Axelent har hållbarhet i fokus vid sin nya investering

 

Axelent har hållbarhet i fokus när man investerar i att erbjuda personalen möjlighet att ladda sina elbilar. Investeringen innebär en av regionens största installation av laddningsstationer. Det är viktigt att vi som arbetsgivare kan ligga i framkant när det gäller att tänka hållbarhet, säger Johan Axelsson Teknisk chef på Axelent. 

 

Axelent ska ligga i framkant när det gäller att tänka hållbarhet 

När vi började titta på en laddningslösning så var det ett par stycken som hade elbil. Sedan dess har det ökat och idag är vi fler och fler som behöver ladda våra bilar. Vi har även beslutat att våra tjänstebilar framåt ska var eldrivna vilket innebar ett ökat behov av laddningsstationer. Totalt rör det sig om 64 laddningsplaster och är således en av regionens största installationer. När vi hittade den här lösningen blev vi förtjusta i det smidiga och intelligenta systemet som Charge Nord ligger bakom.   

Genom att man anger ankomst och avresetid kan detta intelligenta system beräkna hur snabbt du behöver ladda din bil, och således fördela elektriciteten i olika hastigheter. Om du kommer tidigt och åker sent kan systemet räkna ut att du inte behöver ladda din bil lika snabbt som någon som bara ska stå några timmar. Systemet kan också ställas in för att ladda vid olika tider samt justeras vid prisökningar. Otroligt smart tycker vi! 

 

– Det är viktigt att vi som arbetsgivare kan ligga i framkant när det gäller att tänka hållbarhet.

 

 

Relaterade artiklar

Hitta fler resurser och Om Axelent

Ett långvarigt partnerskap blev grunden för X-Protect

När vi möter Edvin Lindqvist hos Inca Plast så är det glädje och stolthet som står i fokus

Vad betyder säkerhet för dig?

Vår säkerhetskultur innebär kunskap, medvetenhet om risker och viljan att minska dem.

Att vilja skydda andra mer än bara oss själva 

Praktiskt säkerhetstänk finns med i mycket av det man gör i sin vardag 

Säkerhet handlar om att bry sig om varandra

Sättet vi ser på säkerhet definieras av hur vi lever våra liv, det återspeglas i allt vi gör