Från en vanlig tillverkare till ett välkänt varumärke

Det var en gång ett företag i småländska Hillerstorp som tillverkade nätväggar. Det var de inte ensamma om. Och alla var duktiga på sitt sätt, men produkten var i stort sett densamma de olika företagen emellan. Det gjorde att kunden inte alltid var helt säker på vem man skulle välja eller varför. Inte helt sällan valde man därför det billigaste alternativet.

Företaget i Hillerstorp kände att detta nog i längden inte skulle hålla. Om allt bara handlade om ett lågt pris, skulle det innebära att alla fick jobba mer, tjäna mindre, samtidigt som man levde med vetskapen om att det kunde dyka upp någon annan leverantör som kunden fann ”ännu billigare”. Denna verklighet var inget som lockade detta företaget. Från denna dag slutade företaget att sälja nätväggar och började istället att sälja snabbt levererade nätväggar av hög kvalitet.

1999 byttes den gamla logotypen ut mot två pilar, som tillsammans bildar ett X. Syftet var att symbolisera snabbheten i hanteringen av allt ifrån inkommande ordrar och förfrågningar till färdiga utleveranser. Typsnittet i loggan skulle vara kursivt för att förstärka känslan av fart och rörelse, och färgkombinationen svart och gult kommunicerar aktsamhet och uppmärksamhet.

Läs historien om Axelent i vår bok  “Om hur ett X kan erövra en hel värld” här!

Relaterade artiklar

Hitta fler resurser och Om Axelent

Utforska vårt totala erbjudande i det nya digitala showroomet

Här kan du utforska vårt utbud av säkerhetslösningar i din egen takt.

Vi drivs av 100% förnybar energi

Sedan 2015 kommer Axelents hela energiförbrukning uteslutande från egna vindkraftverk. Merparten...

Anpassa dina projekt med SnapperWorks

Skapa och anpassa dina projekt med Axelents produkter i det användarvänliga SnapperWorks. Här är...

En kombination av stolpar, paneler, räcken och golvlister. Allt från en leverantör!

Läs mer om fördelarna med vårt fallskydd här

Xperience

Besök vårt digitala showroom och upplev våra produkter i dess rätta miljö.

I vårt digitala showroom kan du uppleva Axelents utbud i sin rätta miljö, oavsett vart i världen du befinner dig. Utforska våra produkter genom att navigera mellan produktion, lager, automatiskt lager och utlastning. Om något särskilt fångar ditt intresse - klicka bara på produkten för att se en film, läs en artikel och lär dig mer. Vi tror du kommer gilla det lika mycket som vi!