Lär känna Patrick Rommel i hans nya roll som global produktchef.

Patrick Rommel

Patrick Rommel har haft en roll hos Axelent sedan 2020. Han började som marknadsföringsassistent för Tyskland men har nu erbjudits en ny roll i företaget som global produktchef. Detta är ett tydligt exempel på hur vi arbetar med vår strategi "One Axelent" i alla aspekter. Patrick kommer att arbeta från Tyskland men vara en del av HQ-teamet i Sverige.

Kan du berätta lite om dig själv?
Jag är 33 år gammal och bor i Stuttgart, som ligger i sydvästra Tyskland. Om några veckor kommer jag att bli pappa för första gången, vilket gör mig oerhört stolt och glad. Jag tycker om att idrotta, umgås med familj och vänner och att resa.

Vad har du gjort innan du började här?
Innan jag började på Axelent arbetade jag inom sportbranschen i över fem år. Jag var projektledare för sponsring och evenemang på en handbollsklubb i Stuttgart som spelar i den tyska Bundesliga. Innan dess studerade jag företagsekonomi, marknadsföring och sport management.

När började du på Axelent och vad var din roll?
Jag började i september 2020 som sälj- och marknadsföringsassistent på Axelent Tyskland. Tillsammans med vår VD var jag ansvarig för hela marknadsföringen för den tyska filialen.

Du har nu en annan roll inom företaget, kan du berätta lite om din nya position?
Min nya roll skiljer sig från de roller jag har haft tidigare. Det kommer att bli många nya uppgifter och ansvarsområden men jag ser verkligen fram emot det. Att lämna en bekvämlighetszon är alltid lite av en utmaning men också en stor möjlighet. I min nya roll som global produktchef kommer allt att vara mer tekniskt inriktat och tillsammans med den andra produktchefen ansvarar jag för nya produkter samt för innovationer och förbättringar av våra befintliga produkter - i min roll för de lösningar vi erbjuder för lagerområdet. Grunden för mitt arbete eller jag skulle vilja säga för vårt arbete, är ett gott samarbete med alla länder, där vi delar idéer och behov av produktutveckling och förbättringar. Alla resultat av detta leder till affärsidéer och beslutsunderlag om hur vi ska gå vidare.

Hur känns det att få den här nya rollen?
Det känns väldigt bra! Jag har inte sökt efter en ny roll, men när man blir tillfrågad och anses vara rätt person för rollen är det en bra känsla. Dessutom stödde Timo (vår vd) och det tyska teamet mig också, så på det hela taget gav det mig också en bra känsla och jag ser fram emot detta nu.

Detta är en del av vår strategi "One Axelent" - kan du berätta hur detta återspeglas i din nya roll?
Jag skulle säga att detta är ett perfekt exempel på hur "One Axelent" kan ta bort gränser inom företaget och hur vi alla kan arbeta tillsammans. Jag kommer att stanna i Tyskland och vara en del av det tyska teamet men kommer att arbeta för huvudkontoret i Sverige och vara där oftare. Många parter kan dra nytta av detta.

På vilket sätt skulle du beskriva Axelent?
I mina ögon är Axelent ett företag som alltid går framåt, med ambitiösa mål, högkvalitativa produkter och en tydlig plan. Axelent är ett öppet företag där alla idéer, feedback och åsikter välkomnas och där alla kan spela en viktig roll inom företaget. Så om någon vill göra mer kan man alltid göra mer. Det finns också platta hierarkier inom hela Axelent-koncernen.

Relaterade artiklar

Hitta fler resurser och Om Axelent

Celina Rösen gör sitt examensarbete inom Production Engineering och Management för Axelent Solutions på Axelent AB

Celina Rösen genomför en analys av produktionslinje, tidsstudier, identifiering av problemområden...

Hur möter vi framtidens rekryteringsbehov inom tekniska yrken?

Att rekrytera till industrin och tekniska yrken är en utmaning idag. Vi har pratat med Cecilia Da...

We are Axelent – Russel Harris

Russel Harris har arbetat för Axelent i drygt 5 år. Hans första roll på företaget var som Europea...

We are Axelent - Lär känna Kurt Rosenberg

Kurt Rosenberg anslöt till Axelent-familjen i maj 2023 som Key Account Manager för våra agenter....

Safety Design

Ta en titt på vår nya ritapplikation Axelent Safety Design - det enkla sättet att designa säkerhet.

Upptäck enkelheten med vår intuitiva ritapplikation, perfekt för att smidigt skapa säkerhetslayouter. Safety Design erbjuder ett omfattande utbud av produkter, från maskinskydd till skyddsräcke för fotgängare, som täcker alla aspekter av säkerhet i maskin- och lagermiljöer. Omfamna en säkrare arbetsplats med Safety Design, där säkerhet möter enkelhet.