Möt Drew Hoxey, VD, Axelent Australia

Eftersom jag aldrig ha haft någon formell intervju tidigare var det en ganska skrämmande upplevelse, efter några minuters stammande erkände jag för dem att detta var min första intervju. Stefan tittade på mig och sedan ner på mitt CV och frågade hur jag hade kunnat få mina tidigare roller. Jag förklarade, fick jobbet och tog mig an rollen och senare också uppåt i företaget.

 

Drew Hoxey)

 

Hur är läget i Australien - med tanke på pandemin och de konsekvenser det medför?

Det vardagliga livet i Australien är just nu relativt normalt, allt är öppet och det finns inte så många begränsningar. Vi har haft tur här jämfört med vissa andra länder. Företag har varit öppet hela tiden och vi har inte tvingats gå hem eller stänga ner. Men vi har ändå varit tvungna att förändra vårt sätt att göra affärer.

Eftersom varje stat har sina egna regler och gränser försvårar det resor mellan staterna. Jag hade planerat att resa till Melbourne (Victoria) och där har gränsen stängts eftersom det har kommit några nya fall från ett karantänhotell. Konsekvenserna skulle då bli att när man reser hem måste man sätta sig i karantän och göra ett test. Detta har mer än någonsin bevisat behovet av lokal representation i varje stat. Speciellt när området vi försöker täcka kan jämföras med hela Europa.

Det har alltid varit vår plan att bygga företaget så att det finns ett säljteam i varje stat, och i och med det som händer just nu så behöver vi springa ännu snabbare med våra idéer.
Vi har alltid varit tvungna att arbeta på distans och mycket av tiden går åt att arbeta långt ifrån kunden för att sälja in produkten, vilket har hjälpt till under denna pandemi.

Detta är dock mycket svårare när du försöker få en ny kund och försäljning eftersom människor över lag gillar att röra och känna för att förstå vad de får och förstå konceptet i produkterna. 

Hur började din resa på Axelent och hur har din karriär hos företaget utvecklats under den tiden?

I november 2014 rekommenderades jag till ett jobb på Axelent och fick komma på en intervju på det gamla kontoret med Stefan Axelsson (en av ägarna från Sverige) och den tidigare chefen för Axelent Australia.
Eftersom jag aldrig ha haft någon formell intervju tidigare var det en ganska skrämmande upplevelse, efter några minuters stammande erkände jag för dem att detta var min första intervju. Stefan tittade på mig och sedan ner på mitt CV och frågade hur jag hade kunnat få mina tidigare roller. Jag förklarade, fick jobbet och tog mig an rollen och senare också uppåt i företaget.

Jag började min karriär i januari 2015 som affärsutvecklingschef för VIC, NSW och QLD (stater i Australien), då reste jag en gång i månaden och roterade runt i staterna. Snart blev det uppenbart att detta inte räckte, och mer resande behövdes.

Att arbeta för Axelent är utvecklande eftersom man alltid arbetar med olika saker och säljer olika produkter till olika demografier, vilket ger både utmaningar och tillfredsställelse.

När vår dåvarande chef bestämde sig för att lämna i september 2016, blev jag ombedd att bli den nya, vilket var ett stort steg för mig i min karriär, men jag var redo för den utmaningen. Jag tog fram en femårsplan och visade den för Stefan och hans ord var "Få det att fungera".

Jag är glad att kunna säga att på grund av det fantastiska teamet vi har här så har vi lyckats "få det att fungera". Vi har öppnat en förstklassig anläggning i Adelaide som öppnades i augusti 2018. Vi tittar nu på att få en ny representant i QLD samt utvidga innersäljteamet lokalt för att stödja de orders som kommer in.

Du har varit på Axelent under en längre tid - kan du dela ett Axelent-minne med oss?

Jag har jobbat på Axelent i över 6 år nu och att dela bara en berättelse är en svår uppgift, så här kommer ett par.

Jag minns när jag fick höra att Axelent är ett familjeföretag och du är en person inte bara ett nummer. Det är en sak att påstå detta, men när en av ägarna från andra sidan världen kommer ihåg alla i personalens namn oavsett vilken roll de har i företaget, då har man verkligen applicerat det också. Än mindre det faktum att han har rullat upp ärmarna och hjälpt teamet när han varit på plats. Från lossning av containers på en 46 graders dag, till att sätta upp pallställ och packa orders ger en fantastisk teamkänsla.

Att åka till Sverige till Axelents huvudkontor för att delta på våra säljmöten. Härliga upplevelser att få sitta med kollegor från hela världen, diskutera och få säljutbildningar. Rundvisningar genom fabriken för att förstå processerna samt hur allt fungerar tillsammans och med visioner inför framtiden.

Ärligt talat så kan jag prata hela dagen om minnena hittills. 

Hur skulle du beskriva en vanlig arbetsdag?

Inga dagar är desamma. Vi är ett tajt team, så vi pratar varje dag på grund av att en del av gänget är splittrat över hela landet. Jaga nya kunder, göra ritningar samt besöka kund på plats och digitala möten.

Varje fredag ​​eftermiddag sätter vi oss ner för att prata om veckan som gått och se till att alla är okej och att det inte finns några problem som behövs lösas innan vi alla åker hemåt.

Vad tycker du mest om ditt jobb?

Jag klassar mig själv som en person som haft tur eftersom jag älskar mitt jobb och också arbetar i ett grymt team! Att få se företaget och teamet växa är den bästa känslan, samt att sälja en unik produkt som man inte bara gillar utan också tror på.

Jag försöker se till att vi alla lämnar jobbet lyckligare än vi anlände. Alla i teamet gör ett fantastiskt jobb och vi allihopa vet att andra är beroende av oss så det driver oss framåt.

Vad är det mest utmanande för dig i ditt jobb? 

Den mest utmanande delen för mig, särskilt under COVID-19, är att försöka bibehålla det tajta samarbetet och att alla ska känna sig som en viktig del i laget. 

Vad kännetecknar en typisk Axelent-person?

Min beskrivning av en typisk Axelent-person är en som alltid sätter kunden först, alltid arbetar som ett team med vetskap om att vi tillsammans är vinnare. Och att oavsett vem som får förfrågan, vem som stansar ordern, vem som packar ordern eller skickar den så är vi ingenting utan varandra. 

Relaterade artiklar

Hitta fler resurser och Om Axelent

Hur möter vi framtidens rekryteringsbehov inom tekniska yrken?

Att rekrytera till industrin och tekniska yrken är en utmaning idag. Vi har pratat med Cecilia Da...

We are Axelent – Russel Harris

Russel Harris har arbetat för Axelent i drygt 5 år. Hans första roll på företaget var som Europea...

We are Axelent - Lär känna Kurt Rosenberg

Kurt Rosenberg anslöt till Axelent-familjen i maj 2023 som Key Account Manager för våra agenter....

Lär känna Håkan Lindell – vår nya CIO

”Min första prioritet är att få fortsätta, tillsammans med ett härligt IT-gäng – att utveckla båd...

Xperience

Besök vårt digitala showroom och upplev våra produkter i dess rätta miljö.