I över 30 år har Bridgestone World Solar Challenge välkomnat frivilliga från hela världen till Australien för att testa gränserna för teknisk innovation och resa genom Australiens vildmark i ett fordon som bara drivs av solens energi.

Tävlingen som gick av stapeln igår sträcker sig 3 000 km från Darwin till Adelaide med team bestående av högskolestudenter och gymnasieelever från över 30 länder. Dessa studenter och deras supportteam har uppnått storhet genom att konstruera och bygga ett fordon med sina egna händer för att sedan driva det över några av världens mest utmanande landskap.

JU Solar Team Car

 

Drew Hoxey, försäljningschef, Axelent Australia;

”Axelent Group är huvudsponsor för JU Solar Team som består av 17 studenter från Jönköpings universitet och bilen har fått namnet Axelent.”

”Teamet från JU kommer att möta tuff konkurrens från andra universitet runt om i världen. Loppet startade i Darwin igår i riktning mot Adelaide; vilket är lämpligt eftersom det är där Axelent Australien är baserat. Flera tidigare medlemmar från JU Solar Team är nu anställda i Axelent Group, så det är ett fantastiskt initiativ som Axelent Group stödjer och vi är stolta över att ha varit där när loppet startade i Darwin med laget i spetsen, ” säger Hoxey.

"Axelent Group önskar dem all lycka till och ser fram emot att se dem i Adelaide i slutet av den 3000 kilometer långa resan över Australien."

JU Solar Team)

 

 

Tävlingen

Baserat på den ursprungliga uppfattningen att en 1000W-bil skulle slutföra resan på 50 timmar tillåts solbilar en nominell 5kW timmars lagrad energi, vilket är 10% av den teoretiska siffran. All annan energi måste komma från solen eller återvinnas från fordonets rörelseenergi. Det är utan tvekan de mest effektiva elektriska fordonen. Efter att ha gjort resan till Darwin genom att framgångsrikt ta sig igenom karantän, tull, granskning, säkerhetsinspektioner och genomförda evenemangsföreläsningar, är deltagarna redo att börja sin episka resa.

När lagen har lämnat Darwin måste de resa så långt de kan fram till kl 17:00 på eftermiddagen där de sedan slår läger i öknen var de än är. Alla lag måste vara helt självförsörjande och för alla berörda är det ett stort äventyr - som många säger; livets äventyr!

Relaterade artiklar

Hitta fler resurser och Om Axelent

Att vilja skydda andra mer än bara oss själva 

Praktiskt säkerhetstänk finns med i mycket av det man gör i sin vardag 

Säkerhet handlar om att bry sig om varandra

Sättet vi ser på säkerhet definieras av hur vi lever våra liv, det återspeglas i allt vi gör

Säkerhet och innovation går hand i hand 

Att veta att nya idéer välkomnas är något som leder till att företaget blir innovativt 

Säkerhetstänkandet driver vår innovation

Det är så vi differentierar oss som leverantör – framåtsträvande och innovatörer

Xperience

Besök vårt digitala showroom och upplev våra produkter i dess rätta miljö.

I vårt digitala showroom kan du uppleva Axelents utbud i sin rätta miljö, oavsett vart i världen du befinner dig. Utforska våra produkter genom att navigera mellan produktion, lager, automatiskt lager och utlastning. Om något särskilt fångar ditt intresse - klicka bara på produkten för att se en film, läs en artikel och lär dig mer. Vi tror du kommer gilla det lika mycket som vi!