EAB och Axelent hjälpte Nowaste maximera sitt lager

Lagerinredningsföretaget EAB har hjälpt Nowaste Logistics förbättra sina lagerlokaler. Med bland annat rasskyddet SafeStore från Axelent har de ska skapat en både smartare och säkrare arbetsmiljö. 

NoWaste Skräddarsydda Logistiklösningar)

 

Nowaste Logistics erbjuder skräddarsydda logistiklösningar för aktörer inom olika branscher och segment. Bland kunderna märks bland annat Sveriges största frukt- och gröntföretag, en av de ledande järnvarukedjorna samt möbelföretag.

Sedan starten 2008 har Nowaste vuxit till en av landets bästa tredjepartslogistiker med omkring 500 anställda. För sina kunders räkning hanterar företaget årligen 55 miljoner kollin och 4,2 miljoner pall till ett sammanlagt varuvärde av över 8,5 MDR kronor.

Stora mängder gods ställer höga krav på smarta och säkra lagerlösningar. Nowaste tog därför hjälp av EAB för att maximera utnyttjandet av sina lagerlokaler och anpassa ställagelayouten till rådande förutsättningar med exempelvis pelare och vindkryss. Bland annat så monterades ett flertal enkelställage med Axelents rasskydd SafeStore. Detta för att säkerställa att gods inte trillar ned på ställagets baksida, vilket i detta fall var en truckgång.

Rasskyddssystemet SafeStore

 

Rasskyddssystemet SafeStore bygger på sex standardsektioner som kan anpassas till de flesta moderna hyll- och ställagesystem. Sektionerna monteras med konsoler i hyllstolparna och skruvas därefter ihop med varandra till den höjd och bredd som kunden önskar. Nätväggarna finns med två olika masköppningar och kan även kapas för att ge optimal passform. Detta gör att SafeStore lämpar sig lika väl för det lilla manuella lagret till större helautomatiserade kranlager. Med rasskyddet får man en säker och lättarbetad lagermiljö där risken för nedfallande gods, och därmed antalet person- och materialskador, minimeras.

För att nätväggen skulle linjera med överkanten på godset monterades även stolpförlängningar från Axelent.

Axelent är en återkommande leverantör för oss i denna typ av projekt. Deras produkter kombinerar en hög teknisk kvalitet och smidigt montage till en attraktiv kostnadsnivå. Tillsammans med EAB:s material blev det en bra slutkombination som uppfyllde slutkundens krav, berättar Magnus Ullerås, projektledare och säljare på EAB.

 

Relaterade artiklar

Hitta fler resurser och Kundcase

14 jul 2021 • Kundcase

Kundcase – helhetslösning av förråd, cykelställ och servicestation till FastPartner

Vi ställde några frågor till Thomas Nilsson på FastPartner som valt en helhetslösning från Axelen...

30 jun 2021 • Kundcase

Kundcase - servicestationer till Gislaveds kommun

Vi har haft glädjen att leverera totalt fyra servicestationer till Gislaveds kommun genom närings...

18 maj 2021 • Kundcase

Tillsammans skapar vi ett lönsamt flöde

På det småländska höglandet, närmare bestämt i Eksjö, ligger Björkö Mekaniska AB eller BMA som de...

11 apr 2021 • Kundcase

Kundcase 1000 cykelplatser till Linnéuniversitetet!

Vi tycker det är extra roligt när vi får chans att visa på bredden av projekt som vi fått vara en...