Möt Daniel Maxwell, Specification Sales Manager

Vad krävs egentligen för att lyckas som Specification Sales Manager. En som vet är den motor- och fitnesstokiga engelsmannen Daniel Maxwell, som jobbar som just det på Axelent Ltd i Swindon.

24-åriga Daniel Maxwell jobbar som National Specification Sales Manager på Axelent Ltd i Swindon, Storbritannien. Han startade sin karriär på företaget under hösten 2017, då som Technical Sales Administrator.

Närmast kommer han från motorsport- och fitnessbranschen, där han jobbat sedan sin högskoleexamen i just motorsportteknologi. Intresset för motorer och snabba fordon har alltid funnits där och redan som 16-åring började han jobba som racetekniker på brittiska Superbike Championship. Efter fem år gick resan vidare till World Supersport Championship med Triumph. Vid sidan av motorer ligger intresset för fitnessträning honom varmt om hjärtat. Därför var steget inte speciellt långt till jobbet som personlig tränare för idrottare inom just racingbranschen. När han inte jobbar med snabba motorcyklar eller tränar så umgås han gärna med familj och vänner.

Daniel Maxwell)

 

Hur ser en vanlig dag på jobbet ut för dig?
– Ingen dag är den andra lik, eftersom jag jobbar med så många olika projekt och utmaningar. En vanlig dag kan bestå av besök hos kunder för att diskutera omfattning och designplaner inom det projekt de behöver hjälp med. När jag kommer tillbaka till kontoret börjar jag lägga in ritningar och planer i Snapper Works. Min tjänst innebär en stor del projektledning, där jag arbetar nära huvudentreprenörerna och arkitekterna under projekten för att säkerställa att alla krav och tidsfrister uppfylls.

Hur skulle du beskriva företagskulturen på Axelent?
– Atmosfären på Axelent är väldigt speciell. Kontoret i England har verkligen jobbat aktivt för att säkerställa att vi alla arbetar mot samma slutmål. Att vi dessutom är ett starkt och kompetent team gör det både lättare och roligare att komma till jobbet varje dag. Alla är positiva och jobbar hårt, vilket skapar en bra arbetsmiljö och bättre förutsättningar för oss som växande företag.

Vad kännetecknar Axelent som arbetsgivare?
– Under min relativt korta tid på Axelent har de visat att hårt arbete alltid uppmärksammas och belönas. Den familjära känslan på företaget gör det till en väldigt tilltalande arbetsplats. Jag gillar att de främjar och ger många möjligheter att utveckla både sig själv och företaget. Axelent är även innovativa och försöker driva på teknik och produktdesign för att vi alltid ska ligga i framkant och kunna erbjuda det bästa för våra kunder.  

Vad gör en bra Specification Sales Manager?
– Bra kommunikationsförmåga och mångsidighet, men framförallt uthållighet. Förmågan att känna igen och identifiera möjligheter inom branschen, samt att leverera professionella presentationer och pitcher oavsett om det är till en viktig leverantör eller en arkitektfirma. Man bör även vara förberedd på att alla projekt innebär hårt jobb, inte minst i starten. Du bör även vara bra på att hantera arbetsrelationerna inom projektet, samtidigt som du har en effektivitet och mångsidighet i designstadiet. Du bör även ha en förmåga att vara lyhörd och proaktiv för kundens behov och kraven som ställs. Eftersom merförsäljning är en viktig faktor bör du förstå vikten av att bygga hållbara och långsiktiga relationer med kunderna.

Vad är det bästa med ditt jobb?
– Den bästa delen är nog att få arbeta med ett projekt från ax till limpa – från uppstarten och det initiala mötet, via offerter till att man får se ens komplexa ritningar komma till liv på kundens anläggning.  

– Sedan gillar jag att inget projekt är det andra likt. Utmaningarna och arbetsuppgifterna varierar för varje dag. I mitt yrke är det viktigt att bygga starka relationer med stora organisationer inom branschen. En belöning och ett fint tecken på att vi lyckats med detta är att 2019 har varit ett rekordår för oss här i UK, med flera högprofilerade projekt över hela landet.

Vilken är den största utmaningen i ditt jobb?
– Det mest utmanande är definitivt tidsstyrningen, speciellt när du har flera projekt på gång samtidigt. Kunderna har ofta strikta deadlines som måste mötas till en hög standard, och det är vårt jobb att se till att Axelent uppfyller dessa.

Vilka är dina bästa råd till personer som är nyfikna på att arbeta på Axelent?
– Om du vill göra karriär inom Axelent finns det många vägar att gå. Vad jag vet finns det inte många globala företag, med verksamhet i över 50 länder, som har ett huvudkontor och en ledningsgrupp som är så pass engagerade och vänliga. Ett exempel på detta är att alla nya anställda får möjlighet att delta i Axelent Academy i svenska Hillerstorp. Här får du chansen att lära dig mer om företagets historia, tillverkningsprocesser och bolagets struktur, inklusive besök hos kollegor och olika avdelningar.

– Sammanfattningsvis är Axelent en fantastisk arbetsplats med härliga kollegor som kommer att ge dig oändliga möjligheter i framtiden.

Relaterade artiklar

Hitta fler resurser och Om Axelent

6 okt 2021 • Om Axelent, Vi är Axelent, Artikel

Axelent Safe-X har ett helt team redo att möta dig

På Axelent Safe-X finns ett helt team som är beredda att guida dig bland våra produkter inom förr...

13 jul 2021 • Om Axelent, Vi är Axelent

Möt vår nya kollega Nicole Randazzo - Axelent Italy

Nicole har alltid varit fascinerad av internationella företag, Axelents organisation ger  persona...

17 jun 2021 • Om Axelent, Vi är Axelent, Axelent Safe-X

Lär känna Per på Axelent Safe-X

Axelent Safe-X är en arbetsgivare som vill framåt och som vågar satsa.

30 mar 2021 • Om Axelent, Vi är Axelent

Möt Drew Hoxey, VD, Axelent Australia

Eftersom jag aldrig ha haft någon formell intervju tidigare var det en ganska skrämmande upplevel...