Axelent har hållbarhet i fokus vid sin nya investering

 

Axelent har hållbarhet i fokus när man investerar i att erbjuda personalen möjlighet att ladda sina elbilar. Investeringen innebär en av regionens största installation av laddningsstationer. Det är viktigt att vi som arbetsgivare kan ligga i framkant när det gäller att tänka hållbarhet, säger Johan Axelsson Teknisk chef på Axelent. 

 

Axelent ska ligga i framkant när det gäller att tänka hållbarhet 

När vi började titta på en laddningslösning så var det ett par stycken som hade elbil. Sedan dess har det ökat och idag är vi fler och fler som behöver ladda våra bilar. Vi har även beslutat att våra tjänstebilar framåt ska var eldrivna vilket innebar ett ökat behov av laddningsstationer. Totalt rör det sig om 64 laddningsplaster och är således en av regionens största installationer. När vi hittade den här lösningen blev vi förtjusta i det smidiga och intelligenta systemet som Charge Nord ligger bakom.   

Genom att man anger ankomst och avresetid kan detta intelligenta system beräkna hur snabbt du behöver ladda din bil, och således fördela elektriciteten i olika hastigheter. Om du kommer tidigt och åker sent kan systemet räkna ut att du inte behöver ladda din bil lika snabbt som någon som bara ska stå några timmar. Systemet kan också ställas in för att ladda vid olika tider samt justeras vid prisökningar. Otroligt smart tycker vi! 

 

– Det är viktigt att vi som arbetsgivare kan ligga i framkant när det gäller att tänka hållbarhet.

 

 

Relaterade artiklar

Hitta fler resurser och Om Axelent

Celina Rösen gör sitt examensarbete inom Production Engineering och Management för Axelent Solutions på Axelent AB

Celina Rösen genomför en analys av produktionslinje, tidsstudier, identifiering av problemområden...

Hur möter vi framtidens rekryteringsbehov inom tekniska yrken?

Att rekrytera till industrin och tekniska yrken är en utmaning idag. Vi har pratat med Cecilia Da...

Allt handlar om säkerhet

Vi vill vara förberedda. Vi vill känna oss trygga. Det är en självklarhet för oss.

Säkerhetstänkandet driver vår innovation

Det är så vi differentierar oss som leverantör – framåtsträvande och innovatörer

Safety Design

Ta en titt på vår nya ritapplikation Axelent Safety Design - det enkla sättet att designa säkerhet.

Upptäck enkelheten med vår intuitiva ritapplikation, perfekt för att smidigt skapa säkerhetslayouter. Safety Design erbjuder ett omfattande utbud av produkter, från maskinskydd till skyddsräcke för fotgängare, som täcker alla aspekter av säkerhet i maskin- och lagermiljöer. Omfamna en säkrare arbetsplats med Safety Design, där säkerhet möter enkelhet.