Affärer med hjärtat – klyschigt men vad betyder det för Axelentgruppen?

 

Den gemensamma nämnaren för samtliga bolag i Axelentgruppen är drivkraften att varje kund, leverantör eller partner blir sedd och hörd. Även hos oss lämnas ingen del i affären åt slumpen. Det är lika viktigt att kunden blir framgångsrik som att vi själva blir det.

Uttrycket ”affärer med hjärtat” har du säkert hört förr. Och ofta uppfattas det kanske som en ren klyscha. Men för oss finns en djup innebörd i uttrycket. Vi bryr oss om våra kunder och partners från första kontakt till leverans, montage och vidare in i framtiden. Därför strävar vi efter att varje affär ska bli lyckad för kunden.

 

Här berättar vår vd Karin Sandén Ahlqvist om vad det innebär att göra affärer med hjärtat.

- Vi gör affärer med hjärtat i flera avseenden. Dels genom att sträva efter långsiktiga relationer där både vi och våra kunder blir vinnare. Dels genom att samarbeta med lokala aktörer som också bidrar till att stärka vår bygd. Jag tycker också att vår vision, som syftar till att skapa världens säkraste arbetsplatser genom att alltid sätta människan i fokus, visar på att vi vill göra skillnad. Vi säljer mer än en produkt. Vi säljer ett syfte. Trygghet för människor i arbete, säger vd Karin Sandén Ahlqvist.

Varje dag jobbar teamet på Axelent för att förflytta fokus från enbart de hårda värdena till att också inkludera de mjuka värdena. Det långsiktiga arbetet mynnar förhoppningsvis ut i att kunder och leverantörer ser mer än bara den fysiska produkten. Vårt sätt att göra affärer med hjärtat är att se människan och skapa långsiktiga, hållbara relationer.

- Det finaste betyget vi kan få är återkommande kunder. Det visar att vi har gjort rätt. Fokus är inte att sälja så mycket som möjligt utan att vara relationsbyggare. Kunden ska känna vår inre drivkraft. Först då är vi vinnare.

Axelent vill även ta ansvar för mer än bara våra egna affärer. Även om det faktiska ansvaret för andra aktörer i regionen inte ligger hos oss tar vi ett ansvar. Som en stor aktör i bygden vill vi göra vad vi kan för att Axelent och andra bolag ska kunna verka i Hillerstorp med omnejd.

- Vi vill göra skillnad. Vi vill vara en drivande kraft att det blir skillnad. Och vi vill göra gott. Det är affärer med hjärtat.

 

VD Karin Sandén Ahlqvist

Relaterade artiklar

Hitta fler resurser och Om Axelent

Sponsring med hjärtat

Sponsring är en del av Axelents DNA. Vår sponsring har alltid grundat sig i en passion eller ett...

Axelent säkrar för en hållbar och uthållig framtid

Återvinning och återbruk är nyckelbegrepp för att klara hållbarhetsutmaningarna. För Axelent har...

Robotarna, den hållbara industrin och människorna

Människan och maskinen, de har hängt ihop åtminstone sedan den industriella revolutionen på 1700-...

Trygghet är något som både syns och känns.

Trygghet är något som både syns och känns. Därför levererar vi säkerhet genom design och innovati...

Xperience

Besök vårt digitala showroom och upplev våra produkter i dess rätta miljö.