Axelent X-tra - För extra arbetsplatssäkerhet

Axelent X-Tra är de smarta produkterna som ger det lilla extra till ditt företags säkerhet. Russel Harris, platschef för vårt engelska bolag, berättar mer om X-Tra’s produktsortiment, kundfördelarna samt hans egna karriärsresa inom Axelent.

Axelent_800x530_AW59.jpg)

 

Hej Russell! Hur kom du först i kontakt med Axelent?
– I min tidigare roll med tilläggsprodukterna McCue hade jag regelbunden kontakt både med Axelents sortiment och kunder. Axelent har ett gott rykte och är ett starkt varumärke i branschen, men min relation bestod främst av samarbeten med Axelents kontor i Frankrike och Storbritannien. Sedan, under ett besök på huvudkontoret i Hillerstorp i Sverige år 2017, hade jag turen att få en rundvisning av en av ägarna, Stefan Axelsson. Där och då började jag hoppas på en roll inom Axelent och i våras, alltså 2018, kom Stefan och jag överens om att jag skulle leda försäljningen av produktsortimentet X-Tra samt integrera produktsortimentet inom polymer, alltså plaster, globalt inom Axelent Group. Nu har jag tagit ytterligare ett kliv inom organisationen och är numera VD för vårt engelska bolag, Axelent Ltd.

Axelent_McCue2_800x530_AW59.jpg

 

På vilket sätt kan sortimentet för X-Tra göra en industri säkrare och smartare?
– Moderna faciliteter samt automation och robotar inom tillverkning, logistik och lagerhållning har förändrats drastiskt senaste decenniet, särskilt sedan e-handeln tog fart på allvar. Detta innebär att skyddslösningarna också måste anpassas för att vara aktuella. Axelents X-Trasortiment har utformats för att säkerställa att inte bara medarbetarna som arbetar inom och utanför dessa byggnader är säkra, utan att även byggnaden och maskinerna är skyddade mot skador. Våra produkter har utformats för att vara hållbara samt lätta att installera och underhålla, vilket kommer att minska våra kunders totala kostnader för skadeförebyggande arbete.

Vad gör att Axelent X-Tra sticker ut jämfört med konkurrenterna?
– Våra produkter har utformats från återkoppling och förslag från kunder, vilket har gjort att vi har rätt produkter för varje miljö. Ett exempel är fixeringarna för att skydda betonggolvet där våra produkter är installerade. Produktutbudet erbjuder dessutom en kombination av plast, stål och järn, och styrs därför inte av endast en materialtyp – rätt produkt på rätt tillämpning.

Axelent_McCue3_800x530_AW59.jpg)

 

Om du var tvungen att rekommendera endast en produkt från sortimentet, vilken skulle du välja och varför?
– Jag väljer i så fall våra flexibla pollare. De är oumbärliga i alla typer av anläggningar, från bilindustri till logistik likväl som inom tillverkning samt läkemedel. Produkterna är enkla att installera och underhålla samt innehåller också en flexibel teknik som gör dem oerhört motståndskraftiga och effektiva.

Vilken produkt från X-tra sortimentet skulle du säga har störst effekt om man vill göra sin arbetsplats säkrare?
– Med extra tryck på produktivitet kan olyckor lätt inträffa när det finns fotgängare i samma område som tung materialhanteringsutrustning. En kombination av gång- och trafikhinderbarriärer utformade för att skydda företagets arbetskraft mot skador skulle jag påstå är det sortiment som har störst påverkan när det gäller säkerhet.

Relaterade artiklar

Hitta fler resurser och Om Axelent

Lär känna Charlie Truong som arbetar med kundtjänst på Axelent Safe-X

Lär känna Charlie Truong som började hos oss tidigare i år. Han arbetar med kundtjänst på Axelent...

Karl Ekström gör sin VFU hos oss på Axelent

Karl från Värnamo berättar om sin praktik och vad han tar med sig från sina upplevelser

We Are Axelent – Sara Gabrielsson – HR/Lönespecialist

Kollegor som bryr sig om varandra, både på arbetsplatsen och i livet i stort. 

We Are Axelent - Adarsh Nataraj – Konstruktör

”Mitt mål är att göra våra olika produktsortiment ännu mer effektiva och användarvänliga.” 

Xperience

Besök vårt digitala showroom och upplev våra produkter i dess rätta miljö.

I vårt digitala showroom kan du uppleva Axelents utbud i sin rätta miljö, oavsett vart i världen du befinner dig. Utforska våra produkter genom att navigera mellan produktion, lager, automatiskt lager och utlastning. Om något särskilt fångar ditt intresse - klicka bara på produkten för att se en film, läs en artikel och lär dig mer. Vi tror du kommer gilla det lika mycket som vi!