Axelents portar är din enkla lösning

Med serien X-Guard har Axelent en mängd olika portar i lika många utförande, där alternativen som passar just ert företags behov finns. Här följer en presentation av skjutportarna i X-Guard.

Enkel och dubbel skjutport)

 

Enkel och dubbel skjutport

Skjutportar bygger inte nämnvärt i djupled och lämpar sig när utrymme finns att skjuta porten i sidled. Kompositionen för den dubbla skjutporten ger en möjlighet till växelvis öppning upp till 2,9 meter och används bland annat vid pendelkörning inom bearbetningsindustrin. Både enkel och dubbelt utförande är smarta lösningar för såväl plånbok som komfort.

Skjutport med mittlåsning

 

Skjutport med mittlåsning

Nästa steg, om ni önskar att dela öppningsmåttet på två, är skjutport med mittlåsning. Om ytan i sidled är mindre åt bägge håll går den att dela upp, genom att varje halva av porten skjuts åt varsitt håll vid öppning. Denna port har ett maxläge på närmare 6 meters bredd.

Dubbel och trippel teleskopskjutport med skena)

 

Dubbel och trippel teleskopskjutport med skena

De stora problemlösarna. Vid sidan av porten finns en fast sektion, där portens olika sektioner samlas ihop. Lämpligt om utrymmet inte tillåter, men större öppning behövs. En väldigt stabil konstruktion, tack vare skenornas linjära styrning.

Enkel skjutport utan skena

 

Enkel skjutport utan skena

En utmärkt lösning för en öppning utan övre begränsning, eller där byggnadens innertak är högsta punkt. Lämpar sig ypperligt vid hantering av större gods som transporteras av travers med kedja eller stora truckar. Enkel skjutport utan skena finns i två utföranden rre gods som transp i tvn övre begränsning. Denna port lämpar sig ypperligt vid hantering av större gods som transpå snarlika utföranden. Den ena har bredare dörrblad och lite rejälare i konstruktionen, medan den andra har teleskoperande skenor för mindre öppningar.

Skjutport utan skena med mittlåsning)

 

Skjutport utan skena med mittlåsning

Två enkeldörrar som möts på mitten, som tillsammans ger upp till nästan 6 meters bredd. Relativt enkla utföranden, sett till komfort med bredden och fri takhöjd. Ett optimalt utförande som lämpar sig till i princip all tänkbar industrimiljö. Öppningsmåttet är delvis beroende av vilken typ av lås som används. När utrymmet är kraftigt begränsat är varianterna med teleskopskenor en verklig räddare i nöden.

Relaterade artiklar

Hitta fler resurser och Maskinskydd

Axelents nya golvlist för dörrar

En golvlist som passar perfekt med X-Guard maskinskydd och lager- och industri automations produkter

Snabb och enkel installation av våra plast- och plåtpaneler till en slagport

En enkel slagport används oftast som en genomgångsdörr  

Varför används maskinskyddspaneler av plast i en automationsanläggning?

Det finns flera argument för att använda plastpaneler som maskinskydd.

Trippel teleskopskjutport med skena – anpassningsmöjlighet vid begränsat utrymme

Porten är idealisk i fall där stora öppningar önskas men där utrymme i sidledes saknas

Xperience

Besök vårt digitala showroom och upplev våra produkter i dess rätta miljö.