Möt Dejan Elezovic, produktionschef på Axelent

Är det möjligt att fortfarande brinna för sitt jobb efter 25 år inom samma företag? Ja – det är vår produktionschef Dejan Elezovic ett levande exempel på. Så här började det.

800X530. 1)

 

Året var 1995. Axelent firade fem år som företag och 19-årige Dejan Elezovic hade bokat in ett möte med Helge Axelsson, den tidigare produktionschefen för företagets kontor i Hillerstorp. Mötet gick bra och den unge Dejan fick jobbet som maskinoperatör. Det var startskottet för hans karriär på Axelent.

- Jag minns det som i går. Särskilt den fina personalgemenskapen som alltid genomsyrat företaget. Vi var bara tolv anställda på den tiden och vid lunchen varje dag satt vi alltid tillsammans vid ett bord och pratade, säger Dejan.

Men om någon hade berättat för honom då att han en dag skulle få möjlighet att arbeta som produktionschef skulle han förmodligen ha skrattat åt dem. Tanken på att han skulle kunna göra karriär inom Axelent hade aldrig ens slagit honom.

- Jag trodde nog ärligt talat att det var en rimligare dröm att vinna på lotteri än att få det jobb jag har i dag. Men här står jag nu 25 år senare med ett jobb jag älskar. Jag är verkligen tacksam.

Enligt Dejan är den största anledningen till att han stannat kvar på Axelent i alla dessa år att bolaget hela tiden utvecklas och att arbetet är så varierande. Många saker har tillkommit och andra har gjorts om eller utvecklats. Det är en dynamisk miljö där det enda som verkligen är konstant är engagemanget för att förbättra och ligga i framkant.

- Jag tror att det är precis det som ger mig drivkraften och gör att jag älskar att arbeta här. Att det känns som att jag kommer till en ny arbetsplats varje dag.

En vanlig dag på jobbet för produktionschefen Dejan börjar med att han slår sig ned en stund vid datorn. Där läser han in sig på det senaste och håller sig uppdaterad om vad som händer just nu. Sedan går han alltid ned till sina kollegor på produktionsgolvet, för att se över arbetsflödet och vara på plats om och när någonting oväntat händer. Men också för att främja samarbetet.

"Jag trodde nog ärligt talat att det var en rimligare dröm att vinna på lotteri än att få det jobb jag har i dag. Men här står jag nu 25 år senare med ett jobb jag älskar. Jag är verkligen tacksam."

800X530. 6

 

 

- Det bästa med mitt jobb är den personliga kontakten och de mänskliga relationerna. Vi är ett mångkulturellt företag med många fantastiska människor, starka individer och väldigt olika personligheter. En viktig del av mitt arbete är att kommunicera och få personalen att prata med varandra och fråga saker. Den typen av kontakt och kommunikation mellan människor betyder väldigt mycket på en arbetsplats.

Det råder ingen tvekan om att han och resten av företaget har lyckats väl med att skapa en stark arbetsgemenskap. Trots starka viljor, olika kulturella bakgrunder och spridda personlighetstyper. Produktionsteamet är i dag ett sammansvetsat team som genomsyras av massor av erfarenhet, kunskap och vänskap.

- Jag tror att det är den unika företagskulturen här på Axelent som gör oss så framgångsrika. Alla hjälps verkligen åt och samarbetar som ett team eller en stor familj. Det är en enorm styrka, avslutar Dejan.

 

Relaterade artiklar

Hitta fler resurser och Om Axelent

Hur möter vi framtidens rekryteringsbehov inom tekniska yrken?

Att rekrytera till industrin och tekniska yrken är en utmaning idag. Vi har pratat med Cecilia Da...

We are Axelent – Russel Harris

Russel Harris har arbetat för Axelent i drygt 5 år. Hans första roll på företaget var som Europea...

We are Axelent - Lär känna Kurt Rosenberg

Kurt Rosenberg anslöt till Axelent-familjen i maj 2023 som Key Account Manager för våra agenter....

Lär känna Håkan Lindell – vår nya CIO

”Min första prioritet är att få fortsätta, tillsammans med ett härligt IT-gäng – att utveckla båd...

Xperience

Besök vårt digitala showroom och upplev våra produkter i dess rätta miljö.