Axel bakom kulisserna

Axelent levererar säkerhetslösningar till flygplatser över hela världen. Vi verkar utan att synas – för resenären. Men när din väska tar en säker resa utan dig är Axelent ofta inblandade.

axel-suitcase-02.jpg)

 

Som resenär handlar det om att komma till flygplatsen i tid. Hitta rätt terminal och läsa av vilken disk som är din för dagen, ofta på en gigantisk tavla där stressade siffror och bokstäver trängs på långa rader. Incheckningsdags, stök med biljetter, pass och andra dokument. Och till råga på allt ska du kanske även hålla ordning på familj, medresenärer, kollegor? Har du en väska att checka in kanske du funderar på vad som händer med den och allt annat bagage på flygplatsen? Det vet Axel, Axelents säkerhetsagent.  

axel-suitcase-01.jpg

 

Axel är väl bekant med miljön bakom kulisserna på en flygplats. Han har åkt hela väskbandet i en väska. Det är få förunnat – förbjudet, faktiskt – men Axel fick tillstånd för att utveckla säkerheten. Ditt arbete fram till incheckningen är (delvis) analogt, din väskas resa är digital. Vid incheckningen placeras nämligen en kod på din väska. Det är den som styr vilken väg på bandet väskan tar, för likt en tågräls kommer ett antal korsningar där varje väskas vägval läses av och bestäms. På bandet placeras, strax efter det att din väska försvunnit utom synhåll, varje väska i en plastlåda, snäppet större än den ditt handbagage åker i genom säkerhetskontrollen. Detta sparar både på väska och transportband – plastbackarna är alla i samma storlek och tar kurvor och korsningar bäst. Just kurvor och korsningar är det som intresserar Axel mest för här, och där flygplatspersonal passerar, är behovet av Axelents säkerhetsprodukter som störst. Banden bakom kulisserna är automatiserade, färdas snabbt och inget får ramla av. Personalsäkerheten vid och runt bandet är beroende av pålitliga maskinskydd.

axel-suitcase-03.jpg)

 

Axel inspekterade maskinsäkerheten på Heathrow utanför London i Storbritannien. Här passerar 78 miljoner resenärer om året, vilket innebär minst lika många väskor. Beumer Group har levererat väskbanden med tillhörande system. Axelent har bidragit med nätväggar och personalsäkerhet.

Till dags dato har Axelent levererat maskinsäkerhet till ca 20 flygplatser runt om i världen, från Melbourne till Toronto.

Relaterade artiklar

Hitta fler resurser och Axel

1 jul 2021 • Axel

X-Rail Fallskydd - Snabbt och enkelt sätt att förbättra arbetsplatsens säkerhet när det kommer till avsatser och entresolplan

Visste du att vi på Axelent även tillhandahåller produkter för avsatser och entresolplan? X-Rail...

30 mar 2020 • Axel

Axel i chokladfabriken del 1

Säkerhetsagent Axel besöker chokladfabriken i strävan att hitta saker att förbättra med hjälp av...

2 jul 2019 • Axel

Hitta alla fel – vinn pysselbok till barnen

Vår agent Axel är på väg ut på semester. Och för att riktigt fira att sol och bad är här, har vi...

2 jul 2019 • Axel

Axel bästa sommarplågor

Axels sommarlista – Spotify sommarhits till Axelent.