Varför används maskinskyddspaneler av plast i en automationsanläggning?

Det finns flera argument för att använda plastpaneler som maskinskydd för automationsanläggningar. Vilken typ av maskinskyddspanel som ska användas (nät, plast eller plåt) beror på den specifika tillämpningen och vilken skyddsnivå som krävs. Varje typ av panel har sina egna fördelar och nackdelar.

Plastpaneler är tillverkade av hållbart plastmaterial och används ofta som skydd mot maskinens riskområden, för att skydda mot små flygande föremål och kollideringar eller kemisk exponering. 

Anledningar till varför man ska använda maskinskyddspaneler av plast i en automationsanläggning?

  • Hållbarhet: Plastpaneler är mycket hållbara och tål tuffa miljöförhållanden, vilket gör dem idealiska för användning i industriella miljöer.
  • Kollision: Plastpaneler kan absorbera stötar utan att spricka eller gå sönder, vilket gör dem effektiva som skydd mot små flygande föremål eller oavsiktliga kollisioner från maskiner.
  • Transparens: Plastpanelerna är genomskinliga, vilket gör det möjligt att lätt se maskinerna och bättre kontrollera flödet av material som produceras i cellen, samtidigt som de fortfarande ger skydd.
  • Kemisk beständighet: Många plastpaneler är resistenta mot kemikalier, vilket är viktigt för att skydda mot spill eller läckage.
  • Hygien: Plastpaneler är lättare att rengöra och sanera än nätpaneler. De har inte samma utrymmen där bakterier och andra mikroorganismer kan växa, vilket innebär att de lättare kan steriliseras och hållas rena.
  • Lättvikt: Jämfört med plåtpaneler är plastpaneler mycket lättare, vilket gör dem lättare att installera och flytta vid behov.
  • Anpassningsbarhet: Utbudet av våra plastpaneler är brett och kan anpassas för att passa specifika krav.
  • Kostnadseffektivitet: På grund av det breda sortimentet kan vi erbjuda dig ett mer kostnadseffektivt val genom att använda detta system jämfört med andra på marknaden.

 

I slutändan beror valet av maskinskyddspanel på applikationens specifika krav, med beaktande av faktorer som storlek och typ av föremål som ska skyddas, vilken skyddsnivå som krävs och i vilken miljö panelen ska installeras. Samråd med en säkerhetsexpert eller leverantör kommer hjälpa dig att fatta ett välgrundat beslut.

Relaterade artiklar

Hitta fler resurser och Maskinskydd

X-Guard nätpaneler – Modulärt och genomtänkt design

X-Guard är ett maskinskydd med många fördelar, nätpanelerna är modulära med en genomtänkt design...

X-tray för X-guard – Förenklar installationen

Axelents X-Tray kabelstegar erbjuder flera fördelar som förenklar installationen av maskinskyddss...

Axelent X-Guard – Ett modulärt och effektivt maskinsydd

Axelent X-Guard är enastående när det gäller att erbjuda både arbetsplatssäkerhet och skydd för m...

Fördelarna med X-Guard verktygspanel

X-Guards verktygspanel ser till att dina viktiga verktyg och tillbehör alltid finns till hands. 

Xperience

Besök vårt digitala showroom och upplev våra produkter i dess rätta miljö.