Vår historia

Under tre decennier har Axelent vuxit till att bli ett av världens ledande företag inom säkerhetslösningar för människor i tillverknings- och lagermiljöer. Ett team på sex personer i den lilla staden Hillerstorp i Sverige har nu vuxit till cirka 350 personer i 50 länder världen över. Axelentandan, med sitt fokus på engagemang, affärsmässighet, höga etiska normer och empati, går som en röd tråd genom alla våra lokalkontor.

Milstolpar

1990
AXELENT GRUNDAS. Företaget har sex anställda under det första året och en omsättning på 400 000 euro.

1993
FÖRSTA UTLANDSETABLERINGEN SKER I TYSKLAND. Ungefär tio år senare grundar Axelent ett eget företag i Tyskland, Axelent GmbH.

1995
EN NY EU-STANDARD för standardisering av maskinsäkerhet drivs igenom, vilket är fördelaktigt för företagets expansion i Europa.

1997
DEN FÖRSTA VERSIONEN av ritningsprogrammet SnapperWorks lanseras. Applikationen ger kunderna möjlighet att bygga sina egna lösningar digitalt.

1999
EN NY LOGOTYP och ett nytt varumärkeslöfte utvecklas.

2001
PRODUKTERNA FlexiGuard, FlexiStore, EasyGuard, SafeStore and MasterGuard lanseras.

2002
AXELENT ENGLAND OCH AXELENT USA välkomnas i familjen.

2003
FÖR FÖRSTA GÅNGEN passerar försäljningen 10 miljoner euro. Axelents första etablering i Belgien.

2005
AXELENT ENGINEERING blir en del av Axelent Group.

2008
MASKINSKYDDET X-GUARD ser dagens ljus och Axelent Spanien slår upp sina portar. Speedwaylaget Lejonen vinner SM-guld på Axelent Arena i Gislaved. Lejonföraren Nicki Pedersen tecknar ett treårigt sponsoravtal med Axelent. Pedersen blir speedwayvärldsmästare och utses till Årets Smålänning.

2010
AXELENT INVIGER Europas modernaste produktionsanläggning för kabelstegar och utökar sitt produktsortiment med X-Tray.

2013
MATS HILDING, JOHAN AXELSSON OCH STEFAN AXELSSON får Nothinplaketten, det mest prestigefyllda priset bland företagare i Finnvedenregionen.

2016
DET JAPANSKA KONTORET öppnas och försäljningen passerar 50 miljoner euro. Axelent Tecnel, som numera heter Axelent Italy, är nu helägt av Axelent.

2018
AXELENT UTSES till ett av landets superföretag av affärstidningen Veckans Affärer och hedras också som ett av de bäst presterande privata företagen i det svenska näringslivet av Bisnode-nätverket. Axelent Safe-X blir en del av Axelent Group och den lurviga säkerhetsagenten/maskoten Axel gör entré.

2019
AXELENT TAR HEM guld och silver för sin globala marknadsföringskampanj på Swedish Content Awards. Samma år öppnar Axelents sporthall för de anställda i Hillerstorp.

2020
X-STORE 2.0 LANSERAS. Axelent öppnar ett eget logistikcenter i Bangkok, Thailand. Axelent Group har över 300 anställda och verksamhet i närmare 60 länder. Amanda Hilding blir ny VD för Axelent AB.

Xperience

Besök vårt digitala showroom och upplev våra produkter i dess rätta miljö.