Axelents portar är din enkla lösning

Med serien X-Guard har Axelent en mängd olika portar i lika många utförande, där alternativen som passar just ert företags behov finns. Här följer en presentation av skjutportarna i X-Guard.

Enkel och dubbel skjutport)

 

Enkel och dubbel skjutport

Skjutportar bygger inte nämnvärt i djupled och lämpar sig när utrymme finns att skjuta porten i sidled. Kompositionen för den dubbla skjutporten ger en möjlighet till växelvis öppning upp till 2,9 meter och används bland annat vid pendelkörning inom bearbetningsindustrin. Både enkel och dubbelt utförande är smarta lösningar för såväl plånbok som komfort.

Skjutport med mittlåsning

 

Skjutport med mittlåsning

Nästa steg, om ni önskar att dela öppningsmåttet på två, är skjutport med mittlåsning. Om ytan i sidled är mindre åt bägge håll går den att dela upp, genom att varje halva av porten skjuts åt varsitt håll vid öppning. Denna port har ett maxläge på närmare 6 meters bredd.

Dubbel och trippel teleskopskjutport med skena)

 

Dubbel och trippel teleskopskjutport med skena

De stora problemlösarna. Vid sidan av porten finns en fast sektion, där portens olika sektioner samlas ihop. Lämpligt om utrymmet inte tillåter, men större öppning behövs. En väldigt stabil konstruktion, tack vare skenornas linjära styrning.

Enkel skjutport utan skena

 

Enkel skjutport utan skena

En utmärkt lösning för en öppning utan övre begränsning, eller där byggnadens innertak är högsta punkt. Lämpar sig ypperligt vid hantering av större gods som transporteras av travers med kedja eller stora truckar. Enkel skjutport utan skena finns i två utföranden rre gods som transp i tvn övre begränsning. Denna port lämpar sig ypperligt vid hantering av större gods som transpå snarlika utföranden. Den ena har bredare dörrblad och lite rejälare i konstruktionen, medan den andra har teleskoperande skenor för mindre öppningar.

Skjutport utan skena med mittlåsning)

 

Skjutport utan skena med mittlåsning

Två enkeldörrar som möts på mitten, som tillsammans ger upp till nästan 6 meters bredd. Relativt enkla utföranden, sett till komfort med bredden och fri takhöjd. Ett optimalt utförande som lämpar sig till i princip all tänkbar industrimiljö. Öppningsmåttet är delvis beroende av vilken typ av lås som används. När utrymmet är kraftigt begränsat är varianterna med teleskopskenor en verklig räddare i nöden.

Relaterade artiklar

Hitta fler resurser och Maskinskydd

5 tips: Såhär jämför du olika maskinskyddsofferter!

Tips på vad du ska titta efter när du investerar i maskinskydd. Vilka är nyckelvärdena?

Dubbel slagport – Möjliggör en större öppning för bredare gods

Begränsat utrymme? Behov av en större öppning som lämpar sig för passage av bredare gods.

Enkel skjutport - Idealisk vid trånga utrymmen

Enkel skjutport - idealisk vid trånga utrymmen eller truckgångar

Det naturliga första valet av passagedörr

Enkel slagport – det naturliga första valet av passagedörr. Klicka dig vidare för att djupdyka i...

Xperience

Besök vårt digitala showroom och upplev våra produkter i dess rätta miljö.

I vårt digitala showroom kan du uppleva Axelents utbud i sin rätta miljö, oavsett vart i världen du befinner dig. Utforska våra produkter genom att navigera mellan produktion, lager, automatiskt lager och utlastning. Om något särskilt fångar ditt intresse - klicka bara på produkten för att se en film, läs en artikel och lär dig mer. Vi tror du kommer gilla det lika mycket som vi!