Kundcase

Servicestationer till Gislaveds kommun

Vi har haft glädjen att leverera totalt fyra servicestationer till Gislaveds kommun genom näringslivsbolaget Enter Gislaved. Under sommaren 2021 kommer samtliga stationer att finnas på plats. Vi bytte några ord med turismutvecklare Mattias Christianson som fick berätta om projektet.
Mattias Christianson, turismutvecklare Enter Gislaved
   

 

    

Berätta om Enter Gislaved

Enter Gislaved är kommunens näringslivsbolag som jobbar för att främja företagsamheten i Gislaveds kommun. Vi delar in oss i tre huvudområden, Technology, Market & Tourism där jag har ansvaret för turismutvecklingen. Min roll är att samverka med företag inom besöksnäringen och se till att de får de bästa möjligheterna att verka och att växa i våran region.

Vi är också med i åtskilliga samverkansformer, föreningar och nätverk för att stärka besöksnäringen, Smålands Sjörike, Visit Fegen och Smålands Turism för att nämna några. Ett av de starkaste samarbetena sker med Gnosjö kommun där vi har en gemensam turismwebb www.vastrasmaland.se.

   
Hur många servicestationer kommer ni placera ut?

Sammanlagt beställdes fyra stycken servicestationer och vi valde placeringar som har starkt fokus på cykling, både för turister och lokalbefolkning.

    • Sunnaryd, där vi bedriver turistbyrå sommartid. Turistbyrån fungerar även som café och väntplats för de som ska med färjan. Här ser vi en enorm genomströmning av cyklister ända in på hösten.

    • Anderstorp, på torget samlas ofta cyklister för att cykla gemensamt längs olika sträckor i närområdet så det kändes naturligt att ha en vid torget.

    • Smålandsstenar, där det finns en aktiv cykelförening, OK ViVill. Deras klubbstuga är en naturlig start och målplats för cyklister som åker på deras MTB-banor i närheten.

    • Hestra, den här är redan utplacerad vid vandrarhemmet där de flesta sommargästerna har cykelintresse.
  
Hänger denna satsning ihop med något projekt?

Generellt så växer cyklingen enormt och vi tror det kommer att fortsätta, framför allt ur ett folkhälsoperspektiv. Vi har då även märkt av ett ökat behov av offentliga pumpar och tittade först på en lösning med kompressor, men när vi såg den här helhetslösningen så blev vi förtjusta och tänkte att det här måste vi testa.

Egentligen så är det inte bara turister som har nytta av de utan framför allt lokalbefolkning som är i dessa områden året runt. Cyklingen återkommer i de flesta arbeten vi gör, när vi ska ta fram nya kartor, destinationsutveckling och friluftsliv i ren allmänhet.

  
Vart kan man ta del av vart stationerna finns när de är på plats?

Vi kommer att marknadsföra på sociala medier när vi sätter upp stationerna. På vår hemsida så kommer vi att informera om servicestationernas placering, antingen i samband med kartor, eller ren allmän information om cykling i området. Vi kommer även att jobba med Naturkartan framöver och där blir det naturligt att markera de på kartan.

När stationerna kommit på plats kommer vi göra ett större reportage på plats så håll gärna utkik på vår hemsida www.axelent.se eller på vårt konto Axelent Safe-X på Linkedin.

Safe-X Servicestationer

Vill du veta mer om våra olika typer av servicestationer? Besök produktsidan så kan du läsa om de tre olika sorterna S, L och XL.

Relaterade artiklar

Hitta fler resurser och Förråd och cykelställ

Vårt utbud av cykelställ för placering på marken

Axelent Safe-X dubbelställ i två nivåer fördubblar kapaciteten jämfört med traditionella lösningar.

Nu lanserar vi skenan Lock Rail för fastlåsning av barnvagn

Med hjälp av en väggmonterad skena kan man låsa fast och förvara barnvagnen i vilket utrymme som...

Nu lanserar vi vårt nya cykelställ Bull Hanger

Vårt nya cykelställ Bull Hanger för placering på väggen

FAQ - Vilka mått bör jag ta hänsyn till för cykelställen i två plan?

Cykelställen i två plan finns i flera olika utföranden, både med cykelställ från en sida men ocks...

Xperience

Besök vårt digitala showroom och upplev våra produkter i dess rätta miljö.

I vårt digitala showroom kan du uppleva Axelents utbud i sin rätta miljö, oavsett vart i världen du befinner dig. Utforska våra produkter genom att navigera mellan produktion, lager, automatiskt lager och utlastning. Om något särskilt fångar ditt intresse - klicka bara på produkten för att se en film, läs en artikel och lär dig mer. Vi tror du kommer gilla det lika mycket som vi!