JU Solar Team består av 17 studenter från Jönköping University. Tillsammans designar och bygger de en bil som endast drivs av solenergi. Under oktober 2019 kommer bilen som har fått namnet Axelent att deltaga i Bridgestone World Solar Challenge.

I den stundande tävlingen kommer teamet från JU att mäta sig med andra universitet runt om i världen. Ett race på hela 3022 kilometer väntar dem, tävlingen körs från norra till södra Australien, från Darwin till Adelaide. Inom Axelent Group jobbar idag flera personer som har varit delaktiga i tidigare upplagor av JU Solar Team. Som en del av sponsringen finns de tillgängliga för årets team med sin erfarenhet och kompetens inom området.

Teamet bakom solbilen

JU Solar Team består av 17 studenter från olika fackhögskolor på Jönköping University. För att effektivisera arbetet är teamet indelat i två sub-team, konstruktionsteamet och marknadsteamet. Studenterna i konstruktionsteamet har hand om allt praktiskt arbete med bilen, såsom design, mjukvara, elektronik och byggandet. Marknadsteamet underlättar ingenjörernas arbete genom att arbeta med sponsorer, logistik, event, kommunikation och marknadsföring. Tilma Lundkvist, Brand Manager för JU Solar Team, ser positivt på det nytecknade sponsoravtalet med Axelent Group:
– Det känns jättekul att Axelent Group är vår huvudsponsor! Med deras breda kompetens och fantastiska engagemang känns det extra tryggt att gå in i slutspurten inför Bridgestone World Solar Challenge.

Axelent Group

Axelent Group är idag en världsomspännande företagsgrupp med ca 350 anställda och verksamhet i ca 60 länder. Gemensamt för Axelent Groups bolag är missionen att göra industrin konkurrenskraftig, säker och lönsam genom automatisering, säkerhet, effektiva rutiner, funktion och kompetens.

Stefan Axelsson, exportchef på Axelent, om samarbetet:
– Förnybar energi ligger oss varmt om hjärtat, Axelent har genom åren investerat i vindkraft motsvarande vår elförbrukning. Vi kommer att vara involverade under hela resan, från planeringsstadiet fram till tävlingen i Australien. Teamet bakom solbilen är alla drivna och duktiga inom sina respektive områden. Vi är glada över möjligheten att lära känna dem och hoppas att vårt samarbete kan fortsätta även efter deras examen.

Richard Skogward, vd på Axelent Engineering, ser likheterna mellan sitt företag och JU Solar Team:
– Vi brukar säga att vi skapar verkligheten innan den inträffar. Det är precis vad JU Solar Team gör, med sin solbil visar de att framtiden redan är här. Det är ingen tillfällighet att flera av de som har varit en del av tidigare solbilsprojekt har gått vidare till att jobba för oss.

Pressrelease JU Solar Team

 

Mer information

Stefan Axelsson, exportchef, Axelent AB
stefan.axelsson@axelent.se
0370-37 37 32

Relaterade artiklar

Hitta fler resurser och Om Axelent

10 jun 2021 • Om Axelent, Sponsring

Sponsring som gör skillnad

För Axelent betyder sport rättvisa, sammanhållning, spänning och känslor. Genom sitt stöd av lova...

24 mar 2021 • Om Axelent, Sponsring

Hur påverkas livet för en idrottare under pandemin?

Lyssna till Ferry Svan, Lina Boqvist och Anna Seidel och Johannes Rydzek-  några av alla de idrot...

9 apr 2020 • Om Axelent, Sponsring

Axelent sponsrar Lina Boqvist

Vi på Axelent älskar sport, men ännu mer brinner vi för att stötta lovande idrottare på deras väg...

17 dec 2019 • Om Axelent, Sponsring

Ferry Svan historisk i sitt första VM!

Tre personliga rekord, nordiskt rekord och en historisk sjundeplats är ett kvitto på att Svan är...