Emil tar nästa steg mot tjänsten som lageransvarig på Axelent Safe-X

Emil Rask - Lageransvarig Axelent Safe-X)

 

Hur allt började på Axelent

Emil har arbetat på Axelent i ungefär sex år totalt, och inledde sin bana som orderplockare kvällstid i tretton månader. Därefter var Emil säljare på ett annat bolag men kom efter nio månader tillbaka till Axelent och då som orderplockare fast på dagtid 2015. Efter ungefär ett år gick Emil över till rollen som teamledare på lagret. Emils ansvar var dels att vara delaktig i det dagliga arbetet, men successivt övergick tjänsten alltmer till att även bestå av administrativa uppgifter där en stor del handlade om kontroll av den dagliga driften.

Senaste åren

November 2018 började Emil på kundtjänst i Team Yellow och är den tjänst han kommer från närmst inför den nya tjänsten i augusti. På kundtjänst ritar och planerar han celler till kunder. Många gånger handlar det om att rita upp något från scratch. Arbetet handlar om att ta hänsyn till många parametrar och ha en förmåga att kunna möta kundens behov på bästa sätt. Under tiden Emil arbetade på lager hanterade han ofta de mer udda och ovanliga produkterna, och likaså avspeglar sig det i hans arbete på kundtjänst. Han tar gärna sig an de lite ovanliga och specialanpassade lösningarna som kan vara kluriga att lösa, det ser han som en rolig utmaning. Genom den planeringen kan kunden få en helt komplett ritning med mått, produkter och kostnader sammanställt.

Vad är det som gör att du stannat kvar här?

- Familjen! är det första Emil utbrister. Det känns som vi är som en stor familj, att jag stannat kvar här är helt klart till stor del på grund av alla goa kollegor. Det finns en speciell sammanhållning här. Det finns aldrig problem, bara möjligheter!

Augusti 2020 tar Emil nästa steg mot tjänsten som lageransvarig på Axelent Safe-X.

 

Hur ser du på din nya roll?

- Väldigt intressant! Det är givetvis med lite skräckblandad förtjusning, men så är det ju alltid när man ska göra något nytt. Det känns väldigt kul att få komma tillbaka inom logistikbiten. Jag blir gärna rastlös av att sitta still så jag har gärna ett jobb där jag får vara i farten. Det känns nytt och fräscht med både en ny tjänst och nya lokaler.

- Det är just den här möjligheten man får att växa inom Axelent som gör det inspirerande att stanna kvar, jag hade aldrig bytt tjänst om det inte var inom samma bolag.

Vad är dina förväntningar på den nya tjänsten och vad ser du mest fram emot?

- Jag kommer med många idéer genom mina erfarenheter, det känns som en möjlighet att få börja helt på nytt och planera något helt från start vad gäller bland annat planering av gods och flödet på det nya lagret. Det känns som en nytändning!

- Jag ser mycket fram emot att få jobba med och lära mig om nya produkter. Att kunna planera för hur vi ska packa dem för att de ska hanteras så säkert som möjligt för att skydda godset, och samtidigt för en så bra kostnad som möjligt. Jag kommer få vara med och se hur vårt nya lager växer fram och det känns spännande att få vara delaktig i den resan redan från starten.

5 snabba med Emil Rask

Storstad eller landet?
Landet.

Aktiv eller slappa?
Aktiv.

Äta ute eller hemma?
Hemma.

Favoritplats?
London! Har säkert varit där 20-25 gånger.

Dold talang?
Har riktigt bra minne särskilt för siffror! Ibland fastnar det onödigt mycket information men ibland kan det komma till nytta!

Relaterade artiklar

Hitta fler resurser och Om Axelent

18 nov 2021 • Om Axelent

We Are Axelent – Patrick Rommel – Marknadsassistent för Axelent Tyskland

"En attraktiv möjlighet för mig och nästa steg i min arbetskarriär."

28 okt 2021 • Om Axelent

We Are Axelent - Johan Jartelius – IT-chef för Axelent Group

Det händer otroligt mycket på kort tid, så det är en minst sagt en spännande roll jag fått.

26 okt 2021 • Om Axelent

Innovation och hållbarhet får genomslag i hela verksamheten

Axelent hade inte varit där de är idag – de hade inte vunnit globala marknadsandelar, haft stora...

12 okt 2021 • Om Axelent

Personerna bakom dörren

Axelents innovation bygger på bra idéer och att tänka enkelt. Följ med på resan och se hur en ny...