We Are Axelent – Sara Gabrielsson – HR/Lönespecialist

Sara Gabrielsson

 

Vem är du? Berätta lite kort om dig själv 

Jag heter Sara Gabrielsson och jobbar på HR- och Löneavdelningen på Axelent AB. Jag har två barn, sambo, hund och bor strax utanför Värnamo.

Kan du berätta lite om din utbildningsbakgrund och anledningen till att du valde den vägen? 

Efter gymnasiet läste jag Marknadsekonomprogrammet på Handelshögskolan i Jönköping. Därefter har jag arbetat i drygt 10 år med försäljning av olika slag, allt från kundkoordinator till att gå mer mot relationsskapande försäljning. 

Jag har alltid velat arbeta med människor och relationer, gärna i kombination med siffror och jag kände att jag ville ha mer av det. En vän till mig som såg utbildningen lönekonsult sa att det hade passat mig perfekt och på den vägen är det, i december 2021 tog jag min examen som lönekonsult. 

Hur kom du i kontakt med Axelent, hur började din resa här och när? 

Under sista terminen av min utbildning hade vi en period av arbetsplatsförlagd praktik och jag sökte mig till Axelent. Jag jobbade halvtid under hösten fram till att jag blev färdig med utbildningen och från årsskiftet blev jag en ”Axelentare”.  

Axelent lockade då det är ett internationellt bolag som fortfarande är ett familjeföretag ägt av människor vi ser varje vecka och som bor och verkar här i regionen. Jag upplevde att Axelent syntes mycket i sociala medier och en av de större sakerna som stack ut var nog att en traditionell tillverkningsindustri hade en ung kvinna som VD vilket jag tycker signalerar ett modernt och kompetent företag.  

Vad är din roll nu?  

Jag är HR/Lönespecialist och ingår i HR-avdelningen tillsammans med min närmsta kollega med samma roll samt vår HR-chef. Vi ansvarar för lönehanteringen och HR-frågor för Axelent i Sverige. Min närmsta kollega har en lång erfarenhet av lönearbete och mitt fokus nu är att lära mig allt hon kan och att omsätta teori från utbildning till praktiskt arbete. Samtidigt har vi lite olika inriktningar där jag har mer fokus på vårt intranät och hantering kring rekrytering vilket jag ser som enormt givande, och som ger mig en chans att utveckla mina intressen kring det.  

Vad tycker du är det bästa med att jobba på ett företag som detta? 

Ägarna är delaktiga med ett personligt engagemang och det satsas hela tiden på företaget och personalen. Jag upplever en lyhördhet och att man vågar svänga snabbt och är inte inkörda i gamla mönster. Det är en familjär stämning och kulturen är äkta, vilket är tacksamt eftersom mjuka värden är det som är svårast att åtgärda utifrån ett HR-perspektiv om de inte skulle fungera.  

Om man vill utvecklas så finns alla förutsättningar för att man ska kunna göra det. Jag upplever heller ingen hierarki som jag mött i andra bolag och saker fastnar inte utan beslutsvägarna är korta och alla har kontakt med alla trots storleken på bolaget.  

Ditt yrke innefattar ju bland annat att vara delaktig i att arbetet för att hitta arbetskraft till de roller vi söker, vad skulle du vilja berätta för den som är nyfiken på Axelent och de olika yrkesroller som finns här? 

Om du ansluter dig till Axelent-gruppen, oavsett vilket bolag, så står det välkomnande kollegor som kommer hjälpa dig i allt från att hitta kaffemaskinen första dagen till att bjuda in dig till en padelturnering eller bara göra dig delaktig i din nya yrkesroll från första dagen med allt vad det innebär.  

Det finns en omtanke i den familjära kulturen samtidigt som du på ett yrkesmässigt plan får alla verktyg att hänga med på den häftiga resan som Axelent gjort och fortfarande i allra högsta grad gör varje dag och därmed också kan få möjlighet att växa och utvecklas. Ett företag mitt i den småländska myllan men samtidigt så oerhört internationella i sitt sätt att tänka framåt och affärsmässigt.  

Undersökningar visar att mjuka värden blir allt viktigare på arbetsplatsen och här får du omtanke, trygghet och lyhördhet i din anställning oavsett vilken roll eller avdelning det är. Du kan arbeta som orderplockare eller produktutvecklare, du kan arbeta som innesäljare eller CNC-operatör, mekanikkonstruktör inom konsultverksamhet eller montör. Områdena är oändliga och eftersom vi hela tiden växer så har vi kontinuerligt ansökningar ute. Men vi tar också gärna emot spontanansökningar!  (Besök gärna vår jobbsida för att läsa mer om våra pågående rekryteringar; https://www.axelent.se/foretaget/karriar-hos-axelent/lediga-jobb/ 

Vad ger dig energi och inspiration på jobbet? 

Ett inbjudande socialt klimat med öppen kommunikation och humor med värme. Kollegor som bryr sig om varandra både på arbetsplatsen och livet i stort. Jag får energi av att känna att man gör något viktigt varje dag och kan hjälpa människor men samtidigt är en del av en affärsdrivande verksamhet som tillsammans skapar en synergieffekt. Det tror jag att alla kan känna igen sig i oavsett vilken avdelning man är på eller vilken roll man har inom Axelent.  

Några snabba frågor för att lära känna dig lite bättre: 

Baka eller laga mat?  

Baka 

Spinning eller padel?  

Svårt val men svarar spinning (det hade jag aldrig svarat innan jag började på Axelent)  

Sommar eller vinter?  

Sommar  

Film eller serie?  

Serie 

Morgon eller kvällsmänniska?  

Kvällsmänniska 

Relaterade artiklar

Hitta fler resurser och Om Axelent

Hur möter vi framtidens rekryteringsbehov inom tekniska yrken?

Att rekrytera till industrin och tekniska yrken är en utmaning idag. Vi har pratat med Cecilia Da...

We are Axelent – Russel Harris

Russel Harris har arbetat för Axelent i drygt 5 år. Hans första roll på företaget var som Europea...

We are Axelent - Lär känna Kurt Rosenberg

Kurt Rosenberg anslöt till Axelent-familjen i maj 2023 som Key Account Manager för våra agenter....

Lär känna Håkan Lindell – vår nya CIO

”Min första prioritet är att få fortsätta, tillsammans med ett härligt IT-gäng – att utveckla båd...

Xperience

Besök vårt digitala showroom och upplev våra produkter i dess rätta miljö.