Web Image 800X530

 

   

30 years of safety - Mats Hilding om Johan Axelsson

Hur är Johan som person?

– Johan är smart och har ett otroligt bra omdöme. Han är en väldigt begåvad människa – jag förstår inte varifrån han får all kunskap. Han är inte alls bekväm med att stå i centrum, men när han väl uttrycker en åsikt om någonting har jag mycket stor respekt för den.

Hur är Johan som chef?

– Han tycker själv inte att han är en chef. När vi började driva verksamheten tillsammans fick vi ta ansvar för en tredjedel av personalen vardera. Jag kommer ihåg att vi hade en medarbetar-undersökning där det fanns en fråga om vad man tycker om sin chef. Johan fick högsta betyg, bättre än både mig och Stefan. Han är omtyckt. Han är väldigt rak och tydlig och skäms inte för att säga vad han tycker. Och han får med sig sina medarbetare – om de kommer med idéer är de väldigt noga med att Johan också ska tycka att de är bra.

Hur är Johan som kollega?

– Väldigt värdefull. Han är någon man kan lita på. Extremt pålitlig och lojal.

 

Vad är Johans bästa jobbegenskaper?

– Johans bästa jobbegenskaper är hans kompetens och hans sjätte sinne. Han ser svåra, komplexa samband och kan nästan direkt säga vad som kommer att fungera jättebra och vad som inte kommer att göra det. Han ser tydligt hur man ska skapa flöden och processer.

Vad är Johans sämsta jobbegenskaper?

– Kommer det något som är roligare har han lätt att glömma det som är lite tråkigare. Då kan en del saker bli lagda åt sidan.

Vad är Johans bästa personlighetsdrag?

– Han har ett gott hjärta. Han är otroligt omtyckt. Och han är väldigt smart.

När blir ni osams?

– Johan vill ofta gå snabbare fram när det gäller nya investeringar och ny teknik, medan jag är mer försiktig. Vi blir inte osams, men det kan bli lite skilda viljor.

Vilket är det bästa beslutet Johan har tagit?

– När han en dag kom till mig och sa att vår storsäljare, Flexiguard, höll på att bli omodern. Vi måste ha ett helt nytt koncept, sa han, och det blev X-Guard. Om Flexiguard var en storsäljare har X-Guard blivit ett signum för hela branschen.

Vad äter Johan helst till lunch?

– Hamburgare från Sibylla. En gång för många år sedan var vi i Spanien på en fin restaurang. Det kom in många, fantastiska rätter, men Johans kommentar var: ’Jag hade betalat 500 kronor för en hamburgare från Sibylla nu’.

Vad är Johans största last?

– Han har ett behov av att alltid hålla sig uppdaterad på den senaste tekniken. Men det kan såklart även vara en bra sak…

Relaterade artiklar

Hitta fler resurser och Nyheter

Välkommen till det senaste av säkerhetsinnovation och vårt mångsidiga stötskyddssystem. Använd vå...

Introducerar vårt nya skydd mot skador på låg höjd

Axelent har utvecklat ett nytt tillägg till vårt unika sortiment av stötskydd, X-Protect - Golvba...

I den innovativa världen av säkerhetsdesign är att se, att tro.

Axelent Safety Design erbjuder en dynamisk 3D-visningsfunktion, vilket låter dig rita, förhandsgr...

Förenkla din säkerhetsdesign med vårt användarvänliga gränssnitt

Komplexitet ska aldrig vara ett hinder för effektiv säkerhet

Safety Design

Ta en titt på vår nya ritapplikation Axelent Safety Design - det enkla sättet att designa säkerhet.

Upptäck enkelheten med vår intuitiva ritapplikation, perfekt för att smidigt skapa säkerhetslayouter. Safety Design erbjuder ett omfattande utbud av produkter, från maskinskydd till skyddsräcke för fotgängare, som täcker alla aspekter av säkerhet i maskin- och lagermiljöer. Omfamna en säkrare arbetsplats med Safety Design, där säkerhet möter enkelhet.