Möt Harald Steidle, VD för Axelent Tyskland

Harald Steidle är vår VD för Axelent GmbH (Tyskland), och han började sin karriär som en del av  kundtjänst-teamet. Harald är ett bra exempel på hur din karriär kan växa inom Axelent. Axelent GmbH är idag ett av våra största bolag i Axelent gruppen och Harald berättar hur de hanterar Covid 19-utmaningarna, Axelent’s DNA och mycket mer.

Harald Steidle, CEO Axelent Germany)

 

Hur är det i Tyskland - med pandemisituationen och de konsekvenser det medför?

Vi började i ett tidigt skede, i början av mars, att justera de dagliga rutinerna och processerna. Det har hjälpt oss mycket att täcka alla frågor och utmaningar i denna märkliga situation.

Vi har tre nyckelfaktorer som gjort det möjligt att hålla vår verksamhet igång. De ostörda leveranserna från vår produktion i Hillerstorp (Sverige). Den välmotiverade och välutbildade personalen på vårt kontor i Tyskland. Och det tredje, vilket vi är riktigt stolta över, det fina och professionella förhållandet vi har till våra kunder. Ett förhållande som vi gemensamt byggt upp genom åren.

Hur började din resa på Axelent och hur har din karriär hos företaget utvecklats från den dagen?

Jag började som medarbetare på kundsupporten 2006. Vid den här tiden hade vi vårt kontor i Ellwangen. Efter ett och ett halvt år fick jag möjligheten att arbeta med marknadsföring och PR på Axelent GmbH. Under den tiden har vi utvecklat Axelent till ett välkänt företag på den tyska marknaden. Därefter jobbade jag några år som affärsområdeschef för Tyskland och 2014 blev jag erbjuden rollen som VD för Axelent GmbH. Idag utgår vi ifrån Degerloch, ett distrikt i Stuttgart.

Du har varit på Axelent under en längre tid - kan du dela ett Axelent-minne med oss?

Naturligtvis finns det många minnen! Men jag har en speciell och personlig höjdpunkt. Vi är med och sponsrar Johannes Rydzek, Tysklands idrottsman 2017 och tävlar inom sporten nordisk kombination. Vi startade detta partnerskap i februari 2015.

Två veckor efter att vi tecknat kontraktet vann Johannes sin första världsmästartitel i Falun, Sverige. Det var en fredag ​​eftermiddag och jag firade stort framför min TV här hemma! Jag ska vara ärlig - jag blir fortfarande tårögd när jag ser tillbaka på det ögonblicket.

Fem år senare vann Johannes sex världsmästartitlar och är idag dubbel olympisk mästare i nordisk kombination. Alla titlar vann han med Axelent som en stolt partner!

Hur skulle du beskriva en vanlig arbetsdag?

Det finns ingen vanlig dag på jobbet! Och det gör det spännande och intressant. Vi har cirka 230 arbetsdagar per år och varje dag är unik. Den viktigaste uppgiften i mitt arbete är att vara tillgänglig för mitt team.

Vad tycker du mest om ditt jobb?

Det är fantastiskt att få möjlighet att skapa idéer och lösningar för att utveckla verksamheten och förbättra det tyska teamets arbete och kunskap. Jag gillar att arbeta med människor och jag definierar mitt jobb som en leverantör till teamet. Jag måste ”leverera” ramen, motivationen, andan och fungera som en backup. Teamet i Tyskland är nyckeln till framgång för Axelent på den tyska marknaden.

Vad är det mest utmanande för dig i ditt jobb?

Det finns ingen dag som igår, idag eller imorgon. Det mest utmanande är att hantera varje dag på bästa sätt, ta hand om personalen och se till att våra kunder är nöjda. Att ”ta dagen” med alla frågor och med alla framgångshistorier är den största utmaningen. Och jag måste vara en bra förebild för mitt team varje dag. Det är inte alltid så lätt.

Vad kännetecknar en typisk Axelent-person?

Att ta ansvar. Du kan inte bara ha "ansvar" på ett skriftligt CV-dokument - du måste aktivt ta ansvar! Det måste ligga i ditt DNA. Jag säger alltid till mitt team att vi inte har någon "vidarebefordringsfunktion" i vår e-postprogramvara och det är så vi måste jobba. Det är Axelent’s framgångssaga.

Relaterade artiklar

Hitta fler resurser och Om Axelent

Celina Rösen gör sitt examensarbete inom Production Engineering och Management för Axelent Solutions på Axelent AB

Celina Rösen genomför en analys av produktionslinje, tidsstudier, identifiering av problemområden...

Hur möter vi framtidens rekryteringsbehov inom tekniska yrken?

Att rekrytera till industrin och tekniska yrken är en utmaning idag. Vi har pratat med Cecilia Da...

We are Axelent – Russel Harris

Russel Harris har arbetat för Axelent i drygt 5 år. Hans första roll på företaget var som Europea...

We are Axelent - Lär känna Kurt Rosenberg

Kurt Rosenberg anslöt till Axelent-familjen i maj 2023 som Key Account Manager för våra agenter....

Safety Design

Ta en titt på vår nya ritapplikation Axelent Safety Design - det enkla sättet att designa säkerhet.

Upptäck enkelheten med vår intuitiva ritapplikation, perfekt för att smidigt skapa säkerhetslayouter. Safety Design erbjuder ett omfattande utbud av produkter, från maskinskydd till skyddsräcke för fotgängare, som täcker alla aspekter av säkerhet i maskin- och lagermiljöer. Omfamna en säkrare arbetsplats med Safety Design, där säkerhet möter enkelhet.