X-Protect – Modulär, återvinningsbar och enkel att installera

 

X-Protect är en serie med modulära påkörningsskydd för lager och industrier, och det senaste tillskottet till Axelents portfölj av säkerhetsprodukter för arbetsmiljöer. Vi pratade med Marcel Darroch-Davies, VD för Axelent Safe-X och projektledare för X-Protect, om vad som gör sortimentet unikt på marknaden. 

 

Idén att Axelent skulle ta fram ett eget produktsortiment med påkörningsskydd, säkerhetsbarriärer och pollare kläcktes på en flygplats 2018. En av Axelents ägare och Marcel, som varit anställd på företaget i över två decennier, reste tillsammans och började diskutera möjligheterna på marknaden för dessa produkter. Nu, nästan fyra år senare, är X-Protect redo att lanseras. Enligt Marcel har systemet många egenskaper som gör det mycket konkurrenskraftigt på marknaden bland säkerhetsprodukter. 

– Vi är så stolta över att kunna lansera det här sortimentet efter allt hårt arbete. X-Protect är inte bara modulärt och lätt att installera utan också miljövänligt. Alla delar kan lätt återvinnas, säger Marcel.

 

Pollare

Ett flexibelt påkörningsskyddssystem  

Att utveckla ett helt nytt produktsortiment som innefattas av pollare, skyddsräcke för fotgängare, påkörningsbarriärer och pelarskydd var en stor investering för Axelent. Men företaget såg också att det fanns en stor möjlighet att lösa designutmaningarna på ett innovativt sätt. Det huvudsakliga problemet är att många fungerar i teorin, men är väldigt oflexibla i praktiken. Därför samlades ett team för att brainstorma fram idéer för en unik lösning.    

Vilka problem ville du lösa med Axelents påkörningssortiment?  

– För det första var modulariteten något otroligt viktigt. De flesta produkterna på marknaden fungerade bra som stötskydd men var svåra att montera. Vi ville ha något superenkelt att installera, och som inte krävde någon speciell förkunskap. För det andra saknade de flesta befintliga produkter verklig modularitet. De är svåra att utöka och bygga vidare på det befintliga skyddssystemet. Låt oss säga att du har en fabrik eller ett lager som behöver utökas, måste du riva det nuvarande systemet och börja om från början. Det här är både tidskrävande och väldigt dyrt, säger Marcel. 

Systemet är designat med flexibilitet och modularitet i åtanke. Medan konkurrerande produkter kräver specifika stolpar för olika konfigurationer, är Axelents X-Protect unikt genom att tillåta gränslösa kombinationer från samma grunddelar. Kunden kan sätta upp en typ av konfiguration och snabbt växla mellan till exempel påkörningsräcke och fotgängsräcke, eftersom förankringsstolparna är desamma för båda systemen. Användarna behöver inte beställa nya stolpar. Dessutom är det innovativa förankringssystemet mycket skonsamt mot golvet. 

 

 Påkörningsbarriär
Påkörningsbarriär

Axelents påkörningsskydd är designat för att återvinnas 

En annan tidig vision för systemet var att undvika komplicerade detaljer. Plasten i de enskilda delarna är noggrant utvalda för deras prestandaegenskaper, själva designen fungerar som stötdämpning utan behov av ytterligare stötdämpande eller bindande element. Plasttyperna kan skilja sig åt mellan delarna, men var och en innehåller alltid bara en sorts material för att förenkla återvinningsprocessen.  

Att göra X-Protect så hållbart som möjligt var ett viktigt mål för oss. Att endast en sorts plast används i varje del gör produkten optimal för återvinning. När det är utslitet kan man helt enkelt återvinna materialet. Det möjliggör också att skadade eller slitna delar kan bytas ut på komponentnivå, säger Marcel.

Materialen i X-Protect är resultatet av noggranna val och vi har arbetat med lokala företag för att göra produkterna så långlivade och miljövänliga som möjligt.

 

 Skyddsräcke för fotgängare
Skyddsräcke för fotgängare

Vårt påkörningsskydd är lätt att installera och modifiera    

Serien erbjuder en komplett uppsättning produkter för skydd av industrier och lager. Den innehåller fyra huvudgrupper: pollare, skyddsräcke för fotgängare, påkörningsbarriärer och pelarskydd. En av de stora fördelarna är att allt skydd bygger på samma princip: En 100 procent modulär lösning för påkörningsskydd med samma typ av förankring i golvet. Det innebär att du enkelt kan byta mellan till exempel påkörningsbarriärer och gångräcke, utan att behöva göra något nytt installationsarbete. 

Det har varit riktigt intressant att vara med och utveckla ett helt nytt sortiment av säkerhetsprodukter. Baserat på de många fördelarna med våra lösningar känner jag mig säker på att anläggningar runt om i världen kommer att välja X-Protect för att öka sin arbetsplatssäkerhet, säger Marcel.

Det finns redan nya säkerhetsprodukter, alla baserade på innovationerna bakom X-Protect-systemet, under utveckling på företaget. Håll utkik!

 

Pelarskydd
Pelarskydd

Relaterade artiklar

Hitta fler resurser och Påkörningsskydd

X-protect påkörningsskydd har genomgått omfattande tester för att säkerställa dess prestanda

På Axelents toppmoderna testanläggning har X-Protect genomgått omfattande tester för att säkerstä...

Axelent X-Protect - Ett hållbart påkörningsskydd

Axelent jobbar ständigt och aktivt med att bidra till de globala hållbarhetsmålen. Vårt fokus på...

Fördelarna med Axelents påkörningsskydd X-protect

X-Protect är Axelents serie av modulbaserade påkörningsskydd och är det senaste tillskottet av sk...

När ska man använda sig av skyddsräcke för fotgängare?

Påkörningsskydd för att avgränsa truckar och andra potentiella faror från människor

Xperience

Besök vårt digitala showroom och upplev våra produkter i dess rätta miljö.