Så här väljer du rätt skjutport

Skjutportarna i Axelents X-Guard-serie finns i en mänga olika utförande. Från en enkel variant ända upp till trippel teleskopskjutport. Här följer en snabbguide om hur ni väljer rätt port utifrån era behov.

Skjutportarna i Axelents serie X-Guard är många och varierande som enkelt kan implementeras i en mängd arbetsmiljöer. Med en linjär rörelse får ni en skjutport som inte kräver utrymme, likt en traditionell slagport. Syftet med att välja skjutport uppstår oftast då behovet av stor bredd för transport av stora volymer gods är viktigast. Det finns flera saker som behöver klargöras inför valet av skjutport. Dessa tre grundregler är viktiga att tänka på.

Ladda ner som PDF

 

Enkel skjutport)

 

Hur stort utrymme förfogar ni över?
Utrymmet avgör alltid behovet av vilken port ni väljer. Om behovet av bredd är stort och ni samtidigt inte har utrymme för en öppnande slagport är skjutporten den bästa lösningen. Skjutportarna är designade så att styrning i golv och extra stöd i öppningen inte krävs utan bara plats för att kunna skjuta panelerna i sidled. Är behovet av öppning stort, för frakt av större gods, är X-Guards skjutportar exemplariska. Detta eftersom de – beroende på vilken port ni väljer – erbjuder upp till sex meters bredd för öppning.

Planera kort- och långsiktigt samtidigt
Hur stora öppningsmått behöver ni i dagsläget? Kan det öka, utefter arbetsstationens utformning? Vilka säkerhetskrav gäller vid utrymmet eller stationen, kommer de förändras på sikt? Det finns många parametrar som spelar in, så klargör hur era behov ser ut. Både i nuläget och framöver. Skjutportarna i serien X-Guard finns i nästan tio olika utföranden, med goda möjligheter att anpassa och uppgradera efter behov och tillväxt.

Skjutport

 

Vad är er takhöjd?
Det kan låta som en banal punkt, men faktum är att det är en enorm skillnad om ni väljer skjutport med eller utan överliggande skena. Med skena är maxhöjden 3 meter, men en utan gör att byggnadens innertak kan vara maxhöjd att arbeta utifrån. Går det till exempel traverser i taket med kedja får det inte finnas hinder i vägen vid transport. Portar utan överliggande skena lämpar sig även när det fraktas riktigt stora volymer gods, där skenan kan vara i vägen eller ställa till med problem.

Axelents portar i X-Guard-serien finns i tillräckligt många utföranden för att vi tillsammans kan hitta den lösning som löser era problem och passar era behov!  

Relaterade artiklar

Hitta fler resurser och Maskinskydd

31 aug 2021 • Maskinskydd, X-Guard, dörr

Den nya dörren som du kan koppla bort och rulla åt sidan

Den nya avtagbar slagport för X-Guard-systemet är en mobil slagport på hjul som är tänkt att anvä...

26 aug 2021 • Maskinskydd, Movie, X-Guard

Mobila avskärmningar när du behöver skärma av utrymmen eller människor

Våra mobila paneler/avskärmningar är ett flexibelt system när du behöver skärma av utrymmen eller...

12 aug 2021 • Maskinskydd, Artikel, X-Guard

Produktutveckling med sunt förnuft

Det mesta i vårt sortiment är uppbyggt utifrån två ord: sunt förnuft. Johan Axelsson, teknisk che...

17 jun 2021 • Maskinskydd, Movie, X-Guard, X-Rail, X-Store

Ny produkt

Axelents nätpaneler och skydd för industri och lager är utvecklade för att skapa säkra miljöer so...