Axelent i världen

Globalisering samt mer internationellt företagande är tidens tand. Svenskägda Axelent hittas snart överallt – från sin vagga i de småländska skogarna har företaget expanderat hela vägen till Australien. Här, nästan så långt bort från Småland du kan komma, har Axelent kommit att bli en given aktör inom industrisäkerhet.

axelent-australia-office.jpg)

 

Globalisering betyder att företag spänner över kultur- och landsgränser. Dessa gränser får allt mindre betydelse – företagsvärderingar reser långt. Hos Axelents dotterbolag i Australien, strax söder om Adelaide, känner man tydligt att man arbetar för en svensk aktör.

– Trots distans och tidsskillnaden mellan oss och Hillerstorp är stödet vi får från huvudkontoret och Team Black (kundtjänst) utmärkt, säger Drew Hoxey, försäljnings- och platschef för Australien och Nya Zeeland.

Både han och några av hans kollegor har varit på besök i Småland och en av de anställda Simon Dean ansluter sig till Axelents Academy om några veckor. 

– Dessa besök är också viktiga för våra nyckelteammedlemmar, så att de kan se verksamheten på global nivå, samt för att hämta hem nya kunskaper och idéer och göra vår verksamhet starkare. Alla här i Australien är stolta över Axelents födelseplats och använder detta faktum som ett försäljningsargument. Det svenska är väl ansett här, säger Drew.

axelent-sign.jpg

 

Global familj

Det globala Axelent-nätverket har kommit att betyda mycket för de externa företagen runt om i världen. Trots storleken på verksamheten – alla länder Axelent nu återfinns i – har man lyckats behålla känslan av att vara en stor familj. Och kärnverksamhetsvärdena genomsyrar hela företaget:

Vi driver vår verksamhet som det är vår egen och vi har utvecklat en kultur där alla alltid strävar efter att alltid göra bättre. Det globala Axelent-nätverket, tillsammans med vår etablerade profil på den australiska marknaden, ger oss styrka att bygga ut vår verksamhet och sälja till nya kunder. Vi behöver inte längre förklara för nya kunder vilka vi är och vad vi kan erbjuda eftersom de redan är bekant med varumärket och associerar det med högkvalitativa produkter, berättar Drew. 

Kontoret i Adelaide täcker ett område större än hela Europa. I dag distribuerar man till hela landet samt även till Nya Zeeland. Detta har krävt att man skaffat sig distributörer i varje stat och Drew berättar att man nyligen tagit NHP som nationell distributör och fyrdubblat antalet säljare på vägen.

chess.jpg)

 

– Vi är mycket starka inom automatiserad lagerhållning, förpackningslösningar, flygplatser och robotindustrin. Och vi har fokuserat på att bygga utmärkta relationer med våra kunder och branschorganisationer, som ytterligare stärker vår försäljning, menar Drew.

Den stora utmaningen för Axelent i Australien är distansen och de höga kostnaderna för frakten från Hillerstorp. Det sistnämnda kommer att lindras i slutet av året då Axelent får tillgång till nya lagerlokaler och skapa möjlighet att lagerföra produkter på plats.

– Att ha ett lager som tillgodoser våra behov nu och i framtiden kommer öka produktiviteten och ordningen, avslutar Drew.

Relaterade artiklar

Hitta fler resurser och Artiklar

8 jul 2021 • Artiklar

7 utflyktsmål nära Hillerstorp

Magiska Småland är fylld av spännande platser. I trakterna runt Hillerstorp finns en mängd roliga...

29 jan 2021 • Artiklar

Att möta kundernas behov av snabbhet, pålitlighet, flexibilitet och kvalitet

Världen förändras i en allt snabbare takt och digitalisering, miljö och teknologiska framsteg sät...

21 dec 2020 • Artiklar

Ett globalt varumärke - i 30 år och många år framöver

Året närmar sig sitt slut och det är dags att sammanfatta 2020. I år har jag fått en ny utmaning...

26 okt 2020 • Artiklar

Världsaktören från Hillerstorp

Born global har varit Axelents paroll sedan starten 1990. Och globala har vi blivit. Idag har Axe...