Guillermo Magretti)

 

Han kommer ihåg första gången han kom i kontakt med Axelent, ett företag som väckte hans intresse.

- Då arbetade jag inom fordonsbranschen. En nära vän till mig, Jose Luis, berättade för mig om Axelent och övertygade mig att byta till den ”gula sidan”.

Guillermo följde sin kloka väns råd, och idag har han varit en del av vårt team i nio år. För närvarande arbetar han som försäljningschef och ansvarar för försäljningen i norra Spanien och Portugal. Ett arbete där han ägnar sin tid åt att tillgodose sina kunders behov.

- Jag tror att det är det viktigaste för en områdeschef. Hålla de befintliga kunderna nöjda, få nya projekt och hålla portföljen vid liv. Och naturligtvis utan att glömma de byråkratiska uppgifterna, som självfallet är lika viktiga.

 

Berätta om en vanlig dag på jobbet?

- Åh, jag vet inte om jag kan göra det, eftersom inga dagar är sig lika. Jag reser vanligtvis, så det är inte vanligt att jag är inne på kontoret. Jag försöker göra ungefär sex möten om dagen och planerar alltid in extra tid för potentiella kunder som ligger i samma område. Så jag måste organisera dessa besök och arbetsområden så att de passar mina dagliga rutter.

Guillermo beskriver företagskulturen på Axelent som ”en stark organisation och stor professionalism”.
En flexibel arbetsplats där du alltid får stöd och snabba svar på dina frågor.

- Hela vårt team är alltid redo att hjälpa, och vi känner stöd från en stark och seriös ledning.

Det som Guillermo gillar bäst med sitt jobb är möjligheten att få resa, träffa nya människor och nätverka med kunderna som en innesäljare inte kan.

- Om du är på kontoret får du inte en översikt över kunden, deras verksamhet och behov. Personligen tycker jag att det är lättare att få ett intryck av arbetsplatsen innan jag kommer med förbättringsförslag och lösningar.

Trots att Guillermo anser att det finns mest fördelar med hans arbete finns det också utmaningar. Konkurrensen i branschen är en av dem.

- På produktnivå är det svårt att tävla mot Axelent. Men som säljare måste du alltid vara på tårna och vara påläst. Därför är det viktigt att resa mycket och träffa kunderna för att hålla sig informerad och ha koll på vad som händer i industrisektorn.

Slutligen, har du några råd att ge personer som är nyfiken på att arbeta för Axelent?

- Jag skulle verkligen uppmuntra dem att kontakta oss. Det är en arbetsplats full av förtroende och med stor möjlighet att växa, både personligen och professionellt, inom det ledande företaget i branschen när det gäller säkerhetslösningar för industri och lager. Du kommer inte bli besviken.

Möt Guillermo Magretti, Försäljningschef på Axelent Spain

Guillermo Magretti föddes i Argentina och kom till Spanien, Barcelona, för att studera. Efter åratal med hårda studier, inklusive juridik, tog han examen från universitetet 2011 med en MBA i General Management.

Guillermo beskriver sig själv som en proaktiv person med en ständig önskan att lära sig nya saker och att utvecklas såväl professionellt som personligen. Förutom att tillbringa tid med sin familj, brinner han för allt som rör motorer. På fritiden älskar han att köra sin motorcykel och fyrhjuling.

 

Relaterade artiklar

Hitta fler resurser och Om Axelent

Läs om Anna Hansson och hennes praktik hos oss på Axelent

Anna Hansson studerar Jönköpings Tekniska Högskola och gör sin NFK under sju veckor på Axelent

Lär känna Charlie Truong som arbetar med kundtjänst på Axelent Safe-X

Lär känna Charlie Truong som började hos oss tidigare i år. Han arbetar med kundtjänst på Axelent...

Karl Ekström gör sin VFU hos oss på Axelent

Karl från Värnamo berättar om sin praktik och vad han tar med sig från sina upplevelser

We Are Axelent – Sara Gabrielsson – HR/Lönespecialist

Kollegor som bryr sig om varandra, både på arbetsplatsen och i livet i stort. 

Xperience

Besök vårt digitala showroom och upplev våra produkter i dess rätta miljö.

I vårt digitala showroom kan du uppleva Axelents utbud i sin rätta miljö, oavsett vart i världen du befinner dig. Utforska våra produkter genom att navigera mellan produktion, lager, automatiskt lager och utlastning. Om något särskilt fångar ditt intresse - klicka bara på produkten för att se en film, läs en artikel och lär dig mer. Vi tror du kommer gilla det lika mycket som vi!