Louise fick 2016 års språkstipendium

Sedan nio år tillbaka delar Axelent tillsammans med GKC ut ett språkstipendium till den eller de elever som visat extra goda kunskaper i tyska, franska eller spanska.

Malaga.jpg)

 

 

Grattis Louise Dahlstedt till språkstipendiet! Berätta om på vilket sätt stipendiet kom dig till nytta.

Louise Dahlstedt, GKC-stipendiat:

”Först vill jag tacka er på Axelent så mycket för att jag fick möjligheten att åka, det var en dröm som gick i uppfyllelse! En oförglömlig resa.

Min språkkurs varade i en vecka på skolan Malaca Instituto. Den första dagen fick vi skriva ett test för att lärarna skulle kunna avgöra vilken nivå av spanska vi hade. Därefter blev vi indelade i grupper, där alla hade någorlunda samma kunskaper i språket. Vi hade lektioner varje dag från 8.30-12.30 och det var allt ifrån grammatik till lektioner om Spaniens kultur. Allt skedde såklart på spanska.” 

Världens olikheter i fokus

”Språkkursens deltagare var människor i alla åldrar (från 18-60) och från alla möjliga olika länder, t.ex. USA, Kanada, Norge, Belgien, Holland, Schweiz, Tyskland och Slovakien.

WHITE.jpg)

 

Jag lärde känna så många olika personer. Jag uppskattade diskussionerna och lektionerna om hur olika våra länder är jämfört med varandra. Dessa diskussionslektioner var en kontrast mot de vanliga där man endast gör uppgifter i en skrivbok. Jag förvånades faktiskt av det stora antalet muntliga lektioner vi hade, det utmanade oss elever att uttrycka oss med språket och jag fick verkligen använda det genom hela veckan. Det var särskilt roligt när vi kom in på mer svårare och komplicerade samtalsämnen.”

Ett minne för livet

”Eftersom jag är väldigt kulturintresserad och uppskattar att lära mig om andra länders traditioner, var denna språkresa verkligen den ultimata för mig. Jag älskade varje minut av den och det är verkligen ett minne för livet.”

Axelent Språkstipendium i samarbete med GKC, Gnosjöandans Kunskapscentrum (gymnasium)

Språklärarna på GKC utser en elev som har visat extra goda kunskaper i något av de främmande språken tyska, franska och spanska.

Motivering
”För hennes intresse för spansktalande länder och kultur, för hennes engagemang för att uttrycka sig muntligt och skriftligt, samt för hennes flitiga arbete och fina uppnådda resultat.”

Stipendiet, en veckas språkkurs i Malaga, Spanien, går 2016 till Louise Dahlstedt.

Vill du hellre läsa X-News i PDF-format?

Läs hela X-News här! 

Relaterade artiklar

Hitta fler resurser och X-NEWS

Härlig vinter

En riktigt härlig vinter önskar vi på Axelent.

Axelent levde upp till kraven

Evomatic har under en tid arbetat med ett större wellpapp-projekt till en ledande aktör på markna...

Stämningsfullt i Axelent Arena

– In The Name Of Love

Från idé till IRL

Utmaningen med att sitta och rita upp en modell i datorn är att det oftast är väldigt svårt att f...

Safety Design

Ta en titt på vår nya ritapplikation Axelent Safety Design - det enkla sättet att designa säkerhet.

Upptäck enkelheten med vår intuitiva ritapplikation, perfekt för att smidigt skapa säkerhetslayouter. Safety Design erbjuder ett omfattande utbud av produkter, från maskinskydd till skyddsräcke för fotgängare, som täcker alla aspekter av säkerhet i maskin- och lagermiljöer. Omfamna en säkrare arbetsplats med Safety Design, där säkerhet möter enkelhet.