till 5 cyklar. Alla cykelställ är 516mm djupa, medan bredden varierar från 740mm till 1850mm beroende på antal cykelplatser.

För att det ska vara lätt att parkera cyklar, rekommenderar vi ett djup på minst 3600mm för varje markställ. Om du vill ha flera markställ mittemot varandra, bör du ha ett djup på 5600mm. Tänk också på att markstället bör ha en distans på 90mm från höger eller vänster sida av väggen så att styren inte tar i när du parkerar cykelarna bredvid varandra. Vi rekommenderar också ett avstånd på minst 10mm från främre väggen.

Tips om hjulhållarna

Om hjulhållarna är på olika höjd kan du placera enheterna efter varandra utan avstånd, du kan även placera ut fler markställ på samma yta med ett mindre cc-avstånd (centrum till centrum) utan att det blir trångt. (Om hjulhållarna är på samma höjd bör du ha minst 180 mm avstånd mellan enheterna)

Hoppas dessa råd hjälper dig att planera och installera dina markställ på ett effektivt sätt. Vi hjälper dig gärna om du har frågor! Välkommen att kontakta oss. 

Relaterade artiklar

Hitta fler resurser och Förråd och cykelställ

Sommarhälsning från Axelent-Safe-X!

Axelent Safe-X önskar alla kunder en glad sommar

Självgående expertis underlättar för gruppen

Byggmästargruppen och Axelent har samarbetat under projektet i Jakobsberg då Axelent levererat oc...

FAQ -Servicestation

Våra servicestationer är innovativa och en användarvänlig lösning för enklare underhåll och repar...

Din helhetsleverantör av förråd och cykelställ

Vi erbjuder en helhetslösning som gör det enkelt att skapa en säker och bekväm lagring av viktiga...

Xperience

Besök vårt digitala showroom och upplev våra produkter i dess rätta miljö.