Web Image 800X530

 

   

30 years of safety - Mats Hilding om Johan Axelsson

Hur är Johan som person?

– Johan är smart och har ett otroligt bra omdöme. Han är en väldigt begåvad människa – jag förstår inte varifrån han får all kunskap. Han är inte alls bekväm med att stå i centrum, men när han väl uttrycker en åsikt om någonting har jag mycket stor respekt för den.

Hur är Johan som chef?

– Han tycker själv inte att han är en chef. När vi började driva verksamheten tillsammans fick vi ta ansvar för en tredjedel av personalen vardera. Jag kommer ihåg att vi hade en medarbetar-undersökning där det fanns en fråga om vad man tycker om sin chef. Johan fick högsta betyg, bättre än både mig och Stefan. Han är omtyckt. Han är väldigt rak och tydlig och skäms inte för att säga vad han tycker. Och han får med sig sina medarbetare – om de kommer med idéer är de väldigt noga med att Johan också ska tycka att de är bra.

Hur är Johan som kollega?

– Väldigt värdefull. Han är någon man kan lita på. Extremt pålitlig och lojal.

 

Vad är Johans bästa jobbegenskaper?

– Johans bästa jobbegenskaper är hans kompetens och hans sjätte sinne. Han ser svåra, komplexa samband och kan nästan direkt säga vad som kommer att fungera jättebra och vad som inte kommer att göra det. Han ser tydligt hur man ska skapa flöden och processer.

Vad är Johans sämsta jobbegenskaper?

– Kommer det något som är roligare har han lätt att glömma det som är lite tråkigare. Då kan en del saker bli lagda åt sidan.

Vad är Johans bästa personlighetsdrag?

– Han har ett gott hjärta. Han är otroligt omtyckt. Och han är väldigt smart.

När blir ni osams?

– Johan vill ofta gå snabbare fram när det gäller nya investeringar och ny teknik, medan jag är mer försiktig. Vi blir inte osams, men det kan bli lite skilda viljor.

Vilket är det bästa beslutet Johan har tagit?

– När han en dag kom till mig och sa att vår storsäljare, Flexiguard, höll på att bli omodern. Vi måste ha ett helt nytt koncept, sa han, och det blev X-Guard. Om Flexiguard var en storsäljare har X-Guard blivit ett signum för hela branschen.

Vad äter Johan helst till lunch?

– Hamburgare från Sibylla. En gång för många år sedan var vi i Spanien på en fin restaurang. Det kom in många, fantastiska rätter, men Johans kommentar var: ’Jag hade betalat 500 kronor för en hamburgare från Sibylla nu’.

Vad är Johans största last?

– Han har ett behov av att alltid hålla sig uppdaterad på den senaste tekniken. Men det kan såklart även vara en bra sak…

Relaterade artiklar

Hitta fler resurser och Nyheter

20 aug 2021 • Nyheter

Axelent sponsrar Jönköpings största centrala padelanläggning – PDL Axelent Arena

Anläggningen erbjuder 20 banor, varav 16 dubbelbanor och 4 singelbanor. Hallen är ljus, med bra t...

4 aug 2021 • Nyheter

Ett stenkast från Axelent I Hillerstorp finns södra Sveriges största bike Park!

Inte mer än drygt två mil från Axelent i Hillerstorp finns Isaberg Mountain Resort som förutom si...

21 jul 2021 • Nyheter

Cykelaktiviteter i närområdet!

7 jul 2021 • Nyheter, Nyhet, Axelent Safe-X

Axelent Safe-X VD Marcel har ordet

Man kan utan att överdriva säga att den senaste tiden inte liknar något vi tidigare varit med om...