Så väljer du rätt slagport

X-Guards slagportar finns i tre utföranden: enkel, dubbel och kombinerad. Här följer en snabbguide med fokus på hur ni enklast väljer rätt port utifrån era önskemål och behov.

Slagportarna i Axelents serie X-Guard kan snabbt och enkelt implementeras i en mängd arbetsmiljöer. Syftet att välja en slagport är att där utrymme ges skapa enkla genomfarter för både människa, gods och maskiner. Det är dock viktigt att redan i ett initialt skede identifiera och klargöra varför slagport är det optimala valet. Här är tre viktiga grundregler att tänka på.

Ladda ner som PDF

 

Enkel slagport)

 

Vad ska porten användas till?

Tänker ni att porten ska efterlikna en ”vanlig” dörr och användas som gångpassage? Då är den enkla slagporten perfekt, eftersom den på många plan liknar just en traditionell dörr. Utrymmet är det som styr valet av port: finns utrymme med en öppnande port så investera i slagport. En enkel slagport finns upp till 1.5 meters bredd och förutom som genomgång är den även ett bra alternativ som nödutgång. Portarna kan kompletteras med olika typer av säkerhetsbrytare och lås för övervakning.

Dubbel slagport

 

Vilka behov har er cell eller arbetsstation?

Finns det ett behov för en större öppning, med möjlighet att transportera pall eller större gods – men ändå behålla möjligheten för en öppnande port? Den dubbla slagporten är ett klokt nästakliv, med upp till 3 meters bredd. Bredden är delvis beroende på vilken panel och mekanism som väljs. Den dubbla slagdörren är precis som den enkla lättmonterad och går snabbt att inkorporera på er arbetsplats.

Kombinerad slag- och skjutport)

 

Bestäm ert öppningsmått och överliggande takhöjd.

Goda förberedelser är A och O i många situationer: portar i arbetsmiljö är verkligen inget undantag. Skriv ner eller skissa fram hur ni ser er arbetsstation, dess användningsområde och storlek. Betänk att slagportar i standardutförande är utrustade med ett överliggande karmrör och därför har en maxhöjd på 3 meter. Möjlighet finns dock att välja en enkel slagport utan karmrör. Möjligheten finns också att välja ”normalhöjd” på porten och till exempel använda en nätpanel som överbyggnad vid högre byggnationer. Med bra planering går det att börja i mindre skala för att enkelt uppgradera inom X-Guards serie efter behov.

Önskar ni ännu större öppningar kan det vara läge för X-Guards skjutportar istället. Kontakta oss på Axelent, så presenterar vi lösningen på era problem!  

Relaterade artiklar

Hitta fler resurser och Maskinskydd

5 tips: Såhär jämför du olika maskinskyddsofferter!

Tips på vad du ska titta efter när du investerar i maskinskydd. Vilka är nyckelvärdena?

Dubbel slagport – Lämpar sig för passage av bredare gods

Möjliggör en större öppning för bredare gods – Se installationsfilmen!

Dubbel slagport – Möjliggör en större öppning för bredare gods

Begränsat utrymme? Behov av en större öppning som lämpar sig för passage av bredare gods.

Dubbel skjutport – idealisk vid pendelkörning samt vid service av två olika utrymmen

Ska du utföra en service på två olika utrymmen med en och samma port?

Xperience

Besök vårt digitala showroom och upplev våra produkter i dess rätta miljö.

I vårt digitala showroom kan du uppleva Axelents utbud i sin rätta miljö, oavsett vart i världen du befinner dig. Utforska våra produkter genom att navigera mellan produktion, lager, automatiskt lager och utlastning. Om något särskilt fångar ditt intresse - klicka bara på produkten för att se en film, läs en artikel och lär dig mer. Vi tror du kommer gilla det lika mycket som vi!