We Are Axelent - Ruben Geenen - Försäljning på Axelent Belgium

Ruben Geenen bor i Merksplas i Belgien och började sin resa hos Axelent i september 2022. Men Ruben har haft mycket kontakt med Axelent genom åren i sin tidigare tjänst. Han har alltid haft en positiv bild av företaget och personalen, vilket gjorde det till ett enkelt val för honom att ansluta sig till Axelent när lanseringen av X-Protect var ett faktum.

 

Berätta om dig själv och din bakgrund?

Mitt namn är Ruben Geenen och jag är 45 år gammal, bor med min fru och vår 9-årige son. På min fritid tycker jag om att laga mat, speciellt hemlagad pizza gjord i min italienska pizzaugn. Jag tycker också om sport och speciellt cykling när det finns tid för det. Vi som familj tycker också mycket om att resa. De resmål jag gillade mest var Thailand och Australien. Det jag tycker mest om med att resa är att vara spontan och se vart resan tar dig. Jag har besökt ett 50-tal länder totalt, men ännu inte Sverige. Jag hoppas planen för nästa år är att besöka Axelent HQ i Hillerstorp. 

 

Vad var ditt första intryck av företaget Axelent? 

Mitt intryck av Axelent var att det alltid fanns en bra känsla när man träffade Axelent. Människorna är glada och professionella, de vet verkligen vad de gör och det har gett Axelent gott rykte i Belgien. Det imponerade på mig innan jag började jobba här, och jag såg också detta som en chans till en ny utmaning för mig. 

 

Hur ser en typisk arbetsdag ut för dig? 

Jag vaknar 05.30 på morgonen och tar en kopp kaffe. Vi har en liten pudelvalp som jag måste ta ut på en promenad på morgonen. Vid 07-tiden kliver jag in i min bil och påbörjar färden till min första kund. 

När man jobbar med att resa runt till kunder, vilket jag gör, måste man börja dagen tidigt eftersom det är trafikkaos i Belgien. Det är vanligt att man äter frukost i bilen och om jag har tur är jag hemma vid 18-tiden på kvällen efter en arbetsdag. Sedan är det dags för lite familjetid och middag. Runt 20.00 börjar jag svara på mejl och förbereder mig inför nästa dag. 

Att arbeta som säljare innebär att varje dag ser annorlunda ut. Du vet inte hur dagen kommer att te sig när du vaknar på morgonen och det är det jag gillar med jobbet. Jag är ansvarig för hela Beneluxområdet, så min roll täcker ett stort geografiskt område. Vissa kanske inte gillar den resande delen av jobbet, men det passar mig eftersom jag inte gillar att sitta vid ett skrivbord hela dagen. 

 

Ditt fokus är vårt påkörningssortiment X-Protect - vad är ditt första intryck av det? 

Det gör mig väldigt glad att se vad Axelent har skapat. Modulariteten är något vi inte ser hos konkurrenterna, så det är ett mycket starkt försäljningsargument. 

Jag gillar också den enkla installationen av produkten, vilket möjliggör flexibilitet för kunderna att installera den själva om de föredrar det. Jag är också imponerad av styrkan hos produkten vid testanläggningen. Att ha produkterna i lager är också något väldigt positivt att erbjuda kunderna. 

 

Hur har produkterna tagits emot av kund? 

Sortimentet har välkomnats på ett mycket bra sätt under dessa första månader efter lanseringen. Vi har redan haft några stora projekt vilket är väldigt positivt. Vi hade till exempel ett projekt med 300 meter av vårt skyddsräcke för fotgängare. 

Det har varit otroligt kul att se det enorma intresset för produkten även om detta är ett helt nytt produktsegment för Axelent. 

 

Vilka är dina visioner för X-Protect framåt? 

Det finns många aktörer inom detta område på marknaden, men med vårt breda sortiment av produkter kan vi erbjuda allt från samma leverantör, och därför också underlätta för kunden. 

 

Säkerhet är vår kärnverksamhet, vad tänker du på när man nämner ordet säkerhet? 

Säkerhetsåtgärder är alltid närvarande i vårt dagliga liv. Till exempel, när jag behöver utföra något hantverk i hemmet så tar jag genast med mig hörselskydd till min son. 

När det kommer till våra roller på jobbet måste vi vara förebilder – så när jag besöker en kund bär jag rätt säkerhetsutrustning och kläder. Jag kan se att säkerhetsnivån kan variera, så då gäller det att föregå med gott exempel. Det handlar trots allt om sunt förnuft och se säkerhet som ett av de viktigaste verktygen för oss människor, både i vår arbetsmiljö och i hemmet.

Relaterade artiklar

Hitta fler resurser och Om Axelent

Celina Rösen gör sitt examensarbete inom Production Engineering och Management för Axelent Solutions på Axelent AB

Celina Rösen genomför en analys av produktionslinje, tidsstudier, identifiering av problemområden...

Hur möter vi framtidens rekryteringsbehov inom tekniska yrken?

Att rekrytera till industrin och tekniska yrken är en utmaning idag. Vi har pratat med Cecilia Da...

We are Axelent – Russel Harris

Russel Harris har arbetat för Axelent i drygt 5 år. Hans första roll på företaget var som Europea...

We are Axelent - Lär känna Kurt Rosenberg

Kurt Rosenberg anslöt till Axelent-familjen i maj 2023 som Key Account Manager för våra agenter....

Safety Design

Ta en titt på vår nya ritapplikation Axelent Safety Design - det enkla sättet att designa säkerhet.

Upptäck enkelheten med vår intuitiva ritapplikation, perfekt för att smidigt skapa säkerhetslayouter. Safety Design erbjuder ett omfattande utbud av produkter, från maskinskydd till skyddsräcke för fotgängare, som täcker alla aspekter av säkerhet i maskin- och lagermiljöer. Omfamna en säkrare arbetsplats med Safety Design, där säkerhet möter enkelhet.