Hålla människor ute eller robotar inne?

Låt oss ta itu med frågan först. Under industrirobotarnas relativt korta historia har skyddsstaket främst – om inte uteslutande – setts som ett sätt att hålla människor utanför riskzonen. Och det med rätta!
Olyckshistoriken för robotar har visat att människor träffas eller på annat sätt skadas av robotar nästan uteslutande när de beträder riskzonen där roboten opererar. Detta inträffar antingen av misstag, för att det inte finns några lämpliga skyddsåtgärder, eller avsiktligt när människor kringgår eller manipulerar skydd.

”Är dina staket robotsäkra?” Många har ställt sig den frågan de senaste tre till fem åren. Lite kaxigt kan svaret vara en motfråga: ”Behöver de vara det?” Nästan alla verkar tycka det; men som så ofta är fallet bör svaret bero på omständigheterna.

Läs vårt whitepaper

Klicka här för att läsa vårt whitepaper!
Läs mer om dessa ämnen och vanliga problem och frågetecken i vår Axelent Safety Book. Kontakta oss för att få din kopia av boken och en gratis riskkonsultation från våra säljare.

Relaterade artiklar

Hitta fler resurser och Kunskap

Hålla människor ute eller robotar inne?

Att välja lämpliga säkerhetsåtgärder, inklusive säkerhetsstängsel, kräver en grundlig riskbedömning.

SAVE THE DATE - Axelent Safety Webinar den 15 november kl. 11:00

Safety Webinar - "Nya standarder för maskinsäkerhet och maskinförordningen" 

SAVE THE DATE - Axelent Safety Webinar den 8 juni kl. 11:00

Ämnet är "Från riskbedömning till val av säkerhetsskydd" 

Hur rätt säkerhetsavstånd minskar risken för olyckor

Säkerhetsaspekten är viktig inom varje bransch eller verksamhet - Finn användbara tips!

Safety Design

Ta en titt på vår nya ritapplikation Axelent Safety Design - det enkla sättet att designa säkerhet.

Upptäck enkelheten med vår intuitiva ritapplikation, perfekt för att smidigt skapa säkerhetslayouter. Safety Design erbjuder ett omfattande utbud av produkter, från maskinskydd till skyddsräcke för fotgängare, som täcker alla aspekter av säkerhet i maskin- och lagermiljöer. Omfamna en säkrare arbetsplats med Safety Design, där säkerhet möter enkelhet.