Så väljer du rätt slagport

X-Guards slagportar finns i tre utföranden: enkel, dubbel och kombinerad. Här följer en snabbguide med fokus på hur ni enklast väljer rätt port utifrån era önskemål och behov.

Slagportarna i Axelents serie X-Guard kan snabbt och enkelt implementeras i en mängd arbetsmiljöer. Syftet att välja en slagport är att där utrymme ges skapa enkla genomfarter för både människa, gods och maskiner. Det är dock viktigt att redan i ett initialt skede identifiera och klargöra varför slagport är det optimala valet. Här är tre viktiga grundregler att tänka på.

Ladda ner som PDF

 

Enkel slagport)

 

Vad ska porten användas till?

Tänker ni att porten ska efterlikna en ”vanlig” dörr och användas som gångpassage? Då är den enkla slagporten perfekt, eftersom den på många plan liknar just en traditionell dörr. Utrymmet är det som styr valet av port: finns utrymme med en öppnande port så investera i slagport. En enkel slagport finns upp till 1.5 meters bredd och förutom som genomgång är den även ett bra alternativ som nödutgång. Portarna kan kompletteras med olika typer av säkerhetsbrytare och lås för övervakning.

Dubbel slagport

 

Vilka behov har er cell eller arbetsstation?

Finns det ett behov för en större öppning, med möjlighet att transportera pall eller större gods – men ändå behålla möjligheten för en öppnande port? Den dubbla slagporten är ett klokt nästakliv, med upp till 3 meters bredd. Bredden är delvis beroende på vilken panel och mekanism som väljs. Den dubbla slagdörren är precis som den enkla lättmonterad och går snabbt att inkorporera på er arbetsplats.

Kombinerad slag- och skjutport)

 

Bestäm ert öppningsmått och överliggande takhöjd.

Goda förberedelser är A och O i många situationer: portar i arbetsmiljö är verkligen inget undantag. Skriv ner eller skissa fram hur ni ser er arbetsstation, dess användningsområde och storlek. Betänk att slagportar i standardutförande är utrustade med ett överliggande karmrör och därför har en maxhöjd på 3 meter. Möjlighet finns dock att välja en enkel slagport utan karmrör. Möjligheten finns också att välja ”normalhöjd” på porten och till exempel använda en nätpanel som överbyggnad vid högre byggnationer. Med bra planering går det att börja i mindre skala för att enkelt uppgradera inom X-Guards serie efter behov.

Önskar ni ännu större öppningar kan det vara läge för X-Guards skjutportar istället. Kontakta oss på Axelent, så presenterar vi lösningen på era problem!  

Relaterade artiklar

Hitta fler resurser och Maskinskydd

31 aug 2021 • Maskinskydd, X-Guard, dörr

Den nya dörren som du kan koppla bort och rulla åt sidan

Den nya avtagbar slagport för X-Guard-systemet är en mobil slagport på hjul som är tänkt att anvä...

26 aug 2021 • Maskinskydd, Movie, X-Guard

Mobila avskärmningar när du behöver skärma av utrymmen eller människor

Våra mobila paneler/avskärmningar är ett flexibelt system när du behöver skärma av utrymmen eller...

12 aug 2021 • Maskinskydd, Artikel, X-Guard

Produktutveckling med sunt förnuft

Det mesta i vårt sortiment är uppbyggt utifrån två ord: sunt förnuft. Johan Axelsson, teknisk che...

17 jun 2021 • Maskinskydd, Movie, X-Guard, X-Rail, X-Store

Ny produkt

Axelents nätpaneler och skydd för industri och lager är utvecklade för att skapa säkra miljöer so...