Tilda Wiklund tilldelades Axelents språkstipendie 2023

Axelent delar årligen ut ett språkstipendiat till en elev på gnosjös gymnasieskola GKC. Det här året tilldelades Tilda Wiklund detta stipendie.

Tilda Wiklund

Tilda läste naturvetenskaplig linje med inriktning natur. Hon hade läst spanska tidigare både i högstadiet och första åren på gymnasiet och inför tredje året på gymnasiet kände hon att hon ville fördjupa sina kunskaper ytterligare. 

Hon inspirerades mycket av spansk musik, filmer och serier från spanien. Spanska är ett språk som är användbart i många delar av världen vilket öppnar upp möjligheterna för att kunna studera vidare utomlands även efter studenten.

Tilda hade även kontakt med en tjej som hade fått samma stipendie ett par år tidigare, och chansen att själv kunna ta emot stipendiet gav också motivation för att studera vidare det tredje året. Cecilia Davidsson, HR-chef på Axelent delade ut språkstipendiet till Tilda i samband med hennes student på GKC i juni 2023. Tilda hade valts ut av sina lärare som den främsta kandidaten för i år. Stipendiet innebar att få en resa till Malaga Instituto i Spanien för att studera spanska. Väl på plats möttes hon av andra elever från Storbritannien, USA, Frankrike, Polen och Turkiet och de hade mycket utbyte av varandra. De diskuterade mycket kring deras länders kulturer på spanska vilket gav ett stort personligt engagemang och kontakt.

Studenterna bodde precis intill skolan på ett internat och tillsammans kunde de stötta varandra och möjliggjorde att de lärde känna varandra och att många blev vänner efter resan.Tilda säger att stipendiet inte bara möjliggjorde denna resa till Spanien och att kunna utveckla språket utan även att få utvecklas på ett personligt plan där hon fått en större trygghet i att som ung ha klarat av att resa på egen hand, skapat nya relationer och fått en erfarenhet som hon bär med sig i livet.

Bilder skolan Malaga Instituto i Spanien

Tilda har nu tillsammans med några vänner rest till Frankrike för att söka jobb. Tildas plan är att kunna använda sig av spanska språket som i grunden liknar franskan och därmed lära sig ytterligare ett språk. Tanken är att få jobba på yachter och därmed få fortsätta att leva utomlands och utvecklas.


Vi önskar Tilda stort lycka till i framtiden!

Relaterade artiklar

Hitta fler resurser och Nyheter

Säkerhet är vad vi möter i vårt dagliga liv

Skydd för industri och lager som skapar säkra miljöer och underlättar arbetet 

Enkel skjutport – idealisk vid trånga utrymmen

Enkel skjutport är idealisk vid trånga utrymmen eller truckgångar - Se vår film!

Axelents karta över säkerhetsstandarder - hjälper dig att hitta rätt standard på ett kick

Vilken är rätt standard för mig? Var hittar jag ett svar på denna fråga? Finns det en standard på...

7 utflyktsmål nära Hillerstorp

Magiska Småland är fylld av spännande platser. I trakterna runt Hillerstorp finns en mängd roliga...

Xperience

Besök vårt digitala showroom och upplev våra produkter i dess rätta miljö.