Axel bakom kulisserna

Axelent levererar säkerhetslösningar till flygplatser över hela världen. Vi verkar utan att synas – för resenären. Men när din väska tar en säker resa utan dig är Axelent ofta inblandade.

axel-suitcase-02.jpg)

 

Som resenär handlar det om att komma till flygplatsen i tid. Hitta rätt terminal och läsa av vilken disk som är din för dagen, ofta på en gigantisk tavla där stressade siffror och bokstäver trängs på långa rader. Incheckningsdags, stök med biljetter, pass och andra dokument. Och till råga på allt ska du kanske även hålla ordning på familj, medresenärer, kollegor? Har du en väska att checka in kanske du funderar på vad som händer med den och allt annat bagage på flygplatsen? Det vet Axel, Axelents säkerhetsagent.  

axel-suitcase-01.jpg

 

Axel är väl bekant med miljön bakom kulisserna på en flygplats. Han har åkt hela väskbandet i en väska. Det är få förunnat – förbjudet, faktiskt – men Axel fick tillstånd för att utveckla säkerheten. Ditt arbete fram till incheckningen är (delvis) analogt, din väskas resa är digital. Vid incheckningen placeras nämligen en kod på din väska. Det är den som styr vilken väg på bandet väskan tar, för likt en tågräls kommer ett antal korsningar där varje väskas vägval läses av och bestäms. På bandet placeras, strax efter det att din väska försvunnit utom synhåll, varje väska i en plastlåda, snäppet större än den ditt handbagage åker i genom säkerhetskontrollen. Detta sparar både på väska och transportband – plastbackarna är alla i samma storlek och tar kurvor och korsningar bäst. Just kurvor och korsningar är det som intresserar Axel mest för här, och där flygplatspersonal passerar, är behovet av Axelents säkerhetsprodukter som störst. Banden bakom kulisserna är automatiserade, färdas snabbt och inget får ramla av. Personalsäkerheten vid och runt bandet är beroende av pålitliga maskinskydd.

axel-suitcase-03.jpg)

 

Axel inspekterade maskinsäkerheten på Heathrow utanför London i Storbritannien. Här passerar 78 miljoner resenärer om året, vilket innebär minst lika många väskor. Beumer Group har levererat väskbanden med tillhörande system. Axelent har bidragit med nätväggar och personalsäkerhet.

Till dags dato har Axelent levererat maskinsäkerhet till ca 20 flygplatser runt om i världen, från Melbourne till Toronto.

Relaterade artiklar

Hitta fler resurser och Om Axelent

Hur möter vi framtidens rekryteringsbehov inom tekniska yrken?

Att rekrytera till industrin och tekniska yrken är en utmaning idag. Vi har pratat med Cecilia Da...

Hållbarhet i fokus vid installation av laddningsstationer

Axelent har hållbarhet i fokus när man investerar i att erbjuda personalen möjlighet att ladda si...

Ett långvarigt partnerskap blev grunden för X-Protect

När vi möter Edvin Lindqvist hos Inca Plast så är det glädje och stolthet som står i fokus

Innovation och hållbarhet får genomslag i hela verksamheten

Axelent hade inte varit där de är idag – de hade inte vunnit globala marknadsandelar, haft stora...

Xperience

Besök vårt digitala showroom och upplev våra produkter i dess rätta miljö.