Web Image 800X530

 

 

  

  

Det är viktigt att föreningen och företaget jobbar mot samma mål

Det är en turbulent värld vi lever i just nu, även inom idrotten. Varje dag kommer nya restriktioner att förhålla sig till och krav på föreningarna att snabbt ställa om. Axelent har sedan några år tillbaka sponsrat det lokala hockeylaget Värnamo Hockey och vårt företagsnamn pryder fint deras anläggning ”Axelent Arena”.

Vi har intervjuat Philip Persson, ordförande i klubben, för att få veta hur de ser på läget just nu samt vilka satsningar de gjort inför säsongen. Trevlig läsning!

 

"Sponsringen betyder väldigt mycket för oss som förening. Sponsringen skapar en ekonomisk förutsättning att bedriva ungdomsverksamheten med cirka 230 barn och ungdomar utan att våra medlemsavgifter blir extremt höga. Detta hjälper oss som förening mot vårt mål - att få så många som möjligt att spela hockey så länge som möjligt."

  

I tisdags kom det nya restriktioner för Jönköpings län, vad innebär dem för er förening?
För oss innebär de nya restriktionerna att vårt damlag, herrlag samt juniorlag inte alls får träna eller spela några matcher fram till den 24:e november. Som vi vet alla så kan det komma ny information redan innan detta datum, men just nu är det detta vi förhåller oss till. Vad gäller barn- och ungdomssektionen (födda 2005 eller senare) så får de fortsätta att träna, däremot inte spela några matcher. Utöver att vi förhåller oss till de restriktioner som Folkhälsomyndigheten och Svenska Ishockeyförbundet har tagit fram, så hade vi redan innan de nya restriktionerna skapat egna regler för att försöka minimera smittspridning i arenan. Exempel på detta är att ingen får duscha efter träningarna. Man ska heller inte vistas i arenan för lång tid innan eller efter träningen.

Hur har satsningen inför säsongen sett ut?
Med tanke på den speciella situation som pandemin har fört med sig har den största och viktigaste satsningen varit att kunna genomföra säsongen på ett säkert och ansvarsfullt sätt. Dessutom har Svenska ishockeyförbundet lanserat nya spelformer för våra yngsta barn så att de istället för helplan ska spela olika sorters smålagsspel. För att detta ska vara möjligt har vi fått införskaffa en ny sarg. Ska bli roligt att följa vad denna satsning kommer att ge svensk ishockey på sikt. Målsättningen är att få så många som möjligt att spela ishockey så länge som möjligt. Vi tror att detta är en satsning som helt går i linje med vår egen målsättning.
Vårt damlag representerar i år Värnamo i damtvåan. Med en betydligt bredare trupp och 3 nyförvärv som under föregående säsong representerade Motala ska det bli roligt att följa utvecklingen för laget under säsongen. Extra kul att Jenny Strid har kommit in i laget då vi saknat målvakter i truppen som kontinuerligt kunnat vara med och träna.
Herrlaget hade föregående säsong ett resultat som inte motsvarade förväntningarna. Även om vi denna säsong startat knackigt upplever vi att vi har en trupp som ska vara med och tävla med de bästa lagen i division2. Något vi bevisade när vi i senaste matchen vann över Guts IK som är topptippade. Truppen består av 12 egna produkter varav flera juniorer som får vara med och utvecklas under säsongen.

Vi har även denna säsong en ung juniortrupp som ska bli rolig att följa. Till denna säsong har vi rekryterat flera gamla spelare som ledare vilket känns extra kul!

Hur många sponsorer/partners har ni idag?
Vi har ungefär 330 sponsorer/partners som vi jobbar med.

Hur fick ni kontakt med Axelent?
När vi anordnade vår första sponsormatch 2006 fick vi den första kontakten med Axelent. Sedan dess har vi haft ett samarbete som utvecklats över tid, bland annat med hjälp av Andreas Gotmark, säljchef hos Axelent, som under flera år var med i vår styrelse och som idag fortsatt är en del av vår förening. Vårt arenanamn är ett av resultaten kring detta arbete och något vi är väldigt stolta över!

Vad är viktigt för er i ett sponsorpartnerskap? Vad betyder sponsring för en idrottsklubb?
Sponsringen betyder väldigt mycket för oss som förening. Sponsringen skapar en ekonomisk förutsättning att bedriva ungdomsverksamheten med cirka 230 barn och ungdomar utan att våra medlemsavgifter blir extremt höga. Detta hjälper oss som förening mot vårt mål - att få så många som möjligt att spela hockey så länge som möjligt. För att lyckas med det så behöver vi också bredda samt utveckla vår verksamhet kontinuerligt. Sponsringen gör det också möjligt för oss att bedriva A-verksamheten för våra herrar och damer på den nivå som vår totala ekonomi tillåter.

Sätts det gemensamma mål tillsammans med sponsorerna?
Inte på något uttalat sätt. Här kan vi som förening bli bättre!

Vilka mervärden tycker du att Värnamo Hockey och Axelent har gemensamt?
Vårt mål är att medlemmar, föräldrar, sponsorer och besökare ska känna sig välkomna, väl bemötta och att Axelent Arena upplevs som en trevlig plats att vistas i och kring. De barn och ungdomar som tillhör vår förening ska få möjlighet att utvecklas både som ishockeyspelare och som människa. Genom denna fostran skapar vi goda arbetskamrater och medmänniskor när de tar sig ut i arbetslivet och i vårt samhälle i övrigt. Axelent är ett företag som jobbar mot samma mål, vilket är viktigt för oss. Man ska trivas på sin arbetsplats, ha roligt med sina kollegor och att partners, kunder och besökare alltid ska känna sig trygga och få ett bra bemötande. Axelent satsar på god hälsa vilket visar sig i deras investering i Axelents egna sporthall och att de är med och sponsrar såväl lokalt som nationellt.

Hållbar sponsring och långsiktiga sponsorskap, hur jobbar ni med det?
Vi försöker jobba långsiktigt med våra partners genom att skapa goda relationer och avtal som sträcker sig över flera säsonger. Det skapar en kostnadseffektivitet och seriositet för alla inblandade. Med värdeskapande relationer kommer vi att tillsammans agera långsiktigt. Vi lyssnar gärna in tankar och idéer från våra partners så att vi kan utvecklas tillsammans!

Relaterade artiklar

Hitta fler resurser och Nyheter

Axelent satsar på den nordiska marknaden och samlar all försäljning och montage i gemensamt bolag!

Axelent, en ledande helhetsleverantör av säkerhetsprodukter inom industri, bygg, lager och logist...

Erik Wiström, Försäljningschef i Norden reflekterar över 2023

2023 – Ett händelserikt år präglat av spännande möjligheter och givande samarbeten

Tilda Wiklund tilldelades Axelents språkstipendie 2023

Axelents språkstipendie gav Tilda Wiklund möjlighet att studera spanska på Malaga Instituto i Spa...

Axelight är redo för Australien och Bridgestone World Solar Challenge

Om mindre än en vecka fraktas solbilen Axelight till Australien där JU Solar Team tävlar i Bridge...

Xperience

Besök vårt digitala showroom och upplev våra produkter i dess rätta miljö.