Axelent ger anställda möjlighet att växa

Redan som 16-åring valde Marcel Darroch-Davies att hoppa av sin ingenjörsutbildning på college, då han erbjöds en praktikplats på Axelent Ltd. I april 2019 tillträdde han sin nya tjänst som VD för Safe-X i småländska Hillerstorp. En karriärresa som går att applicera på Axelents devis ”Grow with us”.

Steget från uppväxten i pittoreska Marlborough i södra England till VD-poster runt om i världen, med stora och viktiga beslut i styrelserum, har givetvis inte skett över en natt. Hans tidiga ingenjörsdrömmar kom från fallenheten och intresset för ritningar. Och det var just designkunskaperna som Axelent direkt lade märke till hos den då lovande tonåringen.

Idag blickar Marcel Darroch-Davies som 35-åring tillbaka på ett drygt halvt liv i Axelents tjänst. En tålmodig och strävsam färd mot yrkesmässig framgång, där ansträngning alltid noterats och belönats.

– Jag tror att jag har en förståelse för hur styrelsebeslut kommer att påverka alla du jobbar med. Hela vägen fram till de som jobbar på lagret. Så det är värdefullt att ha gjort denna resa och ges möjlighet att utvecklats. Det är för mig Axelentkulturen – att uppskatta anställda som anstränger sig, säger Marcel Darroch-Davies.

MARCEL 800X530)

 

Det finns gott om exempel på personer som under Axelents devis ”Grow with us” getts möjlighet till att göra karriär inom företaget. Både på nationell och internationell nivå. Hela tiden med ett långsiktigt tänkande som grundidé, att både se och ge företagets anställda chanser till utveckling. Och därifrån sy ihop allt till en global väv av möjligheter, där Axelent ständigt blickar framåt mot nästa steg. Att de anställda växer och utvecklas tillsammans med sin arbetsgivare, vilket gör Axelent till ett slags multinationellt familjeföretag.

– Genom att alltid försöka rekrytera internt till nya tjänster gör att det verkligen sitter en familjekänsla i Axelents väggar. Folk stöttar och pushar varandra hela tiden. Jag kan i princip ringa vem som helst dygnet runt om något skulle inträffa. Det är både en frihet och en trygghet, menar Marcel Darroch-Davies.  

Personal2 800X530px

 

Med sina snart 20 år inom Axelent-familjen har han sett delar av företagets framväxt från första bänkrad. Hur de anställda hos Axelent UK på några år växte med 700 (!) procent. Hur han upplevt ständig peppning att fortsatt kunna utvecklas internt, det som samlats under begreppet ”Grow with us”.

– Jag har ju rest och jobbat med både Stefan Axelsson och Andreas Gotmark. De har gjort liknande resor, getts möjlighet att både jobba hemma i Sverige och utomlands. Även det säger mycket om Axelent som företag, säger Marcel Darroch-Davies.

För honom har senaste åren har inneburit mycket resande, med världen som arbetsplats. Detta har bland annat innefattat tjänster som europeisk försäljningschef och de senaste 18 månaderna som tf VD i Italien. Därför ser Marcel fram emot det lugnare livet i Hillerstorp utanför Värnamo. Hela familjen kommer flytta med till Småland senare under 2019. Och redan nu har han en favoritsyssla att se fram emot.

– HV71, det är det enda laget för mig! Jag är inte som de flesta andra engelsmän som brinner för fotboll. Ishockeyn har alltid varit min sport och passion. Så det ska bli skönt att bo närmre mitt favoritlag, skrattar Marcel Darroch-Davies.

Relaterade artiklar

Hitta fler resurser och Om Axelent

Hur möter vi framtidens rekryteringsbehov inom tekniska yrken?

Att rekrytera till industrin och tekniska yrken är en utmaning idag. Vi har pratat med Cecilia Da...

We are Axelent – Russel Harris

Russel Harris har arbetat för Axelent i drygt 5 år. Hans första roll på företaget var som Europea...

We are Axelent - Lär känna Kurt Rosenberg

Kurt Rosenberg anslöt till Axelent-familjen i maj 2023 som Key Account Manager för våra agenter....

Lär känna Håkan Lindell – vår nya CIO

”Min första prioritet är att få fortsätta, tillsammans med ett härligt IT-gäng – att utveckla båd...

Xperience

Besök vårt digitala showroom och upplev våra produkter i dess rätta miljö.