Axelent X-Guard – Ett modulärt och effektivt maskinsydd

Arbetsplatssäkerhet och skydd för både maskiner och personal är av yttersta vikt inom industrin och tillverkningssektorn. För att möta dessa behov har Axelent utvecklat ett  innovativt och effektivt maskinskydd, X-Guard. Med enastående modularitet, användarvänlighet och hög säkerhetsstandard erbjuder X-Guard allt som krävs för ett riktigt bra och effektivt maskinskydd.  

X-Guard snabbfäste

 

Modulärt och snabb installation 

Det som särskiljer Axelents X-Guard från mängden är dess modulära design och snabba installationsprocess. Med ett smart snabbfäste erbjuder X-Guard en imponerande enkel och smidig installation, demontering, flyttning och utökning av maskinskyddet efter behov. Den banbrytande klickfunktionen möjliggör en problemfri montering där inga övriga fästelement behövs. Panelen säkras enkelt i stolpen genom att klickas på plats. Detta snabbfäste fungerar oavsett om panelen är tillverkad av nät, plåt, plast eller har runda hörn. Resultatet är en anpassningsbar och mångsidig maskinskyddslösning som enkelt kan konfigureras för att passa olika verksamheter och behov. 

 

X-guard erbjuder många fördelar  

 

  • Användarvänlighet: Den tydliga monteringsinstruktionen och den intuitiva klickfunktionen gör monteringen till en enkel och okomplicerad process. 
  • Unikt snabbfäste: Axelents innovativa snabbfäste-teknik minskar installations- och underhållstiden drastiskt, vilket resulterar i en mer effektiv arbetsplats. 
  • Minimalt underhåll: X-Guard är utformad för att kräva minimalt med underhåll, vilket gör den till en kostnadseffektiv och långsiktig lösning. 
  • Flexibilitet och Modularitet: Med paneler och stolpar i olika bredder och höjder kan X-Guard anpassas för att passa olika maskiner och områden. Dessutom kan modulära dörrlösningar enkelt integreras med olika lås- och brytaralternativ. 
  • Integration med Axelents andra system: X-Guard kan smidigt kombineras med Axelents påkörningsskydd och kabelstegar för en heltäckande och samordnad arbetsplatslösning. 
  • Stort tillbehörsutbud: Med ett imponerande utbud av tillbehör, inklusive flexibla låslösningar, brytare med olika funktioner och säkerhetsklassningar samt paneler med runda hörn, kan X-Guard skräddarsys efter specifika behov och krav.
  • Hög säkerhetsstandard: Genom att förebygga skador på arbetstagare och minimera riskerna för olyckor på arbetsplatsen bidrar X-Guard till en högre övergripande säkerhetsstandard. 

 

Den modulära designen, det unika snabbfästet och det breda utbudet av tillbehör gör X-Guard till ett oumbärligt verktyg för företag som värderar effektivitet, användarvänlighet och säkerhet. Med X-Guard tar Axelent ett betydande steg mot att skapa en säkrare och mer produktiv arbetsmiljö för alla. 

Relaterade artiklar

Hitta fler resurser och Maskinskydd

Nu hittar ni vår nya golvlist för dörrar i Axelent Xperience

Golvlisten förhindrar olyckor om mindre föremål skulle falla till golvet

Axelents nya golvlist för dörrar

En golvlist som passar perfekt med X-Guard maskinskydd och lager- och industri automations produkter

Upptäck fördelarna med vårt smarta klickfäste

Klickfunktionen gör det smidigt och framförallt snabbt att montera och inga andra verktyg eller f...

Säkerhetsinnovationer genom tiderna: Ta ditt skydd till nästa nivå!

Vår vardag präglas av en rad olika situationer där säkerheten spelar en nyckelroll och inte kan e...

Xperience

Besök vårt digitala showroom och upplev våra produkter i dess rätta miljö.