Web Image 800X530

 

   

Möt Davide Vessoli - Försäljningschef Axelent Italy

Hur är det i Italien - med pandemisituationen och de konsekvenser den medför?
Pandemin har förändrat allt och alla, både privat och i människors arbetsliv. Dessutom gjorde den det på ett "demokratiskt" sätt utan att skilja mellan social klass, status, tro eller ålder. Det har varit en situation som ingen vill vänja sig vid. Att träffa människor, krama våra nära och kära, umgås ... saker som vi tog för givet är idag lika med noll.

När det gäller Axelent Italy har pandemin påverkat vårt sätt att kommunicera med våra kunder och potentiella kunder. Utvecklingen av att använda digitala kanaler har gått extremt snabbt - vi använder digitala möten, vi kommunicerar via sociala medier. Ett sätt som jag tror kommer att vara självklart även i framtiden.

Hur kom du i kontakt med Axelent för första gången?
Jag bröjade jobba hos Tecnel System under 2005, återförsäljaren av Axelent-produkter i Italien vid den tiden. Jag lärde känna produkterna och människorna i organisationen. Innan dess hade jag inte någon aning om vad säkerhetslösningar i form av nätväggar var.

Du har jobbat för Axelent under en längre tid - hur har din karriärresa sett ut och vad har fått dig att stanna så länge?
En funktion som jag alltid har märkt och uppskattat i Axelent är den frekventa professionella tillväxten och de möjligheter som företaget ger och skapar för var och en av sina medarbetare som vill sticka ut och växa professionellt. Så var fallet för mig, trots att samarbetet inleddes genom en grossist och inte direkt.

Ändå fick jag, efter 9 år som områdeschef, möjlighet att skapa det som idag är Axelent Italien, med de svårigheter som en ny upplevelse som detta innebär. Under en längre tid säger du? Ja nu har 15 år gått! Jag hade inga barn och jag var inte heller gift när jag började min karriär hos Axelent.

Skämt åsido, på Axelent känner jag mig som hemma, stimulerad, respekterad och stärkt. Jag har utmärkta personliga relationer med många av dem jag interagerar med och såklart Axelents dynamik I sin helhet, det är ständig tillväxt och utvecklingen är verkligen det som har fått alla dessa år att gå nästan utan att inse det.

Hur skulle du beskriva en vanlig arbetsdag?
Före pandemin gick arbetet uteslutande ut på att besöka kunder och jag körde kilometer efter kilometer på vägarna. En eller två dagar i veckan var jag på kontoret och samordnade samt utvecklade de olika projekten på plats. Nu är allt annorlunda, nu har telefon och e-postmeddelanden blivit ännu mer oumbärliga (inte för tt de var bestydelselös förut). Tiden på kontoret är beständig nu och nte alltid så lätt att hantera för någon som normalt reser runt och träffar människor.

Vad tycker du mest om ditt jobb?
Adrenalinet jag får när jag når de mål jag har satt själv. Men inte bara det: Självklart också förhållandet till kunderna, respekten och förtroendet de ger mig som ger mig bränsle för att göra hela processsen bättre och bättre. Sist men inte minst, förhållandet med kollegor - harmonin, ömsesidigt utbyte av råd, erfarenheter och stöd i svåra stunder. Jag uppskattar verkligen allt det där.

Vad är det mest utmanande med ditt jobb?
Jag tror att de som har denna typ av säljjobb i allmänhet tycker att det är utmanande att komma tillbaka in i spelet dag efter dag. Utan att någonsin förlita sig på sina tidigare framgångar utan varje vinst måste följas av ett nytt mål som ska uppnås, möjligen ännu mer ambitiöst! Personligen måste jag erkänna att delegering av vissa aktiviteter är svårt för mig, men det är såklart nödvändigt.

Vad kännetecknar en typisk Axelentare?
Definitivt en person som vill vara en protagonist! Huvudpersonen av framgångssuccéen, för resultaten som uppnåtts med teamet och för de lösningar som utvecklats tillsammans med kund.

Relaterade artiklar

Hitta fler resurser och Om Axelent

We are Axelent – Julia Alfelt

Som Product Manager analyserar Julia befintliga, men även nya marknader för Axelent.

Axelent Ambassador Academy dagarna

Varje individ bidrar till det större pussel som utgör Axelents framgång.

Celina Rösen gör sitt examensarbete inom Production Engineering och Management för Axelent Solutions på Axelent AB

Celina Rösen genomför en analys av produktionslinje, tidsstudier, identifiering av problemområden...

Hur möter vi framtidens rekryteringsbehov inom tekniska yrken?

Att rekrytera till industrin och tekniska yrken är en utmaning idag. Vi har pratat med Cecilia Da...

Safety Design

Ta en titt på vår nya ritapplikation Axelent Safety Design - det enkla sättet att designa säkerhet.

Upptäck enkelheten med vår intuitiva ritapplikation, perfekt för att smidigt skapa säkerhetslayouter. Safety Design erbjuder ett omfattande utbud av produkter, från maskinskydd till skyddsräcke för fotgängare, som täcker alla aspekter av säkerhet i maskin- och lagermiljöer. Omfamna en säkrare arbetsplats med Safety Design, där säkerhet möter enkelhet.