EAB och Axelent hjälpte Nowaste maximera sitt lager

Lagerinredningsföretaget EAB har hjälpt Nowaste Logistics förbättra sina lagerlokaler. Med bland annat rasskyddet SafeStore från Axelent har de ska skapat en både smartare och säkrare arbetsmiljö.

Nowaste Logistics erbjuder skräddarsydda logistiklösningar för aktörer inom olika branscher och segment. Bland kunderna märks bland annat Sveriges största frukt- och gröntföretag, en av de ledande järnvarukedjorna samt möbelföretag.

Sedan starten 2008 har Nowaste vuxit till en av landets bästa tredjepartslogistiker med omkring 500 anställda. För sina kunders räkning hanterar företaget årligen 55 miljoner kollin och 4,2 miljoner pall till ett sammanlagt varuvärde av över 8,5 MDR kronor.

Stora mängder gods ställer höga krav på smarta och säkra lagerlösningar. Nowaste tog därför hjälp av EAB för att maximera utnyttjandet av sina lagerlokaler och anpassa ställagelayouten till rådande förutsättningar med exempelvis pelare och vindkryss. Bland annat så monterades ett flertal enkelställage med Axelents rasskydd SafeStore. Detta för att säkerställa att gods inte trillar ned på ställagets baksida, vilket i detta fall var en truckgång.

Rasskyddssystemet SafeStore bygger på sex standardsektioner som kan anpassas till de flesta moderna hyll- och ställagesystem. Sektionerna monteras med konsoler i hyllstolparna och skruvas därefter ihop med varandra till den höjd och bredd som kunden önskar. Nätväggarna finns med två olika masköppningar och kan även kapas för att ge optimal passform. Detta gör att SafeStore lämpar sig lika väl för det lilla manuella lagret till större helautomatiserade kranlager. Med rasskyddet får man en säker och lättarbetad lagermiljö där risken för nedfallande gods, och därmed antalet person- och materialskador, minimeras.

För att nätväggen skulle linjera med överkanten på godset monterades även stolpförlängningar från Axelent.

"Axelent är en återkommande leverantör för oss i denna typ av projekt. Deras produkter kombinerar en hög teknisk kvalitet och smidigt montage till en attraktiv kostnadsnivå. Tillsammans med EAB:s material blev det en bra slutkombination som uppfyllde slutkundens krav", berättar Magnus Ullerås, projektledare och säljare på EAB.

Relaterade artiklar

Hitta fler resurser och Kundcase

”Vi behöver en partner mer än en leverantör. Någon som arbetar tillsammans med oss och som kan ge oss råd om vi behöver det.”

Axelent och Finn-Power Oy har haft ett samarbete i över ett decennium och när vi pratar med Jarkk...

Axelent ger dig råden för att skapa ett säkert lager 

Strategisk planering och infrastruktur säkerställer en trygg, växande affärsmiljö 

Vad du bör tänka på när du bygger ett säkert lager

Planerar du ett nytt lager? Här är de viktigaste punkterna att tänka på för att skapa en säker oc...

Det nya och förbättrade SafeStore systemet - För ett säkrare lager

I ett lager är instabila pallar och fallande föremål eller gods farliga hot som kan orsaka allvar...

Safety Design

Ta en titt på vår nya ritapplikation Axelent Safety Design - det enkla sättet att designa säkerhet.

Upptäck enkelheten med vår intuitiva ritapplikation, perfekt för att smidigt skapa säkerhetslayouter. Safety Design erbjuder ett omfattande utbud av produkter, från maskinskydd till skyddsräcke för fotgängare, som täcker alla aspekter av säkerhet i maskin- och lagermiljöer. Omfamna en säkrare arbetsplats med Safety Design, där säkerhet möter enkelhet.