We Are One Axelent – Amanda Johansson - Inköpschef

Sedan en tid tillbaka har vi en ny inköpschef här på Axelent, Amanda Johansson. I denna artikel lär vi känna henne samt vad det var som fick henne att välja Axelent som arbetsplats och varför det är viktigt att företaget står för samma värderingar som man själv har. Trevlig läsning!

 

Amanda Johansson

Välkommen till din nya roll på Axelent, hur känns det att komma hit? 

Tusen tack! Det känns väldigt roligt att äntligen få vara här. Det är en spännande tid som vi har framför oss med många nya projekt.

 

Kan du berätta lite vem du är och vad du har för intressen? 

Jag heter Amanda Johansson och bor i Värnamo. Jag är 29 år gammal och bor tillsammans med min man, hund och katt i ett hus. På fritiden tycker jag om att vistas i naturen, då mitt främsta intresse är jakt. Så under vinterhalvåret laddar jag kaffetermosen och tar med mig hunden ut på en jakttur.  

 

Vad gjorde du innan du kom hit till oss? 

Innan jag började på Axelent jobbade jag som Inköpschef på Hordagruppen, ett företag som är nischat mot fordonsindustrin. Innan dess studerade jag till ingenjör med inriktning logistik och ledning, i Jönköping på tekniska högskolan (JTH). En bred men givande linje då jag brinner för att optimera processer.  

 

Vad kommer du jobba med här? 

På Axelent kommer jag jobba som Inköpschef, med fokus på att utveckla avdelningen och dess processer. Rollen innebär även att jobba nära flera avdelningar och leverantörer för att nå bästa möjliga flöde och produkt.  

 

Vilka delar ser du mest fram emot i din nya tjänst? 

Jag ser fram emot att jobba i en ny typ av bransch och att få utveckla inköpsprocessen tillsammans med ett härligt gäng.   

 

Säkerhet är ju något som genomsyrar vårt arbete här. Vad betyder säkerhet för dig? 

Säkerhet är något som många idag tar för givet, och som man gång på gång i olika situationer blir påmind om hur viktigt det är. Säkerhet för mig är att alla ska kunna känna sig trygga i sin vardag, och kunna lita på de system och säkerhetsföreskrifter som finns. Därför känns det extra meningsfullt att kunna vara med och påverka våra produkter.  

 

Vilken bild har du hunnit få av Axelent som arbetsplats? Vad gjorde att du sökte dig hit? 

Axelent är ett företag som ligger i framkant på mycket. Framför allt finns det en god lagkänsla bland personalen som gör det lättare att tillsammans utvecklas och hantera utmaningar på vägen. Jag inspirerades även av tjänsten och de utmaningar som avdelningen står inför. För mig är det viktigt att trivas med klimatet på jobbet – och jag har en mycket bra känsla efter första tiden här! 

Relaterade artiklar

Hitta fler resurser och Om Axelent

Hur möter vi framtidens rekryteringsbehov inom tekniska yrken?

Att rekrytera till industrin och tekniska yrken är en utmaning idag. Vi har pratat med Cecilia Da...

We are Axelent – Russel Harris

Russel Harris har arbetat för Axelent i drygt 5 år. Hans första roll på företaget var som Europea...

We are Axelent - Lär känna Kurt Rosenberg

Kurt Rosenberg anslöt till Axelent-familjen i maj 2023 som Key Account Manager för våra agenter....

Lär känna Håkan Lindell – vår nya CIO

”Min första prioritet är att få fortsätta, tillsammans med ett härligt IT-gäng – att utveckla båd...

Xperience

Besök vårt digitala showroom och upplev våra produkter i dess rätta miljö.