We Are Axelent - Daniel Häggström - vår nya produktchef

Daniel Häggström

 

I juni började Daniel Häggström sin nya roll som produktchef på Axelent. Vi tog pulsen på honom för att se hur han ser på sin nya roll, hur resan dit har sett ut men också vem han är och vad han intresserar sig av på fritiden.

Välkommen till oss på Axelent Daniel! 

 

Välkommen till Axelent, hur känns det att komma hit? 

Jag känner mig väldigt välkommen hit och inspirerad att äntligen få komma i gång här. 

 

Kan du berätta lite vem du är och vad du har för intressen? 

Jag heter Daniel Häggström är 41 år och bor i Jönköping tillsammans med min sambo och två grabbar som är 9 och 12 år. På fritiden spenderar jag mycket tid med familjen. Jag gillar att träna, och är även fotbollstränare i barnens fotbollslag, så det är ett stort intresse. Sen tycker jag mycket om att resa och hela familjen är intresserade av skidåkning så det tycker vi om att göra tillsammans. Matlagning och särskilt grillning gillar jag också mycket. 

 

Vad gjorde du innan du kom hit till oss? 

Innan jag kom hit var jag på ett företag som heter Herenco, som är en familjeägd koncern som bedriver verksamhet inom flera olika områden; främst tillverkningsindustri, tryckeri och dagstidningar. Där arbetade jag som Affärsutvecklare och var ansvarig för den kommersiella processen. 

 

Jag har annars en bakgrund inom produktutveckling och Product management. Det är egentligen det som jag har jobbat mest med, så jag ser det som en stor förmån att få komma tillbaka och jobba inom det området igen.  

 

Vad kommer du jobba med här? 

Jag kommer ha rollen som produktchef, där jag blir ansvarig för produktavdelningen. Min roll kommer handla mycket om att leda utvecklingen på vår avdelning samt att säkerställa att vi har ett konkurrenskraftigt produktutbud. Jag kommer att ha många kontaktvägar och samarbeta med bland annat R&D, Marknad och Sälj men även med våra dotterbolag globalt.  

 

Vilka delar ser du mest fram emot i din nya tjänst? 

Att kommunicera är just det som jag tycker är så roligt med den här rollen, både här i Sverige och globalt, och att vi tillsammans samarbeta kring hur vi ska fortsätta vår framgångssaga.  

Jag ser fram emot att få vara med och säkerställa ett konkurrenskraftigt erbjudande. Jag ser också mycket fram emot att få vara med och bygga det vi kallar ”One Axelent”, som handlar mycket om att vi ska jobba för bra relationer och samarbete mellan alla bolagen globalt. 

 

Vilka skulle du beskriva som dina styrkor?  

Jag skulle väl säga att mina styrkor är att jag är lyhörd och en lagspelare. Jag tycker också att jag har förmågan att översätta kunders behov i produkter och skapa ett sortiment som matchar kundernas behov.  

 

Säkerhet är något som genomsyrar hela vår kultur och våra produkter. Vad innebär säkerhet för dig?   

Säkerhet utifrån ett arbets- eller jobbperspektiv handlar för mig om att du ska kunna komma till jobbet och sedan gå hem därifrån i samma skick. Att ha en säker arbetsplats ska med andra ord vara självklart, och det är väldigt viktigt att man respekterar de säkerhetsföreskrifter som finns för att skydda både sig själv och andra. 

 

Vilken bild har du hunnit få av Axelent som arbetsplats? Vad gjorde att du sökte dig hit? 

Framför allt att jag lockades av arbetsbeskrivningen för min roll, jag kände att det här verkligen var jag. Sen när jag läste om den fantastiska utvecklingen som Axelent haft den senaste tiden så blev jag än mer exalterad att få vara med på den här tillväxtresan även framåt. Det är väldigt spännande att få komma till ett tillväxtbolag som Axelent.

 

Relaterade artiklar

Hitta fler resurser och Om Axelent

Celina Rösen gör sitt examensarbete inom Production Engineering och Management för Axelent Solutions på Axelent AB

Celina Rösen genomför en analys av produktionslinje, tidsstudier, identifiering av problemområden...

Hur möter vi framtidens rekryteringsbehov inom tekniska yrken?

Att rekrytera till industrin och tekniska yrken är en utmaning idag. Vi har pratat med Cecilia Da...

We are Axelent – Russel Harris

Russel Harris har arbetat för Axelent i drygt 5 år. Hans första roll på företaget var som Europea...

We are Axelent - Lär känna Kurt Rosenberg

Kurt Rosenberg anslöt till Axelent-familjen i maj 2023 som Key Account Manager för våra agenter....

Safety Design

Ta en titt på vår nya ritapplikation Axelent Safety Design - det enkla sättet att designa säkerhet.

Upptäck enkelheten med vår intuitiva ritapplikation, perfekt för att smidigt skapa säkerhetslayouter. Safety Design erbjuder ett omfattande utbud av produkter, från maskinskydd till skyddsräcke för fotgängare, som täcker alla aspekter av säkerhet i maskin- och lagermiljöer. Omfamna en säkrare arbetsplats med Safety Design, där säkerhet möter enkelhet.