Axelent levde upp till kraven

Evomatic har under en tid arbetat med ett större wellpapp-projekt till en ledande aktör på marknaden. Genom att bygga en robotlinje, addera teknik samt X-Guard nätväggar – står nu anläggningen klar på plats i Karlshamn.

Evomatic-are-using-Axelent-X-Guard.jpg)

 

 

Sedan flera år tillbaka är Axelent en av Evomatics leverantörer av maskinskydd. Tillsammans har bolagen skapat en högteknologisk robotanläggning som inte bara innefattar teknik och nätväggar utan även totalt 16 stycken Yaskawa robotar.

Anläggningen är monterad på plats hos Evomatic i Karlshamn för testkörning och godkännande innan den ska demonteras och transporteras till kund. X-News mötte Pär Johnsson, ansvarig projketledare på Evomatic.

Om valet av leverantör

"Det viktigaste för oss när vi valde leverantör av nätväggar var att leverantören tog ett helhetsansvar avseende vår maskinsäkerhetslösning som i detta fall innefattar lite speciella grindlösningar. 

Axelent blev det självklara valet eftersom de är en komplett helhetsleverantör av maskinsäkerhet. Från nätväggar till kabelförläggning. Axelents X-Tray är den perfekta lösningen för kabelstegar tillsammans med X-Guard maskinskydd av den enkla förklaringen att montaget är perfekt anpassat vilket snabbt och smidigt ger ett professionellt resultat.”

Machine-protection-at-Evomatic.jpg

 

 

Från offert till slutleverans

”Eftersom cellerna har komplexa lösningar när det gäller in- och uttransport av material har Axelent varit med i hela vår process för att ta fram en slutgiltig lösning.”

Hur stor omfattning rörde sig projektet om?

”I det aktuella fallet är det två större automationslinjer som vi använt X-Guard-systemet till. Totalt har Axelent levererat ca 200 paneler, 120 stolpar, 20 dörrar med lås och 100 kabelstegar.”

Par-Johnsson-Evomatic.jpg)

 

 

 En komplett helhetsleverantör av maskinsäkerhet.

Från nätväggar till kabelförläggning.

Pär Johnsson, Projektledare
Evomatic AB

 

Foto: Joakim Lenell

Vill du hellre läsa X-News i PDF-format?

Läs hela X-News här!

Relaterade artiklar

Hitta fler resurser och X-News 2018

Härlig vinter

En riktigt härlig vinter önskar vi på Axelent.

Stämningsfullt i Axelent Arena

– In The Name Of Love

Från idé till IRL

Utmaningen med att sitta och rita upp en modell i datorn är att det oftast är väldigt svårt att f...

Avtackning och mässor

Stefan Berg har slutat som VD för Axelent Ltd och återvänder till Sverige för att ta sig an nya u...

Safety Design

Ta en titt på vår nya ritapplikation Axelent Safety Design - det enkla sättet att designa säkerhet.

Upptäck enkelheten med vår intuitiva ritapplikation, perfekt för att smidigt skapa säkerhetslayouter. Safety Design erbjuder ett omfattande utbud av produkter, från maskinskydd till skyddsräcke för fotgängare, som täcker alla aspekter av säkerhet i maskin- och lagermiljöer. Omfamna en säkrare arbetsplats med Safety Design, där säkerhet möter enkelhet.