Axelent lanserar unik handbok om maskinsäkerhet

Nu blir det enkelt att tänka säkerhet för arbetsplatsen

Axelent Safety Book vägleder läsaren genom djungeln av lagstiftning, regler, EU-direktiv och krav. Genom handboken framgår också vilka certifieringar och märkningar som är viktiga att hålla utkik efter. 

Bokens författare är expert på maskinsäkerhet

Författaren till Axelent Safety Book heter Matthias Schulz. Schulz är en oberoende maskinsäkerhetskonsult som samarbetar i ett joint venture med Axelent AB, Sverige och Axelent GmbH, Tyskland. Han har fungerat som rådgivare mot verkstadsindustrin i Tyskland, Österrike och Schweiz sedan början av 1990-talet. Schulz håller regelbundet utbildningar i dessa länder och bokstavligt talat har tusentals ingenjörer dragit lärdom av såväl hans utbildningar som hans böcker om riskbedömning, maskinsäkerhet och teknisk dokumentation.

Matthias Schulz, maskinsäkerhetskonsult, Axelent Profiservices:

”Jag hittar inga svar, bara hänvisningar.” Den upplevelsen är mer regel än undantag när det gäller CE-märkning, maskinsäkerhet och allt som hör därtill. Att läsa betungande EU-direktiv, forska kring standarder och att utföra riskbedömningar kan för många kännas som ett oöverstigligt hinder. Därför skapades Axelent Safety Book – en unik guide som på ett enkelt och lättförståeligt sätt besvarar de flesta knepiga frågor.

Boken är annorlunda – vi hoppas att läsaren kommer att känna det också. Den presenterar regler och förordningar samt illustrerar principer och lösningar med massor av grafik. Och det bästa av allt: man behöver inte läsa guiden från pärm till pärm – bara bläddra i boken och börja med det som fångar uppmärksamheten.”

Den unika boken översätts till sex språk

Axelent Safety Book kommer att ge ut på spanska, tyska, engelska, franska, svenska och nederländska. Boken kommer inte att kunna beställas eller laddas ner. Enda sättet att få ett exemplar på är att boka in ett besök med en säljare. De hundra första exemplaren på varje språk förpackas i en specialutformad box som förutom boken även innehåller skyddväst, skyddsglasögon och öronproppar.

Kontaktuppgifter

Mats Hilding, VD, Axelent AB
mats.hilding@axelent.se
0370-37 37 31

Pressrelease Axelent Safety Book

Relaterade artiklar

Hitta fler resurser och Nyheter

Axelent ger dig tipsen för en säkrare arbetsplats

Strategisk planering och välplanerad infrastruktur främjar en säker och utvecklande arbetsmiljö 

Skapa en offertförfrågan direkt i Axelent Safety Design

Upplev framtidens säkerhetsdesign med Axelent, där enkelhet möter effektivitet.

Designad för att vara din digitala assistent

Förenkla ditt arbetsflöde med hjälp av intuitiv vägledning och realtidsvarningar

Axelent Safety Design-verktygets delningsfunktion

Dela med teammedlemmar, intressenter och experter för att granska och bidra till projekt.

Safety Design

Ta en titt på vår nya ritapplikation Axelent Safety Design - det enkla sättet att designa säkerhet.

Upptäck enkelheten med vår intuitiva ritapplikation, perfekt för att smidigt skapa säkerhetslayouter. Safety Design erbjuder ett omfattande utbud av produkter, från maskinskydd till skyddsräcke för fotgängare, som täcker alla aspekter av säkerhet i maskin- och lagermiljöer. Omfamna en säkrare arbetsplats med Safety Design, där säkerhet möter enkelhet.