Somrig chill på X-Tray-grill

Vi tog hjälp av de duktiga kockarna på The Barn i Göteborg och lät dem komponera en somrig middag med vår stiliga X-Tray-grill i centrum. Resultatet blev härliga ribs med het glaze och grillad majs med ramslökssmör till huvudrätt och läckra persikospett med mynta, mascarponekräm och rostad mandelmassa till dessert. Smaklig spis!

Ribs med het chiliglaze

Ingredienser:

Tjocka revben av gris

Glaze:
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 msk tomatpuré
1 burk krossade tomater
3 kvistar timjan
2 st anchochili
1 st chipotlechili
2 st jalapeño
3 dl oxfond
0,5 dl vitvinsvinäger
0,5 dl honung
2 msk worshiresås

Gör så här:

  1. Börja dagen innan grillningen med att förbaka revbenen inslagna i aluminiumfolie i ugnen (85°C) i minst 10 timmar. Låt svalna i kylen.
  2. Till glazen börjar du med att hacka och fräsa lök och vitlök. Tillsätt därefter tomatpuré och krossade tomater och rör om. Lägg i timjan, de delade chilifrukterna, oxfond, vitvinsvinäger, honung och worcestersås och låt koka upp. Småputtra på låg värme i en timme och mixa den slät med en handmixer.
  3. Hetta upp grillen och lägg på revbenen. Grilla dem rejält för en fin färg och smak. Pensla dem därefter med glazen så att det täcker så mycket som möjligt av köttet.

 

Grillad majs med ramslökssmör

Ingredienser:
Färska majskolvar
50 g smör
2 nävar ramslök
Flingsalt

Gör så här:

  1. Förkoka majsen i lättsaltat vatten med en klick smör i cirka 15 minuter. Kyl dem i kallt vatten.
  2. Mixa smöret och ramslöken.
  3. Grilla kolvarna till fin färg, pensla med ramslökssmöret och strö över lite flingsalt.
  4. Serveras och avnjuts direkt.

 

Persikospett med mynta, mascarponekräm och rostad mandelmassa

Ingredienser:
Persikor
Sockerlag
2 nävar mynta
2 dl mascarpone
0,5 vaniljstång
2 msk vaniljsocker
Mandelmassa

Gör så här:

  1. Dela persikorna på mitten, ta ur kärnan och trä dem på grillspett.
  2. Koka sockerlag av lika delar socker och vatten. Mixa med myntan och sila av.
  3. Blanda mascarpone, innehållet ur en delad vaniljstång och vaniljsockret till en slät kräm.
  4. Riv mandelmassan på ett rivjärn och rosta gyllenbrun på 170°C.
  5. Pensla persikorna med myntasockerlagen och lägg på grillen.
  6. Servera de nygrillade spetten med en klick mascarponekräm och strö över den rostade mandelmassan.
  7. Njut!

Relaterade artiklar

Hitta fler resurser och Nyheter

Axelent satsar på den nordiska marknaden och samlar all försäljning och montage i gemensamt bolag!

Axelent, en ledande helhetsleverantör av säkerhetsprodukter inom industri, bygg, lager och logist...

Erik Wiström, Försäljningschef i Norden reflekterar över 2023

2023 – Ett händelserikt år präglat av spännande möjligheter och givande samarbeten

Tilda Wiklund tilldelades Axelents språkstipendie 2023

Axelents språkstipendie gav Tilda Wiklund möjlighet att studera spanska på Malaga Instituto i Spa...

Axelight är redo för Australien och Bridgestone World Solar Challenge

Om mindre än en vecka fraktas solbilen Axelight till Australien där JU Solar Team tävlar i Bridge...

Xperience

Besök vårt digitala showroom och upplev våra produkter i dess rätta miljö.