Karin Sandén Ahlqvist tillträder som VD för Axelent

Karin Sandén Ahlqvist har utsetts som ny VD för Axelent AB. Karin har sedan 2019 varit Marknadschef för koncernen och de sista 12 månaderna varit vice och tillförordnad VD. Dessförinnan var Karin Marknadschef för Bufabkoncernen under drygt sju år. Karin efterträder Amanda Hilding som fortsätter som aktiv delägare, samt arbeta med Axelent Groups övergripande koncernarbete.  

Karin Sandén

- Vi har lärt känna Karin och jobbat nära henne under flera år och vi har ett stort förtroende för henne. Hon har strategisk kompetens, affärskänsla och en förmåga att kommunicera internt och externt. Vi som ägare och styrelse känner en trygghet i att Karin leder Axelent in i framtiden och utvecklar Axelent till ett ännu starkare bolag. Vi önskar Karin lycka till, säger Mats Hilding, styrelseordförande Axelent Group. 

- Jag känner mig mycket glad och hedrad över förtroendet att fortsätta leda Axelent framåt. Mina första år med Axelent har varit intensiva men väldigt spännande. Jag är imponerad över vad hela teamet på Axelent har åstadkommit. Axelent har en stark position på marknaden och är ett fantastiskt varumärke, säger Karin. 

Det senaste året har Axelent genomgått en större strategisk förändring som har satt fokus på utveckling och synergier genom hela Axelent AB koncernen.  

- Det är viktigt att vi som företag är öppna för förändringar för att kunna möta de utmaningar som framtiden för med sig. Samtidigt är det också viktigt för oss att bevara våra styrkor, traditioner och värderingar som har varit en del av vår historia och som har format oss till det företag vi är idag. Det är en balansgång som kräver mod, kreativitet och en djup förståelse för vår historia och vår kultur.

Jag ser fram emot att Axelent ska växa sig ännu starkare och att få utveckla det team som vi har. Att växa är en del av vårt DNA. Vi kommer fortsätta vara modiga och passionerade genom att pusha branschen och vi kommer fortsätta leverera säkra arbetsmiljöer till hela världen. De gör mig stolt att få fortsätta representera Axelent och det vi står för, säger Karin. 

Relaterade artiklar

Hitta fler resurser och Nyheter

Välkommen till det senaste av säkerhetsinnovation och vårt mångsidiga stötskyddssystem. Använd vå...

Förenkla din säkerhetsdesign med vårt användarvänliga gränssnitt

Komplexitet ska aldrig vara ett hinder för effektiv säkerhet

Lansering av Axelent Safety Design – En användarvänlig designupplevelse!

Gör dig redo att dyka in i en värld där säkerhet möter design  

Gör dig redo att utforska det outforskade

Du planerar inte bara för idag. Du designar för en säkrare morgondag. 

Safety Design

Ta en titt på vår nya ritapplikation Axelent Safety Design - det enkla sättet att designa säkerhet.

Upptäck enkelheten med vår intuitiva ritapplikation, perfekt för att smidigt skapa säkerhetslayouter. Safety Design erbjuder ett omfattande utbud av produkter, från maskinskydd till skyddsräcke för fotgängare, som täcker alla aspekter av säkerhet i maskin- och lagermiljöer. Omfamna en säkrare arbetsplats med Safety Design, där säkerhet möter enkelhet.