Ståltråd med historia

Hörle Wire har en historia som sträcker sig 102 år tillbaka i tiden. I februari år 2018 var det nära att allt fick ett abrupt slut. Delar av den 20 000 kvadratmeter stora anläggningen brann ner. Hur mår företaget idag? Vi träffade HW:s vd och produktionschef för att stämma av läget.

Axelent och Hörle Wire har ett samarbete som sträcker sig flera år tillbaka i tiden. Ömsesidig respekt för varandra har givit ett samarbete som Jesper Bundgaard, vd på HW, hellre vill beskriva som ett partnerskap. Partnerskapet är också en av anledningarna till att Axelents produkter återfinns i den nyuppförda anläggningen. Såväl maskinskydd som påkörningsskydd finns på plats.

Hur fungerar samarbetet med Axelent?

– Samarbetet med Axelent fungerar utmärkt. Vi befinner oss lite i samma sits båda två. Vi levererar inte enbart till Axelent, utan även till andra aktörer i samma bransch, precis som Axelent köper tråd av fler leverantörer än bara oss, berättar Jesper.

Markus Sykora, produktionschef, fyller i:

– När vi köper maskiner följer ofta maskinskyddet med på köpet, men för två år sedan köpte vi flera kilometer nätväggar av Axelent och var nöjda med det. Så kom branden och allting ställdes på ända. 

När vi vid återuppförandet av anläggningen beställde nya maskiner, gjorde vi det mer enhetligt än tidigare. Istället för att ha maskiner från flera olika tillverkare beslutade vi oss för att använda oss av en och samma leverantör för att få bättre logistik när det gäller både reservdelar och service. 

Samma princip låg till grund för valet av maskinsäkerhet tillsammans med en önskan om lokal närvaro. Axelents erbjudande innebär att de är en helhetsleverantör när det gäller skydd för maskin och inredning, vilket passade perfekt i vår nya filosofi.

Image

Hur har branden påverkat er?

– Låt oss säga så här. Branden påverkade oss alla på olika sätt. Det har varit ett tufft kapitel för många men nu vänder vi blad och ser långsiktigt framåt, berättar Jesper.

– Vi har en anläggning som fungerar utomordentligt bra. Den nya planlösningen består visserligen av färre produktionslinjer, men de är både snabbare, modernare och mer driftsäkra. Även ordningen på linjerna är ändrad och vi har idag ett mer effektivt flöde genom hela fabriken, säger Markus.

Vad kan ni säga om Axelents produkter?

– Först och främst är det lustfyllt att få en omedelbar koppling mellan vår produkt och maskinskyddet. Axelents nätväggar är i bästa fall tillverkade av vår tråd, och att då se våra maskiner dra tråd bakom Axelents maskinskydd tydliggör vårt samarbete på ett strålande sätt. Ställer en besökare frågan om vad vår tråd kan användas till – kan jag bara lägga handen på maskinskyddet, säger Jesper nöjt.

– En annan favorit är påkörningsskyddet som sitter runt våra pelare. Vi har redan haft nytta av dem och vi har till och med bytt ut skadade delar. Fantastiskt smidigt och bra! En tredje favorit är de rundade hörnen som vi har valt till några av våra maskinskydd (X-Guard Contour).

 

Vill du hellre läsa X-News i PDF-format?

Läs hela X-News här!

Relaterade artiklar

Hitta fler resurser och Nyheter

Välkommen till Axelent Xperience – vårt digitala showroom

Upptäck, utforska och njut. Säkerhet har aldrig varit mer inspirerande! 

Upplev, utforska - njut. Säkerhet har aldrig varit mer inspirerande!

Välkommen in i vår nya, virtuella värld - där inspiration blandas med kunskap. 

Är du redo för en helt ny upplevelse av säkerhet?

Nästa vecka lanseras Axelent Xperience! 

Nu är den här - nya utgåvan av tidningen X-News nr 2 2021

Det här numrets tema är maskinsäkerhet. Trevlig läsning!

Xperience

Besök vårt digitala showroom och upplev våra produkter i dess rätta miljö.

I vårt digitala showroom kan du uppleva Axelents utbud i sin rätta miljö, oavsett vart i världen du befinner dig. Utforska våra produkter genom att navigera mellan produktion, lager, automatiskt lager och utlastning. Om något särskilt fångar ditt intresse - klicka bara på produkten för att se en film, läs en artikel och lär dig mer. Vi tror du kommer gilla det lika mycket som vi!