We Are Axelent - Johan Jartelius – IT-chef för Axelent Group

 

Berätta för oss om din arbetslivserfarenhet och bakgrund?

Jag började egentligen som truckförare och maskinoperatör på ett centrallager hos Tarkett. Där fick jag möjligheten att växa inom organisationen genom en mängd olika tjänster;  produktionsledare, kundtjänst, ansvarig för delar av kundtjänst och sist men inte minst inom IT och affärssystem.
När Tarkett skulle byta affärssystem visade jag framfötterna och mitt intresse av det vilket gjorde att jag blev rekryterad att jobba med affärssystemet SAP på global basis. Jag var med och implementerade SAP i flertalet länder (Luxemburg, England, Sverige, Frankrike, Australien och Brasilien).

Jag blev senare rekryterad som affärssystemsansvarig på Roxtec i Karlskrona, där jag jobbade med en mängd olika länder, men i affärssystemet IFS i stället. Denna tjänst hann jag bara ha omkring 6 månader innan de erbjöd mig tjänsten som IT-chef för koncernen.
Mina arbetsuppgifter var stark tillväxt och strategiska beslut under 7 år, samtidigt som jag 2015-2017 beslutade att vidareutbilda mig. Jag läste en MBA General Management från Edinburgh Business School.
När studierna var klara fick jag erbjudandet att ta en helt annan roll och flytta till Shanghai tillsammans med familjen, och där har vi bott under de senaste 3 åren. Rollen innebar att jag var ansvarig för Operations (tillverkning, logistik, kundtjänst och inköp) för Asien.

När det var dags att åka hem från Shanghai kände jag att det var dags att hitta på något helt nytt, och det var då jag sökte jobbet som IT-chef på Axelent.

Vilka huvudsakliga uppgifter kommer vara dina på Axelent?

Axelent är ett bolag där det händer otroligt mycket på kort tid, så det är en minst sagt spännande roll. En stor del av mitt fokus kommer att ligga i att utveckla IT som avdelning för att fortsätta säkerställa en bra tillgänglighet av system inom bolaget. Samtidigt kommer vi att jobba nära användare och verksamheten för att lyssna in behov som kan finnas där IT kan göra vardagen lite enklare. Detta kan vara allt från att utvärdera processer eller helt byta samt implementera mjukvaror för att ge bättre stöd.

Vad driver dig framåt, vad gör oss på Axelent unika när det gäller IT och hur definierar du framgången för Axelents IT-strategi på sikt?

Jag drivs av att se och vara delaktig i förändring som leder till något. ”Något” kan vara allt från en personlig reflektion till att hjälpa organisation eller individer att nå bättre resultat, jobba effektivare och trivas bra på jobbet. Att jobba med att hjälpa andra så att de får mer tid till vad de tycker är roligt och vill jobba med är något som känns riktigt kul.

Vilka är dina bästa egenskaper för att nå dessa mål?

Jag ser mig nog som rätt driven och gillar när vi kan ta snabba beslut för att komma vidare. Jag ger inte upp för stora utmaningar, utan blir snarare triggad att lösa problemet. Jag hoppas så klart att mina erfarenheter sedan tidigare kommer väl till pass under den resa vi står inför.

Du har precis påbörjat din resa på Axelent men vad är dina första intryck så här långt?

Axelent är ett bolag med högt i tak, snabba beslutsvägar och där jag känner att alla kommer till tals. Det kan säkert kännas igen av många, men kanske inte alla?
Har man varit med länge på samma företag så blir man lite förblindad och kanske inte längre vet vad man har eller får. Men efter att ha jobbat på flertal bolag (och bolag i bolagen) så är andan som finns på Axelent något att verkligen ta vara på.

5 snabba

 

Bok eller film?

Film!

Berätta en hemlighet som ingen vet om dig?

Ajdå, jag är rätt dålig på att ha hemligheter om mig själv. Frågar man så får man svar 😊

Ingen hemlighet, men jag har ett stort intresse för musik och ljud.

 

Äta ute eller hemma?

Ute!

Slappa på stranden eller se dig omkring?

Se mig omkring, jag bränner mig för lätt 😊

Vad skulle du ta med dig till en öde ö?

Dator och solceller, men hade väntat ett tag med att koppla upp mig 😊 Sen är man ju knappast ensam längre 😊

 

Relaterade artiklar

Hitta fler resurser och Om Axelent

We are Axelent – Julia Alfelt

Som Product Manager analyserar Julia befintliga, men även nya marknader för Axelent.

Axelent Ambassador Academy dagarna

Varje individ bidrar till det större pussel som utgör Axelents framgång.

Celina Rösen gör sitt examensarbete inom Production Engineering och Management för Axelent Solutions på Axelent AB

Celina Rösen genomför en analys av produktionslinje, tidsstudier, identifiering av problemområden...

Hur möter vi framtidens rekryteringsbehov inom tekniska yrken?

Att rekrytera till industrin och tekniska yrken är en utmaning idag. Vi har pratat med Cecilia Da...

Safety Design

Ta en titt på vår nya ritapplikation Axelent Safety Design - det enkla sättet att designa säkerhet.

Upptäck enkelheten med vår intuitiva ritapplikation, perfekt för att smidigt skapa säkerhetslayouter. Safety Design erbjuder ett omfattande utbud av produkter, från maskinskydd till skyddsräcke för fotgängare, som täcker alla aspekter av säkerhet i maskin- och lagermiljöer. Omfamna en säkrare arbetsplats med Safety Design, där säkerhet möter enkelhet.