Christoffer Persson, #6 back

Christoffer.jpg)

 


Varför började du spela ishockey?

”Jag började spela hockey i Härryda HC efter att mina föräldrar tagit med mig till skridskoskolan. I Härryda kretsade mycket av barnaktiviteterna kring ishockey eller konståkning. Jag började åka skridskor som 4-åring och testade en mängd olika aktiviteter som simhopp, fotboll och ishockey. Vid 14-15 års ålder blev det dags att välja sport. Jag spelade innan dess fotboll under vår/sommarhalvåret och hockey under höst/vinter. Jag valde ishockey eftersom jag tyckte att det var roligare.”

Var det självklart att satsa på en hockeykarriär?

”Det är ett privilegium att få livnära sig på sin hobby och på denna nivån. Min största händelse hittills i karriären är SM-guldet med Frölunda HC alldeles nyligen, och nu är ett av mina mål att få uppleva den händelsen tillsammans med HV71.”

Hurdan är du som spelare?

”Jag är en stabil defensiv back som alltid ger 100 procent, oavsett om det är match eller träning. Jag hoppas att jag är en tillgång för mina lagkamrater, men det är svårt för mig att bedöma det. Några av dem är säkert irriterade på att jag ger järnet även på träningarna, med hårda tacklingar till exempel, men jag är av åsikten att som man tränar – så spelar man. Därför tränar jag hårt med full speed.”

Påverkas du av det som skrivs om dig?

”Jag avskärmar mig från det som skrivs. Jag vet själv om jag gjort bra eller dåligt ifrån mig. Förutom att vi har videogenomgång efter varje match för att gå igenom vad vi gjorde bra samt vad vi kan förbättra, så brukar backtränaren fungera som bollplank om jag har några problem eller känner att jag behöver råd eller stöd.”

Finns det plats för annat än hockeyn i ditt liv?

”Det är svårt att hinna med andra intressen än just hockeyn men det blir en del serier på tv. Jag tycker också om att laga mat. Under sommarhalvåret har jag lite mer tid och tycker om att umgås med familjen och vänner. Under de stunderna pratar jag gärna om annat än ishockey om man säger så.”

Tänker du på framtiden? Jag menar den när du har slutat spela?

”Jag har ingen direkt plan för framtiden. SHL-facket finns där och fångar upp spelare som slutar, t.ex. med utbildning och jobb så jag räknar med att allt löser sig på något sätt. Det är i alla fall ingenting jag oroar mig för redan nu. Tänker du på familj så är det en snudd på omöjlig kombination att vara t.ex. pappaledig och att vabba (vara hemma med sjukt barn) samtidigt som du ska vara professionell hockeyspelare. Vi hockeylirare är helt enkelt beroende av en familj som backar upp i sådana lägen.”

 

5 snabba
med Christoffer Persson

Storstad eller landet?
Landet

Vara aktiv eller slappa?
Vara aktiv

Äta ute eller hemma?
Hemma

Favoritplats?
Solig sandstrand

Dold talang?
Jag är duktig på att laga mat

Vill du hellre läsa X-News i PDF-format?

Läs hela X-News här! 

Relaterade artiklar

Hitta fler resurser och X-NEWS

Härlig vinter

En riktigt härlig vinter önskar vi på Axelent.

Axelent levde upp till kraven

Evomatic har under en tid arbetat med ett större wellpapp-projekt till en ledande aktör på markna...

Stämningsfullt i Axelent Arena

– In The Name Of Love

Från idé till IRL

Utmaningen med att sitta och rita upp en modell i datorn är att det oftast är väldigt svårt att f...

Xperience

Besök vårt digitala showroom och upplev våra produkter i dess rätta miljö.