7 utflyktsmål nära Hillerstorp

Magiska Småland är fylld av spännande platser. I trakterna runt Hillerstorp finns en mängd roliga utflyktsmål, med mycket historia som passar såväl barn som vuxna. Här är en lista på sju exempel att kika närmare på!

High Chaparral)

 

1. Töllstorps industrimuseum
Strax norr om Gnosjö ligger Töllstorps industrimuseum, som erbjuder en spännande resa tillbaka den småländska historien. På gården Töllstorps ägor låg under 1700- och 1800-talet flera småindustrier som drevs av vattenkraft. Här kan du se hur tillverkningen av allt från räckhammare och metallduk till hårnålar och hönsglasögon gick till, jätteintressant!

2. High Chaparral
En klassiker som aldrig är tråkig. Bli en del av Vilda Västern-tiden: råna en bank, vaska efter guld, fäktas med Zorro eller ta del av alla häpnadsväckande shower. High Chaparral är en upplevelse för hela familjen, med minnen som räcker hela livet.

Store Mosse nationalpark

 

3. Store Mosse nationalpark
Nästan 40 kilometer vandringsleder erbjuder nationalparken sina besökare. Store Mosse är Sveriges största till stora delar orörda högmosseområde söder om Lappland. Vandra genom lövklädd kulturmark, tallbevuxna rocknar eller bara stå mitt ute på mossen och insup ödemarkens tystnad.

4. Hylténs Metallvarufabrik
Småland är full av gamla bruksorter, där vackra hantverk och vardagsföremål tillverkats. Hylténs metallvarufabrik lades ner 1975, efter 100 år i bruk. Idag är det ett underbart beläget industrimuseum med bevarat gjuteri och verkstäder. 2005 fick muséet priset ”Årets industriminne” av Svenska Industriminnesföreningen.

Stall Sonakull)

 

5. Stall Sonakull
Prova på guidade ridturer genom småländsk skog. En rolig aktivitet, både för nybörjaren och de mer rutinerade. Övernatta på promenadavstånd från stallet i mysig campingstuga eller våga prova vildmarkscampingen som ligger inbäddad i den närliggande skogen.

6. Vandalorum
Några kilometer söder om Hillerstorp ligger Vandalorum: ett levande museum som presenterar både svenska och internationella formgivare och konstnärer. I en av Vandalorums fyra lador finns Smålands Konstarkiv, vars utställningar främst lyfter konstnärer med småländska kopplingar.

7. Scandinavian Raceway
Anderstorp motorbana, Scandinavian Raceway, är ett måste för den motorintresserade. Banan har anor som sträcker sig ända tillbaka till 1960-talet och har stått värd för otaliga arrangemang. Kolla deras schema, så du kan tajma ett besök till race-festival eller större motormöte. 

Relaterade artiklar

Hitta fler resurser och Nyheter

Tilda Wiklund tilldelades Axelents språkstipendie 2023

Axelents språkstipendie gav Tilda Wiklund möjlighet att studera spanska på Malaga Instituto i Spa...

Säkerhet är vad vi möter i vårt dagliga liv

Skydd för industri och lager som skapar säkra miljöer och underlättar arbetet 

Enkel skjutport – idealisk vid trånga utrymmen

Enkel skjutport är idealisk vid trånga utrymmen eller truckgångar - Se vår film!

Axelents karta över säkerhetsstandarder - hjälper dig att hitta rätt standard på ett kick

Vilken är rätt standard för mig? Var hittar jag ett svar på denna fråga? Finns det en standard på...

Xperience

Besök vårt digitala showroom och upplev våra produkter i dess rätta miljö.