Lars)

 

  

Axelent tilldelas prestigefyllt pris

För andra året i rad kan Axelent AB titulera sig som ett ”Superföretag”. Ett antal högt ställda kriterier måste uppfyllas för att få utmärkelsen. Det handlar om att öka både omsättning och vinst samtidigt som företaget behöver visa på stabilitet och långsiktighet.

Axelent har lyckats med något som få andra företag i Sverige har gjort. Bara drygt en promille av landets alla bolag hamnar på listan över Superföretag. Axelent AB återfinns under 2019 på listan för andra året i rad.

Axelents ekonomichef Lars Axelsson är glad och stolt över nomineringen.
      – Utmärkelsen är ett bra kvitto på att vi gör mycket rätt. Med tanke på Superföretagens omfattande kriterier säger nomineringen att Axelent är ett välmående företag i alla aspekter. Att långsiktighet är en viktig del av kriterierna tycker jag känns extra bra. Vi har haft en stark tillväxt de senaste åren utan att tumma på lönsamheten. Det har alltid funnits en långsiktig plan på företaget, berättar Lars.

På listan av de 717 bolag som klarade kriterierna under 2019 finns utöver Axelent ytterligare tre företag från Hillerstorp, en ort med endast ca 2000 invånare.
      – Det finns en stark företagsanda i Hillerstorp och i närområdet. Om jag ska försöka sätta fingret på varför det finns så många framgångsrika företag här skulle jag säga att det handlar om rätt kombination av att vara offensiv och ekonomiskt ansvarsfull, säger Lars.

Varje bransch bedöms efter sina förutsättningar, så utmärkelsen är också en indikation på att Axelent ligger väl till i jämförelse med andra bolag i samma bransch.
      – En av nycklarna till att vi har lyckats är att såväl ägare som ledning alltid har haft ett långsiktigt perspektiv. Vi har inte heller haft samma press på oss som noterade bolag att leverera siffror i det korta perspektivet, det tror jag har hjälpt. Men det viktigaste av allt är förstås alla medarbetare på företaget. Tillsammans har vi sett till att bygga upp en verksamhet där alla är med och bidrar till att nå våra gemensamma mål, avslutar Lars Axelsson.

Information Superförtag

För femtonde året i rad nominerar affärsinformationsföretaget Bisnode Sverige tillsammans med tidningen Veckans Affärer årets Superföretag. Bisnode har identifierat och rankat företagen utifrån deras ekonomiska prestationer.

Modellen tar hänsyn till och väger samman bolagens tillväxt, vinst, avkastning, effektivitet, kapitalstruktur och finansiering under de senaste fyra åren.

För att nå status som Superföretag räcker det inte att bara vara bra i en gren, företaget måste behärska mångkampens alla inslag. Karakteristiskt för Superföretagen är att de har en långsiktig försäljningstillväxt och uthållig lönsamhet, är strategiskt skickliga med finansieringen och samtidigt effektiva i hushållningen av resurserna.

 

Relaterade artiklar

Hitta fler resurser och Nyheter

Erik Wiström, Försäljningschef i Norden reflekterar över 2023

2023 – Ett händelserikt år präglat av spännande möjligheter och givande samarbeten

Tilda Wiklund tilldelades Axelents språkstipendie 2023

Axelents språkstipendie gav Tilda Wiklund möjlighet att studera spanska på Malaga Instituto i Spa...

Säkerhet är vad vi möter i vårt dagliga liv

Skydd för industri och lager som skapar säkra miljöer och underlättar arbetet 

Enkel skjutport – idealisk vid trånga utrymmen

Enkel skjutport är idealisk vid trånga utrymmen eller truckgångar - Se vår film!

Xperience

Besök vårt digitala showroom och upplev våra produkter i dess rätta miljö.