Väx med Axelent

Made in Hillerstorp. Born global. Axelents produkter tillverkas i hjärtat av företaget: Hillerstorp, Småland, Sverige. Och från samma ställe kommer en snart lika konkret del av företaget som stålet i maskinskyddet: den unika Axelentandan.

Cecilia Davidsson2 800X530px)

 

Kraven på ett företag är idag större än någonsin: det handlar om ett adekvat hållbarhetstänk och genomarbetade miljöpolicys likväl som om den enskildes personliga utveckling. Cecilia Davidsson, som varit på Axelent i Hillerstorp i 20 år och idag sitter som HR-chef, förklarar:

– Vi gick från 25 anställda 1999 till 150 anställda, i Hillerstorp, nu år 2019. Vi har alltid jobbat globalt, men finns representerade i fler länder och är en tydligare global koncern idag. Vi har fått växa mycket kompetensmässigt under dessa år. Större företag innebär fler anställda och nya positioner, men trots att vi finns i allt fler länder är vi fortfarande made in Hillerstorp, berättar hon.  

Internationellt handlar arbetet främst om försäljning, lager och logistik. All utbyggnad globalt till trots – produktionen ligger stadigt i de småländska skogarna.

– Vi är stolta över allt, våra internationella framgångar likväl som vår produktion. Och just produktionen vill vi visa upp för kollegorna världen över, säger Cecilia innan hon yttrar de magiska orden:

– För Axelentandan byggs från hjärtat och hjärtat finns i Hillerstorp. 

Personal2 800X530px

 

En HR-chef ansvarar för personalfrågor som rekrytering, introduktioner och kompetensutveckling liksom för löner och förmåner. Sedan handlar mycket om ledar- och medarbetarskap, alltså att coacha alla i deras roller. I ett växande företag som Axelent är mycket av jobbet kopplat till organisationsförändringar – human resources handlar om utveckling.

– Det blir allt svårare, men är samtidigt lika viktigt, att hitta rätt person till rätt funktion. Rekryteringen är en viktig del och nästa steg handlar om att snabbt få en bra introduktion och förstå hur allt hänger ihop. Därefter handlar det om att utveckla och växa med sin tjänst och med företaget. Och inom Axelent är vi bra på att utveckla kompetens, säger Cecilia.  

På Axelent söker man alltid internt innan en tjänst går ut. Flertalet goda exempel finns, som Marcel Darroch-Davies, som började på lagret i England vid 16 års ålder och sedan under snart 20 år både flyttat runt och upp med Axelent som arbetsgivare – varit VD på Axelent Ltd, tf VD i Italien, europeisk försäljningschef. Marcel går nu in som VD för Axelent Safe-X och flyttar med familjen till Sverige. Sedan finns även Andreas Gotmark, som jobbat för Axelent i USA samt Tyskland för att sedan komma tillbaka till Sverige och Hillerstorp som försäljningschef. Detta sammanfattas under Axelents devis Grow with us, möjligheten till en karriär inom företaget.

– Vi är stolta över vårt tänk, vår modell. Vi är Axelent, vi är bra på detta. Vi är duktiga på att utveckla personer och se en långsiktighet, vi utvecklar medarbetare på plats. Grow with us innebär att vi samlat allt under ett begrepp, säger Cecilia Davidsson. 

Personal4 800X530px)

 

För att reda ut begreppen: vad är då Axelent Academy?
– Axelent Academy är en del av detta, men som vi även går ut med till våra dotterbolag runtom i världen. Vi tar dem till Hillerstorp och visar dem hjärtat av företaget. Det ger en tillhörighet samt en förståelse för företagets grund och värderingar.

När startades det?
– För drygt fem år sedan. Sedan dess har vi haft våra kollegor från Thailand, USA, Japan, Australien, med flera, här. De är de mest långväga kollegorna. Det hela började med ett utbyte mellan länderna för att utveckla kundtjänst, men växte till något så mycket större.

Om vi då ska återknyta till där vi började, i hållbarhet och miljötänk. Axelent har en code of conduct som tydligt specificerar tänket runt hållbarhet och miljö. Den går som en röd tråd, från personalintroduktionen och genom företaget, hela vägen. Den finns även med internationellt via Axelent Academy – alla får ta del av the spirit of Axelent, världen över. 

För det är Hillerstorpsluften som bygger Axelentandan. Made in Hillerstorp. Born global. Och har man bara Axelentandan i sig är allt möjligt. 

 

Relaterade artiklar

Hitta fler resurser och Om Axelent

Hur möter vi framtidens rekryteringsbehov inom tekniska yrken?

Att rekrytera till industrin och tekniska yrken är en utmaning idag. Vi har pratat med Cecilia Da...

We are Axelent – Russel Harris

Russel Harris har arbetat för Axelent i drygt 5 år. Hans första roll på företaget var som Europea...

We are Axelent - Lär känna Kurt Rosenberg

Kurt Rosenberg anslöt till Axelent-familjen i maj 2023 som Key Account Manager för våra agenter....

Lär känna Håkan Lindell – vår nya CIO

”Min första prioritet är att få fortsätta, tillsammans med ett härligt IT-gäng – att utveckla båd...

Xperience

Besök vårt digitala showroom och upplev våra produkter i dess rätta miljö.