Läs om Anna Hansson och hennes praktik hos oss på Axelent

 

Anna är 24 år gammal och studerar industriell organisation och ekonomi med inriktning mot logistik och ledning vid JTH (Jönköpings Tekniska Högskola). Anna bor i Jönköping men kommer ursprungligen från Skåne. Till sommaren har Anna studerat två av de tre åren av utbildningen. Under sju veckor görs en obligatorisk NFK (Näringslivsförlagd kurs), som blev hos oss på Axelent.

 

Berätta lite om din utbildning

Jag studerar alltså industriell organisation med inriktning mot logistik och ledning. Det är en väldigt bred och bra utbildning, den innehåller både de ekonomiska delarna samtidigt som den mestadels riktar sig åt ingenjörshållet. Därav kommer jag som student ha en god bas inför arbetslivet.

Vad är det med just den här utbildningen som lockade dig?

Jag arbetade tidigare på ett E-handelslager som lagerarbetare där fick vi en ny driftschef, och då blev jag intresserad av hans yrkesroll och vad han arbetade med. Han hade ingen utbildning utan arbetat sig upp till sin roll. Jag tänkte det måste finnas en snabbare väg och därav började jag söka på logistikutbildningar.

Logistik är ett intressant område att läsa om eftersom det är så brett, logistik finns i alla företag. Sen tycker jag det är intressanta områden för det handlar så mycket om att hitta lösningar, att få låta hjärnan arbeta och se förbättringsmöjligheter.

När jag hittade just den här utbildningen tyckte jag den passade för den gav en så bra bredd genom att även inkludera studier i marknadsföring, inköp, arbetsmiljö och kunskap om både B2B och B2C som några exempel.

Hur kom du i kontakt med just Axelent för din praktik?

Ni besökte mässan Karriärum på skolan och då tog jag chansen att komma fram och prata med er. Jag fick återkoppling via e-post och det ledde sedan till en intervju och slutligen en erbjuden praktikplats.

Varför görs denna praktik?

Syftet med den här kursen är att vi ska komma ut till ett företag för att koppla teorin i studierna till det verkliga arbetslivet. Förutom att det ger oss fördelaktiga erfarenheter från arbetslivet redan under studierna, så får även skolan lärdomar om vilka kunskapsluckor det finns så att de kan komplettera och utveckla sin utbildning hela tiden. Det gynnar båda sidor.

JTH är unika med att göra detta med praktiken till en obligatorisk kurs, vilket var en av anledningarna till att jag valde just den utbildningen. Det ger goda erfarenheter när det snart är dags att söka arbete.

Kan du berätta lite om vad du har fått göra här?

Jag har haft mest fokus på att lära mig om flöden både inom produktion och i lager. Jag har till exempel fått titta på hur flödet av en container ser ut, liksom flödet av en kundunik order. Men jag har också fått besöka alla avdelningar och intervjua avdelningschefer och fått lära mig om deras yrkesroller. Det har gjort att jag fått en bra bild av hur allt hänger samman, hur samarbetet ser ut, helt enkelt fått analysera och skapa mig en bild av hur hela företaget fungerar.

Vad har du fått för bild av Axelent som arbetsplats?

Jag har fått ett väldigt bra och välkomnande bemötande. Alla är väldigt sociala och trevliga, vilket gjort att man har känt sig som en del av arbetsplatsen. Det har gjort det så mycket enklare att komma runt och få träffa alla, då alla också tagit sig tid för att prata med mig och låtit mig vara med och vara delaktig på möten.

 

Anna Hansson

Relaterade artiklar

Hitta fler resurser och Om Axelent

Hur möter vi framtidens rekryteringsbehov inom tekniska yrken?

Att rekrytera till industrin och tekniska yrken är en utmaning idag. Vi har pratat med Cecilia Da...

We are Axelent – Russel Harris

Russel Harris har arbetat för Axelent i drygt 5 år. Hans första roll på företaget var som Europea...

We are Axelent - Lär känna Kurt Rosenberg

Kurt Rosenberg anslöt till Axelent-familjen i maj 2023 som Key Account Manager för våra agenter....

Lär känna Håkan Lindell – vår nya CIO

”Min första prioritet är att få fortsätta, tillsammans med ett härligt IT-gäng – att utveckla båd...

Xperience

Besök vårt digitala showroom och upplev våra produkter i dess rätta miljö.