We Are Axelent - Erik Wiström – Nordisk försäljningschef

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Berätta för oss om din arbetslivserfarenhet och bakgrund?

”Jag kommer ursprungligen från Örebro, men har även bott i Linköping, Göteborg och under en del av studierna i Paris. Sedan sex år bor jag med familj, fru och tre döttrar, i Jönköping. Jönköping är en fantastiskt trevlig stad där vi trivs väldigt bra!

Jag är civilekonom i botten och har erfarenhet från flera olika branscher och roller inom försäljning, marknad och affärsutveckling. De senaste 13 åren har jag varit i ledande befattningar. Mitt första jobb var på Saab Aircraft i Linköping. Mina år på Saab var mycket lärorika och jag stortrivdes med internationella kundrelationer och att sälja produkter och tjänster i världsklass.

Sedan följde ett antal år inom energibranschen, Tekniska verken (i Linköping) följt av Jönköping Energi. Jag fick vara med i en mycket spännande fas med fiberutbyggnad, bredband till både privat- och företagskunder, samt utvecklingen av koncept för solceller och laddinfrastruktur.

De senaste två åren innan jag började på Axelent var jag regionchef på ett teknikkonsultbolag med ansvar för telekom. Nu ser jag fram emot att bidra här på Axelent med mina tidigare erfarenheter.”

Vilka huvudsakliga uppgifter kommer vara dina på Axelent?

”Min roll är Nordisk försäljningschef. Mitt fokus kommer att vara att leda ett dedikerat säljteam och att utveckla försäljningen på den nordiska marknaden.”

Vad driver dig framåt och vad kommer vara ett vinnande koncept med dig som teamledare?

”Jag drivs av att nå, och gärna överträffa, uppsatta mål. Jag är mån om goda relationer och att nätverka. Jag gillar raka och konstruktiva dialoger, är diplomatisk och försöker vara jordnära.”

 

Hur tror du att den försäljningsteknik som vi känner till idag har förändrats under pandemin och kommer att förändras i framtiden?

”Pandemin har påskyndat digitaliseringen i samhället i stort, vilket innebär att våra kunder möter oss i nya digitala kanaler. Sociala medier blir viktiga verktyg, kunderna både interagerar med oss och delar vidare vad de tycker och tänker. E-handeln tar över mer och mer och det kommer bli viktigt att erbjuda helt digitaliserade försäljningsflöden. Att strukturera och analysera data kommer därför bli viktiga delar i försäljningsarbetet.

Pandemin har också påvisat global sårbarhet, vilket gör att företag behöver finnas nära sina kunder och vara ännu mer lokalt förankrade på en fortsatt globaliserad marknad. Kunderna kommer ställa ännu högre krav på sina leverantörer: exempelvis att de håller sina löften och finns ”nära” kunden, veta vad de står för och att de prioriterar miljö- och hållbarhetsfrågor.

Att klara dessa nya utmaningar tror jag kommer kräva försäljning i en mix av fysiska möten, personliga digitala möten och digitala gränssnitt. Och detta måste gå hand i hand med rätt marknadsföring och profilering av varumärket.”

Du har precis påbörjat din resa på Axelent men vad är dina första intryck så här långt?

”Jag har upplevt ett mycket varmt mottagande, framåtanda och framtidstro! Axelent har gjort en fantastisk resa så här långt och det ska bli riktigt spännande och roligt att vara en del av den fortsatta resan framåt. Axelent-andan som det talas om är på riktigt.”

 

 

5 snabba
Äta ute eller hemma?

Hemma

 

Slappa på stranden eller se dig omkring?

Se mig omkring

 

Bok eller film?

Film

 

Vad skulle du ta med dig till en öde ö?

En båt, så att jag kan ta mig därifrån…

 

Berätta en hemlighet som ingen vet om dig?

Tror inte jag har så många hemligheter. Har bott utomlands åtta år av mitt liv och varit i över 30 länder.

Relaterade artiklar

Hitta fler resurser och Nyheter

Axelent satsar på den nordiska marknaden och samlar all försäljning och montage i gemensamt bolag!

Axelent, en ledande helhetsleverantör av säkerhetsprodukter inom industri, bygg, lager och logist...

Erik Wiström, Försäljningschef i Norden reflekterar över 2023

2023 – Ett händelserikt år präglat av spännande möjligheter och givande samarbeten

Karin Sandén Ahlqvist tillträder som VD för Axelent

Karin Sandén Ahlqvist har utsett som ny VD för Axelent AB. Karin har sedan 2019 varit Marknadsche...

Vi välkomnar Axelent AB’s nya VD Amanda Hilding

Axelent AB välkomnar Amanda Hilding som Axelent AB’s nya VD. Amanda är dotter till Mats Hilding,...

Xperience

Besök vårt digitala showroom och upplev våra produkter i dess rätta miljö.