Från idé till IRL

Utmaningen med att sitta och rita upp en modell i datorn är att det oftast är väldigt svårt att få en uppfattning av hur produkten faktiskt kommer att se ut i verkligheten. Med vår nya 3D-skrivare kan vi snabbt testa om våra idéer funkar som tänkt.

På Axelents utvecklingsavdelning jobbar vi dagligen med CAD-programmet SolidWorks. Detta program använder vi för att ta fram 3D-modeller och ritningsunderlag för alla våra produkter i datorn. Utmaningen med att sitta och rita upp en modell i datorn är att det oftast är väldigt svårt att få en uppfattning av hur produkten faktiskt kommer att se ut i verkligheten, hur stor den kommer att vara och hur den kommer att upplevas när man håller den i handen. För att göra det enklare för våra produktutvecklare att snabbt få en uppfattning över en produkt så använder vi oss dagligen av vår nytillkomna 3D-skrivare.

X-Guard-prototype.jpg)

 

 

Hur funkar en 3D-skrivare?

En 3D-skrivare är kort sagt en maskin som tar den modell som vi ritat upp i datorn och sedan skriver Utmaningen med att sitta och rita upp en modell i datorn och sedan skriver ut den i plast. Tillvägagångssättet är som så att 3D-skrivaren bygger upp modellen genom att lägga smält plast i flera lager.

I praktiken så innebär detta att vi med ett knapptryck kan påbörja utskriften av en idé som vi har och någon timme senare så har 3D-skrivaren tagit fram vår prototyp, som vi då kan testa och se om den fungerar som det var tänkt. Skulle vi istället beställa hem en ”riktig” prototyp så hade det kanske tagit några dagar eller till och med någon vecka innan vi har detaljen på plats. 3D-skrivaren hjälper oss att snabbt kunna dra slutsatser om vilka idéer som fungerar bra eller mindre bra redan i ett tidigt skede av utvecklingsprocessen.

Axelents-3D-printer.jpg

 

 

Erik Nyström är vårt senaste tillskott på RND-avdelningen. Här nedan får du lära känna honom lite bättre.

Vad har du för bakgrund?

Innan jag började på Axelent så arbetade jag under två års tid med att utbilda och supporta användare i ett CAD-program som heter SolidWorks. Innan det så läste jag en tvåårig högskoleutbildning som heter 3D-teknik.

Vilka är dina främsta egenskaper inom din tjänst?

Att jag gillar problemlösning och att jag är lugn tror jag är två egenskaper som jag kommer ha stor nytta av i mitt jobb.

Vad kommer bli mest spännande med ditt jobb?

Att få vara en del av Axelents utvecklingsavdelning och hjälpa till att ta fram framtidens säkerhetslösningar är väldigt spännande. Mitt jobb på utvecklingsavdelningen innebär att jag kommer få arbeta med flera av våra produkter och därmed komma i kontakt med flera olika typer av material. Eftersom att jag är ny i den här rollen så betyder det att jag lär mig nya saker och stöter på nya utmaningar varje dag vilket är väldigt utvecklande.

Varför tycker du att man ska anlita Axelent?

Axelent har ett produktsortiment som är säkert, flexibelt och smart. Detta innebär att det finns många valmöjligheter och kombinationer när det är dags att skapa nya säkerhetslösningar men även när det är dags att utveckla befintliga system. Utöver att ha ett genomtänkt produktsortiment så är vi på Axelent väldigt måna om våra kunder. Detta är något som märks i hela organisationen och vi strävar hela tiden efter att bli bättre på allt vi gör.

5 snabba med Erik Nyström

Storstad eller landet?
Landet

Vara aktiv eller slappa?
Slappa

Äta ute eller hemma?
Hemma

Favoritplats?
Stugan i Hemmeslöv

Dold talang?
Är en fena på att baka bröd!

Vill du hellre läsa X-News i PDF-format?

Läs hela X-News här!

Relaterade artiklar

Hitta fler resurser och X-News 2018

Härlig vinter

En riktigt härlig vinter önskar vi på Axelent.

Axelent levde upp till kraven

Evomatic har under en tid arbetat med ett större wellpapp-projekt till en ledande aktör på markna...

Stämningsfullt i Axelent Arena

– In The Name Of Love

Avtackning och mässor

Stefan Berg har slutat som VD för Axelent Ltd och återvänder till Sverige för att ta sig an nya u...

Safety Design

Ta en titt på vår nya ritapplikation Axelent Safety Design - det enkla sättet att designa säkerhet.

Upptäck enkelheten med vår intuitiva ritapplikation, perfekt för att smidigt skapa säkerhetslayouter. Safety Design erbjuder ett omfattande utbud av produkter, från maskinskydd till skyddsräcke för fotgängare, som täcker alla aspekter av säkerhet i maskin- och lagermiljöer. Omfamna en säkrare arbetsplats med Safety Design, där säkerhet möter enkelhet.